Oczywiście każdy ma swoje zdanie i będzie tu mnóstwo opinii i dużo postówninjaproject pisze: ↑06 maja 2023, 15:15Odpowiem w jakim celu:Tomasz196407 pisze: ↑06 maja 2023, 14:48widze ze nikt sie nie spieszyazyl pisze: ↑06 maja 2023, 13:59Panowie a powiedzcie mi jak to jest z tymi interwałami? czy lepiej jest skupić się na jednym interwale i tylko na nim "siedzieć" czy rzeczywiście powinienem wiedzieć jak wygląda ten wyższy i niższy interwał ? takie ciągłe przeskakiwanie pomiędzy interwałami przyprawia o ból głowy. obawiam się, że eliotowcy odpowiedzą coś w stylu : musisz wiedzieć na której fali jesteś więc tak, powinieneś to wiedzieć
to ja pierwszy
mając jedno z kont brokerskich na którym transakcje zawiera ea oczywiście profitowo
bedziesz spoglądał na to co robi ea? pytaniem odpowiedż na pytanie
Tam gdzie jest strategia automatyczna, półautomatyczna czy ręczna jest i interwał
to mam patrzec na inne interwały w jakim celu?
popatrzec sobie tak jak na historie korekt?
W takim, żeby wiedzieć dlaczego możemy grać np. jeszcze Short, albo już nie grać Short i szukać powodów do Long.
Niektórzy nawet się posuną do tego, że od razu będą wchodzić w Long, nawet jeżeli dwa razy stracą zanim się wstrzelą w trend.
Czy to dobrze -chyba tak
tylko ciężko zapanować nad treścią i regulaminowym zapisem że journal jest w określonym celu a między innymi od przedstawiania wyników transakcyjnych i jeszcze coś tam.
w Piątek zaproponowałem autorowi przejście na PW aby ominąć problem dodatkowych opinii