dzisiaj próbnie przyłożyłem się/baczniej zwracałem uwagę na wti i wielokrotnie byłem na plusie i minusie
DayTrading: Piątek 14.04.2023
Re: DayTrading: Piątek 14.04.2023
setka wyszedłeś ze szwajcara?
dzisiaj próbnie przyłożyłem się/baczniej zwracałem uwagę na wti i wielokrotnie byłem na plusie i minusie
to chyba cza pykać na 50 centów/realnie wyrwie się może 35centów na strzale, spokojnie miałbym już z tysiaczka, a przeznaczyłem całościowo zaledwie 0,1 lota
USD-CHF ,USD-PLN,EU jakoś mi się nie zgrywa 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nie, trzymam to dalej.
nie łykam tej sciemy z dolarem. przeczekam.
Tabela rolowan:
https://www.mforex.pl/g/GIovvqhOGkSw-6bUOfLyAw
a koszt wiem skad oni biorą, zawsze mozesz wyslac zapytanie do biura maklerskiego, to jest chyba jakos ustalane marża + contango
setka
lubie cie czytac ale jestes panikarz pierwsza klasa i tam fruwasz gdzie wiatr zawieje
nawet mnie starego wyjadacza potrafisz czasem wystraszyc
napisalem ci w czwartek ze za bardzo kraczesz
no i gdzie masz te 1,12 na edku
teraz znowu odwrotnie
po to ci zwierzaki rysuje tu MERLIN bys widzial kierunek
dolar i szwajcar sa spadkowe jeszcze
i tego nie da sie na razie odkrecic
wszelki podbitki sa tylko po to by z tych dwoch par wyskakiwac z zyskiem
bo spadki sie nie skonczyly i tyle
to co ja rysuje na krotko to tylko jest taka opcja bo edek mogł w piatek skonczyc spadek
i wrocic do celu bo te 1,12 musi zrobic jeszcze z tym ze nie tak na juzzzzzzzzzzzz
wreszcie super wejscia na week
edek dolar szwajcar
a przy okazji
na edku widac robote brokera
dlatego trzeba pomyslec u kogo grasz i ile tracisz
to wyglada niewinnie ale zostawienie pozycji na weekend to broker skrobie cie na 20 procent
i sa brokerzy u ktorych to wszystko zobaczysz ale dopiero jak pozycje zgasisz
to co wyprawia na auto przewijaniu to czasem masakra dlatego przestrzegam tu zawsze i ciagle zeby uwazac
ja przy obrocie moim tego w sumie nie odczuwam ale ten kto stawia pozycje jedna to musi o tym pomysleć
i raczej nie zostawiac pozycji na week...
o gazie i ropie pokaze, napiszę jak sie wyśpie
te projekcje na krotki czas sa bardzo optymistyczne ale raczej watpliwe
bo ja mam otwarte pozycje wiec tak bym chcial
zas znajac real to szybko to pogasze AMEN
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć
BAX
tak to moze wygladac u mnie ale tak nie jest ze lece tam gdzie.........
wiem ze 1.12 jest prawie pewne ale jakiegos mega cugu na tym nie widać i licze na wieksza korekte jeszcze na edku poki co dlatego nie zamykalem, poza tym w weekend kasuje potrójny swap na plus. ot cala tajemnica. Nie zakladam dlugotrwalego oslabienia $ dlatego nic nie robie tylko czekam. Nawet jeszcze dołoze jak mocniej zejda. Takie widzimisie.
Co do Twoich swapow to masz tabele przeciez i wszystko jest podane z gory a w weekend licza za 3 dni po prostu z marszu.
Roznica oprocentowania dolar euro spora wiec na L rypanka.
Na szwjacarze u mnie na L przy 1 locie co miesiac wpada +800 zł.
tak to moze wygladac u mnie ale tak nie jest ze lece tam gdzie.........
wiem ze 1.12 jest prawie pewne ale jakiegos mega cugu na tym nie widać i licze na wieksza korekte jeszcze na edku poki co dlatego nie zamykalem, poza tym w weekend kasuje potrójny swap na plus. ot cala tajemnica. Nie zakladam dlugotrwalego oslabienia $ dlatego nic nie robie tylko czekam. Nawet jeszcze dołoze jak mocniej zejda. Takie widzimisie.
Co do Twoich swapow to masz tabele przeciez i wszystko jest podane z gory a w weekend licza za 3 dni po prostu z marszu.
Roznica oprocentowania dolar euro spora wiec na L rypanka.
Na szwjacarze u mnie na L przy 1 locie co miesiac wpada +800 zł.
oj setka...faktycznie niczego się nie nauczyłeś
przedostatni płacz był w okolicy 0,904, świątecznie łaskawi byli podbić wysoko do wyjścia/redukcji i udało się. Czyli nie powinieneś wchodzić w kolejne L wyżej niż 0,904(pierwszymi pozycjami) i od tego miejsca do dołka jest ZALEDWIE!!! 180 pipsów i tu już był normalnie lament
Musisz sobie podzielić fundusze i choćby bardzo korciło nie wchodzisz na każde powiedzmy 60pipsów grubiej niż za 1/20 tego co możesz max. Co prawda przez dłuższy czas już nie zobaczysz zysku 20k, ale za to wielokrotnie po kilka stówek i włosy na głowie zostaną w kolorze jaki miałeś do tej pory
Moja rada to zamykaj teraz tyle pozycji, aby wyjść na zero, a nawet lekkim minusem Dobrze by było gdyby Ci zostało teraz przynajmniej 75% zapasu kapitału, ale pewnie nie da rady, bo strata za duża by była. Dobieraj sobie też za 1/20 kapitału s-ki z s-lem 120pips i tp 70pips, ale nie tak na pałę tylko na konsoli/szczytach( to 70pips liczysz od szczytu, nie od miejsca gdzie zająłeś pozycję)
choć faktycznie wygląda, że coś tam drygną jeszcze na up ze szwajcarem, mogą nawet podlecieć w okolice 0,908,ale wątpię w to. Tygodniowa kabla sugeruje spadek, edek jednak nic właściwie nie pokazał. eur/gbp wygląda jakby miało wystrzelić czyli tu by się zgadzało wszystko. edek wystarczy, że się trochę pokręci, a eur/gbp i tak wystrzeli w górę. szwajcar leci raczej jak za edkiem do tej pory. Wygląda mi jednym słowem na to że szwajcar ten tydzień będzie w konsoli, bo i tak za szybko spadał.
Musisz sobie podzielić fundusze i choćby bardzo korciło nie wchodzisz na każde powiedzmy 60pipsów grubiej niż za 1/20 tego co możesz max. Co prawda przez dłuższy czas już nie zobaczysz zysku 20k, ale za to wielokrotnie po kilka stówek i włosy na głowie zostaną w kolorze jaki miałeś do tej pory
choć faktycznie wygląda, że coś tam drygną jeszcze na up ze szwajcarem, mogą nawet podlecieć w okolice 0,908,ale wątpię w to. Tygodniowa kabla sugeruje spadek, edek jednak nic właściwie nie pokazał. eur/gbp wygląda jakby miało wystrzelić czyli tu by się zgadzało wszystko. edek wystarczy, że się trochę pokręci, a eur/gbp i tak wystrzeli w górę. szwajcar leci raczej jak za edkiem do tej pory. Wygląda mi jednym słowem na to że szwajcar ten tydzień będzie w konsoli, bo i tak za szybko spadał.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2023, 08:48 przez siux, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszedlłem mocno na poczatku (usd/chf) i nawet po dobieraniu juz mam za duza strate zeby to zamykac. Zaczynałem od 0,9100.
Jak jeszcze podbija to tak a jak nie to wole poczekac, jestem tak na 80% depo już czyli wiele usrednianiem nie zdziałam już.
Spoko, bedzię dobrze. W najgorszym razie wyjde na zero z zyskiem calorocznym bo juz od poczatku roku natluklem sporo na fx.
Najgorzej na realu $ sporo w plecy już....
Jak jeszcze podbija to tak a jak nie to wole poczekac, jestem tak na 80% depo już czyli wiele usrednianiem nie zdziałam już.
Spoko, bedzię dobrze. W najgorszym razie wyjde na zero z zyskiem calorocznym bo juz od poczatku roku natluklem sporo na fx.
setka, imo zbyt mocno się fiksujesz na kierunek który ubzdurałeś sobie w głowie. Nie grasz tego co wykres pokazuje tylko to co chciałbyś żeby było. Stąd straty. A piszę ze swojego doświadczenia, od końca grudnia grałem shorty na indeksach bo "musi spaść, bo jest źle" i co? i Indeksy jadą po ATH w EU, wiele już przebiło (CAC, UK). Także na spokojnie rzuć okiem na wykres na wyszym TF sam oceń jaki jest trend.setka pisze: 15 kwie 2023, 08:42 Wszedlłem mocno na poczatku (usd/chf) i nawet po dobieraniu juz mam za duza strate zeby to zamykac. Zaczynałem od 0,9100.
no dobrasetka pisze: 15 kwie 2023, 08:42 Wszedlłem mocno na poczatku (usd/chf) i nawet po dobieraniu juz mam za duza strate zeby to zamykac. Zaczynałem od 0,9100.
teraz rozumiem twoj problem
to jeszcze napisz po ile tego dolara masz / ilosc mnie nie interesuje ale po ile kupiłes
Bo w koncu jestesmy tu tez po to by cos radzic
z tego co pamietam ja juz w marcu rysowalem ze bedzie 4,2 dolar
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę