Cblondyn pisze: ↑22 kwie 2022, 12:14
Zbytnio to upraszczasz. Jesli założenia są do doopy to na nic trzymanie się ich kurczowo. Wynik za każdym razem będzie taki sam. Gleba
Jest tu taki dziennik niejakiego Danbo co przez 6 lat z uporem maniaka robił w kółko to samo. Wszystko źle. I co miesiąc uwalał konto.
Tworzony EA ma zastępować Ciebie i robic dokładnie to co TY przy komputerze. Nic ponad to. Jest narzędziem i nie zastapi człowieka w dłuższym okresie czasu. Jest o tym osobny wątek. Nie cieszy sie zbytnio popularnościa a tym bardziej publikacją wyników
skuteczny-ea-t32497.html
Niemniej życze powodzenia i zysków![]()
Oczywiście, jeśli trader będzie na okrągło wchodził All In, na dodatek wbrew obowiązującym trendom, to nie ma co liczyć nie tyle na sukces, co nawet na brak bankructwa.
Ja mam na myśli trzymanie się podstawowych zasad spekulacji, tj. właściwy MM i gra z trendem.
Co do skutecznego EA, to trader powinien mieć wpływ na parametry wejścia i moje zdanie jest takie, że samo EA nie będzie skuteczne zawsze. Szanse dopiero się pojawiają, jeśli trader będzie wiedział jak używać EA.
Jeśli chodzi o mnie, to potrzebuję czegoś takiego, bo u mnie sygnały wejścia pojawiają się nagminnie wtedy, kiedy nie mam mnie przed wykresem! Nie ma możliwości, żeby to się jakkolwiek zmieniło na korzyść, gdyż sama strategia to uniemożliwia.
Może dałoby się zaprogramować, w jakich okolicznościach w ogóle nie grać i nie otwierać pozycji.
Jednak nie zostawiłbym EA samego sobie, musi zawierać co najmniej komendę przerywającą działanie po X stoplossów z rzędu.
Co do publikacji wyników skutecznego EA. Myślę, że traderzy którzy coś takiego mają, jednak się nie chwalą takim robotem

Oczywiście tego nie rozumiem, można by wrzucić anonimowo chociaż statystyki - bez wejść.