SEROL666 pisze: 29 maja 2022, 21:16
Hej.
Dzięki Panowie. Z takich spadków Kabel najczęściej wychodził dwutaktem lub konsolą czy tak będzie teraz może bo na H4 widać "rising wedge" - rosnący klin co by mogło potwierdzić retest wsparcia albo jeszcze niżej. Nieważne. Mam pytanie Czy z raportów COT da się oszacować siłę odbicia ?Sprawdzając co tydzień jak duża musi być dysproporcja że stwierdzam np. że zostaje na Pozycji Long jeszcze tydzień albo czy dokładam kolejną Lkę ? I jeszcze jedno czy na przykład pomimo że raporty wskazywały że mam otworzyć Lkę to czy często się zdarza że krótko mówiąc przekłamują ?
Raczej siły odbicia tym nie oszacujesz COT wskazuje ci na wykresie miejsca w których możliwa jest zmiana dotychczasowego kierunku rynku lub korekta ,wskakiwanie w rynek tylko dla tego że czerwona i zielona linia jest w dużej dysproporcji to trochę za mało bo dysproporcja może się zwiększać jeszcze przez nie wiadomo ile zawsze szukam potwierdzenia z AT formacja świecowa , R/S interwał W1 bo taki przedstawia raport . Gdy masz sygnał z raporu +potwierdzenie formacją to mniej więcej wiesz w którą stronę grać i w tym kierunku szukasz wejść pod AT .
Jeszcze jedna kwestia COT to nie jest jakiś wskaźnik tylko zestawienie zleceń smart money to oni rysują wykres

a ten raport podpowiada co mogą narysować w następnej kolejności

Fakt raport publikowany jest z tygodniowym opóźnieniem ale to nic nie zmienia bo fundusze lewarowane nie zmieniają zdania co drugi dzień , spowodowanie korekty tez trochę trwa.
Mówienie że to jakiś skomplikowany "wynalazek " to porostu ignorancja której jak wiadomo źródłem jest niewiedza.
Twierdzenia typu " Jedyna przewaga to Zysk >> Strata. " można zaliczyć do bzdurobanałow bez strategii jest to nic nie warte.