Zaimponowałeś mi, jesteś kumatym, wykształconym gościem, doceniam to. Żeby od tej słodyczy się nie porzygać, powie że czasami zdarza mi się mówić ludziom dokładnie to co chcieli by usłyszećSEROL666 pisze: ↑25 lis 2022, 11:42To historia. Jak już "wyzwoliliśmy" się w 1918 roku. To ten cały nawis sarmackiej tożsamości i naleciałości w "wyższej" warstwie narodu zostały. Wielu upatrywało nadzieji w próbie przywrócenia dawnych porządków - oczywiście już w zmienionej formie. A to co się dokonało w zaborach było krytykowane jako zamach na polskaą tożsamość oraz bazę szlacheckiego narodu.
Nawet w 20-leciu międzywojennym nie potrafiono uwłaszczyć chłopów aby dzwignąć z kolan istotną gałąź gospodarki - do 1939 rozparcelowano tylko 20% majątków ziemskich. dopiero PKWN - znów Ruscy - w 1944 dokonali podziału.
Problem z Polakami polega na tym że tworzenie NARODU wymaga tworzenia więzi i identyfikacji ponad podziałami grupowymi. I tu jest problem bo do tej pory to pokutuje model sarmacki. Wystarczy spojrzeć na scenę polityczną, uwarunkowania prawno-gospodarcze że jednak delikatny smrodek magnaterii pozostał i dzieli nas na lepszych i gorszych.
Ile razy czytałem te jego posty to na myśl przychodził mi stary kawał/dowcip o gospodarzu co chciał oduczyć konia jeść. Któremu juz prawie sie udało tyle, że koń zdechSEROL666 pisze: ↑25 lis 2022, 00:17Wczoraj Mistyfikator wylogował się z Nawigatora zamknął journal i poszedł robić coś innego w życiu.
dax-nasdaq-daytrading-t32078-900.html
Nie wiem czy komuś będzie się chciało czytać cały jego journal. Moim zdaniem wystarczy dwie, trzy strony gdzie od zmian w swoim podejściu doszedł do pełnej rezygnacji.
Kliknąłem na link zapodany przez SEROL666. Mistyfikator to młody, bardzo inteligentny i wrażliwy człowiek, jestem przekonany że w życiu osiągnie sukces. A Ty Cblondyn jesteś zwykłym podłym chujkiem, skoro czytałeś jego dziennik i wiedziałeś że coś robi nie tak, mogłeś mu o tym napisać ale nie Ty cieszysz się że ktoś się potknął. Brzydzę się Tobą kutasieCblondyn pisze: ↑26 lis 2022, 09:43Ile razy czytałem te jego posty to na myśl przychodził mi stary kawał/dowcip o gospodarzu co chciał oduczyć konia jeść. Któremu juz prawie sie udało tyle, że koń zdechSEROL666 pisze: ↑25 lis 2022, 00:17Wczoraj Mistyfikator wylogował się z Nawigatora zamknął journal i poszedł robić coś innego w życiu.
dax-nasdaq-daytrading-t32078-900.html
Nie wiem czy komuś będzie się chciało czytać cały jego journal. Moim zdaniem wystarczy dwie, trzy strony gdzie od zmian w swoim podejściu doszedł do pełnej rezygnacji.
Co do meritum to tradycyjny błąd każdego początkującego. Przysłowiowe stawianie wozu przed koniem. Czyli od doopy strony. Na początek wyznaczył sobie cele i postanowił je zrealizować. Tyle, że cele były kompletnie z doopy i nie bardzo wiem na jakich przesłankach były budowane. Pewnie na podstawie wykresu czyli "o tu bym wszedł a tu wyszedł" no przeciez to takie proste
Kaska sama będzie wpadać do portfela. I co potem? No jakoś te założenia w realu się nie sprawdzają i co chwilka trzeba coś zmieniać. I tak można zmieniać do usranej śmierci
Im szybciej trader to zrozumie tym lepiej dla niego. Bo jeśli nie to jest jak pies goniący swój własny ogon![]()
Widzę że sobie jaja robisz tematu .
Szkolenia nie mają sensu w tej formie w której sprzedają pseudo-kołcze. Jeżeli nie zwiedzałeś działu o szkoleniach to polecam. Zjechaliśmy wszystkich ważniejszych w PL. Hucpa szkoleniowców nie zna granic.zakaven pisze: ↑26 lis 2022, 08:53Czuję, że muszę się trochę odkryćJestem spoza branży, nigdy nie brałem udziału w żadnym szkoleniu, lubię to i to mnie kręci. W realu nie znam nikogo z kim mógłbym wymienić opinie nt. fx. Sami rozumiecie dlaczego tu bazgrolę, czasami człowiek musi inaczej się udusi
![]()