dzisiaj ćwiczyłem cierpliwość w oczekiwaniu na dobry moment. Zdecydowałem się na wejście na sam koniec. To było większe ryzyko i mam ten jeden SL.
Wcześniej w jednym miejscu obserwował rynek ale nie wszedłem. Po fakcie każdy jest mistrzem lewej strony wykresu. Filmy pomagają mi analizować takie sytuacje. Nawet jak wiem "że to tutaj" to mogę obserwować zachowanie się ceny bezpośrednio przed ewentualnym podjęciem decyzji. Po fakcie albo na screenie nie wiem dlaczego tam nie wszedłem. Na filmie mogę to przeanalizować i wyciągnąć wnioski na przyszłość. Zostawiłem ten fragment na nagraniu na YT. Mam nagrania całych 4h swojego okienka ale wycinam większość na YT.
Co daje taka analiza... Można dalej uparcie twierdzić że jest się mistrzem lewej strony wykresu albo analizować i poprawiać swój system decyzyjny. A jeśli nagranie potwierdza to co wiemy po fakcie to jeszcze lepiej bo dostajemy dodatkowej pewności siebie.
Dzisiejszy dzień:
https://www.youtube.com/watch?v=DzHN7R_JUMc @Tomasz196407,
dzięki! Masz rację. Metod czy podejść jest wiele. Istotne jaki jest efekt na koncie

@Pijak,
dzięki! Życzę dużo pipsów.