DayTrading: Piątek 14.04.2023

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
siux
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 14.04.2023

Nieprzeczytany post autor: siux »

setka wyszedłeś ze szwajcara?

dzisiaj próbnie przyłożyłem się/baczniej zwracałem uwagę na wti i wielokrotnie byłem na plusie i minusie ;) to chyba cza pykać na 50 centów/realnie wyrwie się może 35centów na strzale, spokojnie miałbym już z tysiaczka, a przeznaczyłem całościowo zaledwie 0,1 lota

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

USD-CHF ,USD-PLN,EU jakoś mi się nie zgrywa :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: setka »

siux pisze:
14 kwie 2023, 21:46
nie, trzymam to dalej.
nie łykam tej sciemy z dolarem. przeczekam.

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

Rexed pisze:
14 kwie 2023, 21:21
Ile kosztuje rolowanie gazu w mforex ? I kiedy jest?
Tabela rolowan:

https://www.mforex.pl/g/GIovvqhOGkSw-6bUOfLyAw

a koszt wiem skad oni biorą, zawsze mozesz wyslac zapytanie do biura maklerskiego, to jest chyba jakos ustalane marża + contango

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

setka pisze:
15 kwie 2023, 03:00
siux pisze:
14 kwie 2023, 21:46
nie, trzymam to dalej.
nie łykam tej sciemy z dolarem. przeczekam.
setka :P
lubie cie czytac ale jestes panikarz pierwsza klasa i tam fruwasz gdzie wiatr zawieje
nawet mnie starego wyjadacza potrafisz czasem wystraszyc
napisalem ci w czwartek ze za bardzo kraczesz
no i gdzie masz te 1,12 na edku :?: ? mialo byc juz zaraz :P
teraz znowu odwrotnie :shock:
po to ci zwierzaki rysuje tu MERLIN bys widzial kierunek :arrow: :arrow: :arrow:
dolar i szwajcar sa spadkowe jeszcze
i tego nie da sie na razie odkrecic
wszelki podbitki sa tylko po to by z tych dwoch par wyskakiwac z zyskiem
bo spadki sie nie skonczyly i tyle :568:
to co ja rysuje na krotko to tylko jest taka opcja bo edek mogł w piatek skonczyc spadek
i wrocic do celu bo te 1,12 musi zrobic jeszcze z tym ze nie tak na juzzzzzzzzzzzz
wreszcie super wejscia na week
edek dolar szwajcar
a przy okazji
:568: :568: :568: :568: :568:
na edku widac robote brokera :idea:
dlatego trzeba pomyslec u kogo grasz i ile tracisz
to wyglada niewinnie ale zostawienie pozycji na weekend to broker skrobie cie na 20 procent :!: :!: :!:
i sa brokerzy u ktorych to wszystko zobaczysz ale dopiero jak pozycje zgasisz :idea:
to co wyprawia na auto przewijaniu to czasem masakra dlatego przestrzegam tu zawsze i ciagle zeby uwazac
ja przy obrocie moim tego w sumie nie odczuwam ale ten kto stawia pozycje jedna to musi o tym pomysleć
i raczej nie zostawiac pozycji na week...
o gazie i ropie pokaze, napiszę jak sie wyśpie
te projekcje na krotki czas sa bardzo optymistyczne ale raczej watpliwe :568:
bo ja mam otwarte pozycje wiec tak bym chcial :oops:
zas znajac real to szybko to pogasze AMEN
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

BAX
tak to moze wygladac u mnie ale tak nie jest ze lece tam gdzie.........
wiem ze 1.12 jest prawie pewne ale jakiegos mega cugu na tym nie widać i licze na wieksza korekte jeszcze na edku poki co dlatego nie zamykalem, poza tym w weekend kasuje potrójny swap na plus. ot cala tajemnica. Nie zakladam dlugotrwalego oslabienia $ dlatego nic nie robie tylko czekam. Nawet jeszcze dołoze jak mocniej zejda. Takie widzimisie.

Co do Twoich swapow to masz tabele przeciez i wszystko jest podane z gory a w weekend licza za 3 dni po prostu z marszu.
Roznica oprocentowania dolar euro spora wiec na L rypanka.
Na szwjacarze u mnie na L przy 1 locie co miesiac wpada +800 zł.

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

oj setka...faktycznie niczego się nie nauczyłeś :) przedostatni płacz był w okolicy 0,904, świątecznie łaskawi byli podbić wysoko do wyjścia/redukcji i udało się. Czyli nie powinieneś wchodzić w kolejne L wyżej niż 0,904(pierwszymi pozycjami) i od tego miejsca do dołka jest ZALEDWIE!!! 180 pipsów i tu już był normalnie lament :)
Musisz sobie podzielić fundusze i choćby bardzo korciło nie wchodzisz na każde powiedzmy 60pipsów grubiej niż za 1/20 tego co możesz max. Co prawda przez dłuższy czas już nie zobaczysz zysku 20k, ale za to wielokrotnie po kilka stówek i włosy na głowie zostaną w kolorze jaki miałeś do tej pory ;-) Moja rada to zamykaj teraz tyle pozycji, aby wyjść na zero, a nawet lekkim minusem Dobrze by było gdyby Ci zostało teraz przynajmniej 75% zapasu kapitału, ale pewnie nie da rady, bo strata za duża by była. Dobieraj sobie też za 1/20 kapitału s-ki z s-lem 120pips i tp 70pips, ale nie tak na pałę tylko na konsoli/szczytach( to 70pips liczysz od szczytu, nie od miejsca gdzie zająłeś pozycję)

choć faktycznie wygląda, że coś tam drygną jeszcze na up ze szwajcarem, mogą nawet podlecieć w okolice 0,908,ale wątpię w to. Tygodniowa kabla sugeruje spadek, edek jednak nic właściwie nie pokazał. eur/gbp wygląda jakby miało wystrzelić czyli tu by się zgadzało wszystko. edek wystarczy, że się trochę pokręci, a eur/gbp i tak wystrzeli w górę. szwajcar leci raczej jak za edkiem do tej pory. Wygląda mi jednym słowem na to że szwajcar ten tydzień będzie w konsoli, bo i tak za szybko spadał.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2023, 08:48 przez siux, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
setka
Pasjonat
Pasjonat

Wszedlłem mocno na poczatku (usd/chf) i nawet po dobieraniu juz mam za duza strate zeby to zamykac. Zaczynałem od 0,9100.
Jak jeszcze podbija to tak a jak nie to wole poczekac, jestem tak na 80% depo już czyli wiele usrednianiem nie zdziałam już.
Spoko, bedzię dobrze. W najgorszym razie wyjde na zero z zyskiem calorocznym bo juz od poczatku roku natluklem sporo na fx.
Najgorzej na realu $ sporo w plecy już....

Awatar użytkownika
dopra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dopra »

setka pisze:
15 kwie 2023, 08:42
Wszedlłem mocno na poczatku (usd/chf) i nawet po dobieraniu juz mam za duza strate zeby to zamykac. Zaczynałem od 0,9100.
Jak jeszcze podbija to tak a jak nie to wole poczekac, jestem tak na 80% depo już czyli wiele usrednianiem nie zdziałam już.
Spoko, bedzię dobrze. W najgorszym razie wyjde na zero z zyskiem calorocznym bo juz od poczatku roku natluklem sporo na fx.
setka, imo zbyt mocno się fiksujesz na kierunek który ubzdurałeś sobie w głowie. Nie grasz tego co wykres pokazuje tylko to co chciałbyś żeby było. Stąd straty. A piszę ze swojego doświadczenia, od końca grudnia grałem shorty na indeksach bo "musi spaść, bo jest źle" i co? i Indeksy jadą po ATH w EU, wiele już przebiło (CAC, UK). Także na spokojnie rzuć okiem na wykres na wyszym TF sam oceń jaki jest trend.

baxik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: baxik »

setka pisze:
15 kwie 2023, 08:42
no dobra
teraz rozumiem twoj problem
to jeszcze napisz po ile tego dolara masz / ilosc mnie nie interesuje ale po ile kupiłes :568:
Bo w koncu jestesmy tu tez po to by cos radzic :564: a nie naigrywac sie z czyjej straty
z tego co pamietam ja juz w marcu rysowalem ze bedzie 4,2 dolar
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć

Zablokowany