Dax/Nasdaq Daytrading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mistyfikator
Pasjonat
Pasjonat

Re: Dax/Nasdaq Daytrading

Nieprzeczytany post autor: Mistyfikator »

ninjaproject pisze:
22 kwie 2022, 00:41

Poczytaj sobie o tym:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Model_Blacka-Scholesa

Myślisz, że potrafisz skonstruować coś lepszego?

Okej Ninjaproject, zgadza się - nie potrafię stworzyć nic lepszego.

Nie da się i koniec - kończę ze spekulacją

Przekonałeś mnie

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Mistyfikator
Pasjonat
Pasjonat

Bo zaliczasz się do tych, którzy uważają, że należy znać wszystkie wskaźniki, formacje itp. itd.
Tylko to daje możliwość zarabiania w Twoim świecie.

Gdybym ja miał pisać pracę doktorska na ten temat, to rozumiem. Ale ja mam otwierać elki na wzrostowych świecach, a eski na spadkowych!

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Mistyfikator pisze:
22 kwie 2022, 01:00

Bo zaliczasz się do tych, którzy uważają, że należy znać wszystkie wskaźniki, formacje itp. itd.
Tylko to daje możliwość zarabiania w Twoim świecie.
Nie, to akurat przychodzi w trakcie poznawania tego całego tradingu, a potem stwierdzasz, że wszelkie wskaźniki (w tym też i średnie kroczące) są o kant dupy otłuc, bo liczy się tylko RR i nic poza tym. A, żeby osiągnąć ten RR w praktyce, to potrzeba mieć cechy psychopaty (nie należy brać "psychopaty" pejoratywnie!). EA ma takie cechy, ponieważ nie posiada odczuć, ani empatii, ale też nie umie myśleć poza tym, do czego zostało zaprogramowane.

Mistyfikator
Pasjonat
Pasjonat

ninjaproject pisze:
22 kwie 2022, 01:06

Nie, to akurat przychodzi w trakcie poznawania tego całego tradingu, a potem stwierdzasz, że wszelkie wskaźniki (w tym też i średnie kroczące) są o kant dupy otłuc, bo liczy się tylko RR i nic poza tym. A, żeby osiągnąć ten RR w praktyce, to potrzeba mieć cechy psychopaty (nie należy brać "psychopaty" pejoratywnie!). EA ma takie cechy, ponieważ nie posiada odczuć, ani empatii, ale też nie umie myśleć poza tym, do czego zostało zaprogramowane.
I w tym może być istota rzeczy.
O czym tu myśleć, skoro jedynie bezwględne trzymanie się zasad może dać sukces a wszelkie racjonalizowanie wręcz przeciwnie?

Prędzej zaprogramuję EA, żeby po serii stratnych przestało grać, niż nauczę większość traderów tego zachowania!
I żeby wchodziło zgodnie z trendem. Przykłady zachowań można mnożyć.

Przyczyną porażek traderów, jest głównie łamanie zasad gwarantujących utrzymanie się na rynku
Tak się składa, że są to proste zasady, które można określić

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Mistyfikator pisze:
22 kwie 2022, 01:21
ninjaproject pisze:
22 kwie 2022, 01:06

I w tym może być istota rzeczy.
O czym tu myśleć, skoro jedynie bezwględne trzymanie się zasad może dać sukces a wszelkie racjonalizowanie wręcz przeciwnie?

Prędzej zaprogramuję EA, żeby po serii stratnych przestało grać, niż nauczę większość traderów tego zachowania!
I żeby wchodziło zgodnie z trendem. Przykłady zachowań można mnożyć.

Przyczyną porażek traderów, jest głównie łamanie zasad gwarantujących utrzymanie się na rynku
Rób swoje i już nie dyskutuj bo sam widzisz jakie bzdury koleś wypisuje. Marnujesz czas ;)

Mistyfikator
Pasjonat
Pasjonat

Cblondyn pisze:
22 kwie 2022, 08:14

Rób swoje i już nie dyskutuj bo sam widzisz jakie bzdury koleś wypisuje. Marnujesz czas ;)

Jak już siedzę godzinami przed komputerem, to piszę.
Zresztą, sam zacząłem wątek, a widzę że ostatnio mało kontentu powstaje na forum.

To nic, dużo powstało przez te lata.

Dzisiaj mam wyjazd, więc ograniczę się z pisaniem ;)

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Mistyfikator pisze:
22 kwie 2022, 10:25
Cblondyn pisze:
22 kwie 2022, 08:14

Jak już siedzę godzinami przed komputerem, to piszę.
Zresztą, sam zacząłem wątek, a widzę że ostatnio mało kontentu powstaje na forum.

To nic, dużo powstało przez te lata.

Dzisiaj mam wyjazd, więc ograniczę się z pisaniem ;)
Oczywiście, że pisz i pytaj, jak potrzebujesz. Pytaj tutaj, na swoim wątku.
A czasu nie marnuj na odpowiadanie takim "blondynom", co niczego konstruktywnego do tematu nie wniosą, bo umieją tylko historię pokazywać, a jak się ich zapytać o konkrety, to nic nie umieją odpowiedzieć.

Mistyfikator
Pasjonat
Pasjonat

ninjaproject pisze:
22 kwie 2022, 10:37

Oczywiście, że pisz i pytaj, jak potrzebujesz. Pytaj tutaj, na swoim wątku.
A czasu nie marnuj na odpowiadanie takim "blondynom", co niczego konstruktywnego do tematu nie wniosą, bo umieją tylko historię pokazywać, a jak się ich zapytać o konkrety, to nic nie umieją odpowiedzieć.
Bez przesady, w miarę możliwości poświęcę czas każdemu, kto się znajdzie pod tym wątkiem - chyba, że wymiana zdań nie będzie mnie dotyczyć.

Co do reszty, to mam w cholerę pytań odnośnie MQL4, ale póki co, nie chcę iść na łatwiznę. Wiem co prawda, że najszybciej by było , żeby ktoś mi streścił język na podstawie moich pytań. Jednak myślę, że choć trochę się wysilić.

W przyszłym tygodniu chciałem już ruszyć z instrukcjami warunkowymi, bo wychodzi na to, że będę miał czas (mam nadzieję!).
Wtedy będę wypytywał na bank.

A dzisiaj jadę służbowo na weekend, więc czeka mnie odpoczynek od tematu.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Mistyfikator pisze:
22 kwie 2022, 01:21

Zbytnio to upraszczasz. Jesli założenia są do doopy to na nic trzymanie się ich kurczowo. Wynik za każdym razem będzie taki sam. Gleba :)
Jest tu taki dziennik niejakiego Danbo co przez 6 lat z uporem maniaka robił w kółko to samo. Wszystko źle. I co miesiąc uwalał konto.
Tworzony EA ma zastępować Ciebie i robic dokładnie to co TY przy komputerze. Nic ponad to. Jest narzędziem i nie zastapi człowieka w dłuższym okresie czasu. Jest o tym osobny wątek. Nie cieszy sie zbytnio popularnościa a tym bardziej publikacją wyników ;)
skuteczny-ea-t32497.html
Niemniej życze powodzenia i zysków :)

Zablokowany