Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

FreeWay pisze:
30 lip 2022, 22:38
Serol to co opisałeś to jest droga tradera .
Wejście na rynek/zetknięcie pierwsze wezwanie do uzupełnienia MC , pierwsza porażka konto wyczyszczone :D Porażka jest tylko informacją czego nie robić więcej , tak samo klęska nie którym nie pozwala podńieść się po stratach na rynku , ci odchodzą z inwestowania na zawsze a dla niektórych jest to okazja do zmiany swoich rynkowych zachowań . W pierwszych etapach tradingu jest mnóstwo cierpienia , czym jest cierpienie ? niczym innym jak doświadczaniem , bez doświadczenia nie da zrobić się dobrego wyniku.
"FxGuru" ma trochę racji z tej perspektywy że naprawdę nie mamy wpływu na to co się dzieje w polityce. Nasza jedyna szansa na zmiany to wybory w 2023. Chu z tym.
Chciałem uciec od polityki na rzecz absurdów które robią początkujący traderzy z PL. Bo w sumie na to możemy mieć jakiś minimalny wpływ.

Absurdem w PL jest to że wielu zaczyna od szkoleń wydają naprawdę spore pieniądze na to aby zdobyć "doświadczenie"... wiekszość ludzi którzy tu przychodzi coś robi zawodowo, gdybym spytał, któregoś z nich czy wystarczy jednomiesięczny kurs i będę zarabiał kasę to mnie WYŚMIEJĄ. Powiedzą że trzeba kilku lat aby zarabiać w ich zawodzie (wiecie o czym myślę). Pchani przez własne EGO w połączeniu z pewnością kolesia, który ich szkolił (KTÓREGO DOKONAŃ ZAWODOWYCH NIKT NIE SPRAWDZIŁ), idą na żywioł nie wiedząc totalnie czym jest rynek i jakie zadanie ich czeka.
A tu moi drodzy trzeba przewidywać PRZYSZŁOŚĆ...

Kasa którą wydał na szkolenie u nic wartego tradera mogła posłużyć na szkolenie na prawdziwym rynku - zdobywanie doświadczenia.

Wdziałem dziesiątki journali tutaj, gdzie użytkownicy łamią zasady zdrowego rozsądku - cała gama... granie pod prąd "bo mam przeczucie" itp. , itd.
Ludzie nie znają zasad inwestowania nawet na podstawowym poziomie. Widziałem kolesia który po wieloletniej obecności na forum walił DD na poziomie 65% kapitału tylko dlatego aby mieć racją co do podjętej decyzji a wyszedł na plus 5% po 6 tygodniach i to na realu.

Zasadniczo dobrze by było linkować te zachowania tutaj a nie pier...ić się z fanaberiami rządzących. Bo to nasza praca, to że ponarzekamy nic nie da
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Oglądajcie bo niedługo pewnie "zniknie" w tajemniczych okolicznościach ;)
PolSzmat chyba za to karą zostanie obłożony z KRRiT :D
https://www.youtube.com/watch?v=sElhLcagn0k

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

SEROL666 pisze:
01 sie 2022, 01:18

Wdziałem dziesiątki journali tutaj, gdzie użytkownicy łamią zasady zdrowego rozsądku - cała gama... granie pod prąd "bo mam przeczucie" itp. , itd.
Odpowiedz sobie na proste pytanie. W jaki to sposób przygłup/tuman jest w stanie zarabiać na jakimkolwiek rynku?
Skoro nie rozumie i pewnie nigdy nie zrozumie pewnych podstaw :)

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Cblondyn pisze:
01 sie 2022, 15:55
SEROL666 pisze:
01 sie 2022, 01:18

Odpowiedz sobie na proste pytanie. W jaki to sposób przygłup/tuman jest w stanie zarabiać na jakimkolwiek rynku?
Skoro nie rozumie i pewnie nigdy nie zrozumie pewnych podstaw :)
Tylko nie nazywaj takich ludzi przygłupami i tumanami, bo to są zwykle bardzo inteligentni i normalni ludzie.
Ponieważ to takie zachowanie jest naturalne. W naturze uciekamy przed zagrożeniem, a nie pchamy się bliżej zagrożenia. Jakby człowiek uciekał w kierunku lwa, albo niedźwiedzia, to by częściej skończył jako obiadek dla zwierzęcia, i nie byłby w stanie przekazać swoich genów dalej.

Odnośnie zasad zdrowego rozsądku, to także jest bzdura. Na wykresach nie ma czegoś takiego jak zdrowy rozsądek, a ceny się nie zachowują zgodnie ze zdrowym rozsądkiem.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zakaven »

ninjaproject pisze:
01 sie 2022, 16:06
Odnośnie zasad zdrowego rozsądku, to także jest bzdura. Na wykresach nie ma czegoś takiego jak zdrowy rozsądek, a ceny się nie zachowują zgodnie ze zdrowym rozsądkiem.
OŻKJM ja się z panem zgadzam, no nie może być :lol:

Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

Co tam słychać Cblondyn, mundralo z Pizdy Górnej? Nadstawiasz dupę na piątą dawkę? Tobie to w głowę powinni zrobić :lol:

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

zakaven pisze:
01 sie 2022, 19:50
ninjaproject pisze:
01 sie 2022, 16:06
OŻKJM ja się z panem zgadzam, no nie może być :lol:
:d
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

W NL tamtejszy "rząd" pod pretekstem ograniczenia emisji co2 /OMG!/ chce ograniczyć hodowlę krów nawet o 80%! Dla mnie to oczywiście badanie opinii publicznej. Rolnicy w NL mają jaja, zdaje się że reszta społeczeństwa również. Trza będzie w ślady przodków pójść i walczyć o wolność Waszą i naszą.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Ciekawe ile ten złodziej Osrajtek z Orlenu zarobi na tym przekręcie. Bo to że coś ukradnie to pewne na 100% ;)
No i "kumpli" tez dobrał sobie odpowiednich. Orban i jego kolesie ;)
https://www.money.pl/gospodarka/bizneso ... 2896a.html

FreeWay

Nieprzeczytany post autor: FreeWay »

Cblondyn pisze:
02 sie 2022, 09:49
Ciekawe ile ten złodziej Osrajtek z Orlenu zarobi na tym przekręcie. Bo to że coś ukradnie to pewne na 100% ;)
No i "kumpli" tez dobrał sobie odpowiednich. Orban i jego kolesie ;)
https://www.money.pl/gospodarka/bizneso ... 2896a.html
Czy mógłbyś uraczyć nas czymś innym niz informacjami z powszechnie dostępnych serwisów informacyjnych ? Nie wiem czy wiesz mamy te newsy jednym klikiem w smartfonie , nawet nie chce mi się ich czytać do końca wystarczy nagłówek przeczytać , np
"Atak Rosji tuż przy naszej granicy. Generał mówi, co to oznacza" -najpierw mówi ci żebyś się bał a na koniec artykułu ze jednak nie ma co się bać bo to na Ukrainie , to samo było z pandemią dramatyczne nagłówki o "zabójczym" wirusie a na koniec o szczepionce która daje dar życia, ps uszczepili cię w głowe? :shock:

ODPOWIEDZ