bfx journal
Re: bfx journal
Jest na to lekarstwo - medytacja. 

"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
- ninjaproject
- Maniak
Nie wiem czy to jest lekarstwo? Medytacja może cię uspokoić, jak znasz techniki, to harmonizuje fale mózgowe. Inaczej mówiąc, w stresie fale mózgowe są chaotyczne. Żeby móc myśleć jasno potrzeba harmonicznych fal mózgowych. W takim stanie równowagi lepiej/skuteczniej możemy się programować, ale nadal trzeba się programować, żeby osiągnąć nasz cel.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Programowanie o którym piszesz działa na nas z poziomu podświadomości wywołując emocje które wpływają na naszą ocenę i dalej, podejmowane decyzje. Medytacja poszerza naszą świadomość zmniejszając podświadomośc której nie jesteśmy świadomi. Medytując wpuszczamy światło do naszej głowy w której trwa nieustanna paplanina. Dopiero widząc co tam się dzieje jesteśmy w stanie to zrozumiec i próbować tam posprzątać. Medytacja odprogramowuje, uspokaja, otrzeźwia i wiele więcej.
- ninjaproject
- Maniak
Wiesz, nie mam ochoty wchodzić w tą polemikę.
W latach 90-tych zajmowałem się czymś takim co się nazywało Rebirthing.
Prowadziłem warsztaty, medytacje, firewalki, itp.
Tyle tylko powiem i skończę.
PS. Obecnie te kierunki nazywają "Mindfullness" i są poparte badaniami naukowymi, o których właśnie pisałem (fale mózgowe i skany mózgowe).
W latach 90-tych zajmowałem się czymś takim co się nazywało Rebirthing.
Prowadziłem warsztaty, medytacje, firewalki, itp.
Tyle tylko powiem i skończę.
PS. Obecnie te kierunki nazywają "Mindfullness" i są poparte badaniami naukowymi, o których właśnie pisałem (fale mózgowe i skany mózgowe).
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Nie mówie, że nie masz racji. Z naukowego punktu widzenia może to tak wyglądać. Ja jednak nie lubie naukowego podejścia, szczególnie w tym temacie.
- adamkaluza
- Pasjonat
Dobrze, bo bez grania zgodnie z zasadami nie będziesz zarabiał nawet zyskownym systemem. Skup się tylko na konsekwentnym realizowaniu planu. Jak będziesz grał już tylko według swoich zasad, to w miarę upływu czasu ulepszysz swój system w stronę większych zysków i komfortu psychicznego.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!
Cześć Adam. Fajnie, że wpadłeś. Podglądam twój dziennik i właśnie podoba mi się u Ciebie to czekanie na właściwy sygnał. Podziwiam i powiem Ci, że Ty i twoje poczynania zmotywowały mnie żeby się w końcu ogarnąć w kwestii trzymania się własnych zasad. I tak przy okazji, twój cytat w podpisie to chyba moje słowa. Czy się mylę? Kiedyś coś takiego napisałem.adamkaluza pisze: ↑15 cze 2022, 17:46Dobrze, bo bez grania zgodnie z zasadami nie będziesz zarabiał nawet zyskownym systemem. Skup się tylko na konsekwentnym realizowaniu planu. Jak będziesz grał już tylko według swoich zasad, to w miarę upływu czasu ulepszysz swój system w stronę większych zysków i komfortu psychicznego.
Gbpaud wyleciało na małym SL, euraud zamknięte z ręki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Euraud i eurgbp S.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- adamkaluza
- Pasjonat
Po 10 latach na fx nie napalam się już żeby zgarnąć każdy pips z rynkubfx pisze: ↑15 cze 2022, 20:08Cześć Adam. Fajnie, że wpadłeś. Podglądam twój dziennik i właśnie podoba mi się u Ciebie to czekanie na właściwy sygnał. Podziwiam i powiem Ci, że Ty i twoje poczynania zmotywowały mnie żeby się w końcu ogarnąć w kwestii trzymania się własnych zasad. I tak przy okazji, twój cytat w podpisie to chyba moje słowa. Czy się mylę? Kiedyś coś takiego napisałem.adamkaluza pisze: ↑15 cze 2022, 17:46Dobrze, bo bez grania zgodnie z zasadami nie będziesz zarabiał nawet zyskownym systemem. Skup się tylko na konsekwentnym realizowaniu planu. Jak będziesz grał już tylko według swoich zasad, to w miarę upływu czasu ulepszysz swój system w stronę większych zysków i komfortu psychicznego.

Twoje wejście na e/g wydaje mi się idealne, jako schemat/setup systemu. Gram podobnymi zasadami, będę podglądał kolejne wejścia.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!