Witam
Mam konto na platformie Trade360 i zleciłem ostatnio wypłatę środków. Nie wiedziałem jednak że wypłata odbywa się tylko na kartę którą środki były wpłacone na platformę (na marginesie to moim zdaniem coś uciekło latom 90' i przybłąkało się do Trade), a jakiś czas temu zamknąłem konto bankowe powiązane z tą kartą. Wysłałem brokerowi dane nowego konta bankowego na odpowiedni mail jednak do tej pory kwoty nie otrzymałem.
Czy można jakoś rozwiązać tą sytuację?
Wypłata Trade 360
Re: Wypłata Trade 360
Hej
https://www.trade360.com/app/uploads/20 ... ons-PL.pdf
punk 8. str 11 - Chyba musisz się uzbroić w cierpliwość bo dają sobie czas
https://www.trade360.com/app/uploads/20 ... ons-PL.pdf
punk 8. str 11 - Chyba musisz się uzbroić w cierpliwość bo dają sobie czas
"If music is dying musicians are killing it" - MP
Zwrot na kartę to akurat standard w branży.
Wyślij im potwierdzenie zamknięcia karty/konta i jeśli to nie scam, nie będzie kłopotu
Wyślij im potwierdzenie zamknięcia karty/konta i jeśli to nie scam, nie będzie kłopotu
- ninjaproject
- Maniak
Spółka jest rejestrowana na Cyprze, legalnie:
https://www.cysec.gov.cy/en-GB/entities ... iot/37636/
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
-
- Uczestnik
Sprawa wygląda następująco.
Nie mogłem uzyskać potwierdzenia zamknięcia konta ponieważ przy zamykaniu przez telefon Santander wysyła tylko sms a ja tak zamknąłem właśnie. Z braku laku wysłałem do Trade 360 maila i info że konto z kartą o tym numerze zostało zamknięte dołączając screen smsa od banku o zamknięciu konta. Broker jakby mając mnie w d*pie odpowiedział standardowo i z automatu. Czyli że kasa tego i tego dnia zgodnie z procedurą została wysłana na tą kartę bo z niej wpłacałem i by się kontaktować w razie braku kasy (na tej karcie). Pisałem oczywiście po angielsku, nie jestem orłem ale sprawdziłem by treść była ok
Czy dobrym pomysłem jest teraz zgłosić się do jakiejś firmy odzyskującej kasę od brokerów??
Nie mogłem uzyskać potwierdzenia zamknięcia konta ponieważ przy zamykaniu przez telefon Santander wysyła tylko sms a ja tak zamknąłem właśnie. Z braku laku wysłałem do Trade 360 maila i info że konto z kartą o tym numerze zostało zamknięte dołączając screen smsa od banku o zamknięciu konta. Broker jakby mając mnie w d*pie odpowiedział standardowo i z automatu. Czyli że kasa tego i tego dnia zgodnie z procedurą została wysłana na tą kartę bo z niej wpłacałem i by się kontaktować w razie braku kasy (na tej karcie). Pisałem oczywiście po angielsku, nie jestem orłem ale sprawdziłem by treść była ok

Czy dobrym pomysłem jest teraz zgłosić się do jakiejś firmy odzyskującej kasę od brokerów??
Ostatnio zmieniony 07 sty 2022, 21:57 przez dyrektorsondovy, łącznie zmieniany 1 raz.
- ninjaproject
- Maniak
A może najpierw skontaktuj się z bankiem, jak oni proponują tę kwestię rozwiązać?dyrektorsondovy pisze: ↑07 sty 2022, 21:53Sprawa wygląda następująco.
Nie mogłem uzyskać potwierdzenia zamknięcia konta ponieważ przy zamykaniu przez telefon Santander wysyła tylko sms a ja tak zamknąłem właśnie. Z braku laku wysłałem do Trade 360 maila i info że konto z kartą o tym numerze zostało zamknięte dołączając screen smsa od banku o zamknięciu konta. Broker jakby mając mnie w d*pie odpowiedział standardowo i z automatu. Czyli że kasa tego i tego dnia zgodnie z procedurą została wysłana na tą kartę bo z niej wpłacałem i by się kontaktować w razie braku kasy (na tej karcie). Pisałem oczywiście po angielsku, nie jestem orłem ale sprawdziłem by treść była ok![]()
I nie jest prawdą, że nie możesz dostać od banku potwierdzenia zamknięcia konta.
No i, myślę, że warto by było, żeby ci ktoś znający angielski sprawdził co rzeczywiście piszesz w kontaktach z brokerem, bo może jest jakieś nieporozumienie?
Tu, raczej, nie występuje zła wola brokera, a skoro wypłacił pieniądze na nieistniejącą kartę, to one powinny wrócić.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.