"FxGuru" ma trochę racji z tej perspektywy że naprawdę nie mamy wpływu na to co się dzieje w polityce. Nasza jedyna szansa na zmiany to wybory w 2023. Chu z tym.FreeWay pisze: ↑30 lip 2022, 22:38Serol to co opisałeś to jest droga tradera .
Wejście na rynek/zetknięcie pierwsze wezwanie do uzupełnienia MC , pierwsza porażka konto wyczyszczonePorażka jest tylko informacją czego nie robić więcej , tak samo klęska nie którym nie pozwala podńieść się po stratach na rynku , ci odchodzą z inwestowania na zawsze a dla niektórych jest to okazja do zmiany swoich rynkowych zachowań . W pierwszych etapach tradingu jest mnóstwo cierpienia , czym jest cierpienie ? niczym innym jak doświadczaniem , bez doświadczenia nie da zrobić się dobrego wyniku.
Chciałem uciec od polityki na rzecz absurdów które robią początkujący traderzy z PL. Bo w sumie na to możemy mieć jakiś minimalny wpływ.
Absurdem w PL jest to że wielu zaczyna od szkoleń wydają naprawdę spore pieniądze na to aby zdobyć "doświadczenie"... wiekszość ludzi którzy tu przychodzi coś robi zawodowo, gdybym spytał, któregoś z nich czy wystarczy jednomiesięczny kurs i będę zarabiał kasę to mnie WYŚMIEJĄ. Powiedzą że trzeba kilku lat aby zarabiać w ich zawodzie (wiecie o czym myślę). Pchani przez własne EGO w połączeniu z pewnością kolesia, który ich szkolił (KTÓREGO DOKONAŃ ZAWODOWYCH NIKT NIE SPRAWDZIŁ), idą na żywioł nie wiedząc totalnie czym jest rynek i jakie zadanie ich czeka.
A tu moi drodzy trzeba przewidywać PRZYSZŁOŚĆ...
Kasa którą wydał na szkolenie u nic wartego tradera mogła posłużyć na szkolenie na prawdziwym rynku - zdobywanie doświadczenia.
Wdziałem dziesiątki journali tutaj, gdzie użytkownicy łamią zasady zdrowego rozsądku - cała gama... granie pod prąd "bo mam przeczucie" itp. , itd.
Ludzie nie znają zasad inwestowania nawet na podstawowym poziomie. Widziałem kolesia który po wieloletniej obecności na forum walił DD na poziomie 65% kapitału tylko dlatego aby mieć racją co do podjętej decyzji a wyszedł na plus 5% po 6 tygodniach i to na realu.
Zasadniczo dobrze by było linkować te zachowania tutaj a nie pier...ić się z fanaberiami rządzących. Bo to nasza praca, to że ponarzekamy nic nie da