Polska, absurdy itp
Re: Polska, absurdy itp
oczywiście że wiedziałem, ale potrzebowałem mieszkania, a bank wciskał na siłę każdemu kredyt w CHF, zaniżając zdolność w PLN, takie są fakty. I mam pretensje do systemu bankowego i KNF że do tego dopuścili!
Ja juz nawet nie moge sobie wyobrazić reakcji gdyby KNF NIE POZWOLIŁ na zaciąganie takich kredytów

Zastanawiałem się co Ci odpisać. Czego w zasadzie ode mnie oczekujesz ? Uważasz, że skoro mnie nieco pochwaliłeś, to ja zaprzeczę rzeczywistości i faktom ?
Fakty są takie, że złotówka osłabiła się katastrofalnie krótko po przejęciu władzy przez komuchów, tych liberalnych komuchów czyli PO.
Może przyczyną tego była zwykła manipulacja walutowa, a może była to całkiem zrozumiała reakcja kapitału zagranicznego.
Gdyby ta banda złodziei doszła ponownie do władzy, to w Polsce nie zostanie kamień na kamieniu. Wszystko sprzedadzą za bezcen, rozkradną lub rozwalą. Gdyby oni doszli do władzy (oby nigdy to się nie stało), to ja całkiem na poważnie rozważę emigrację, bo inaczej na stare lata będę musiał zbierać po śmietnikach. I nie tylko ja, ale 80% społeczeństwa. Dla wszystkich chyba jednak nie starczy śmietników. Tak się skończy ich władza.
Aby nie było, że chwalę socjalistyczny Pis. Nie przepadam za nimi. Ale nie cierpię komuchów i panicznie boję się ich powrotu do władzy. Nie ważne czy pod szyldem SLD, PO, Hołownia czy co tam jeszcze wymyślą. Dla mnie to jedna i ta sama banda. Dawniej lizali dupę Moskwie, a teraz liżą dupę Brukseli, a w zasadzie Berlinowi. I co tu więcej dodać ?
Może tylko abyś i Ty się nie obrażał, bo również uważam Cię za osobę inteligentną.

Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
- ninjaproject
- Maniak
Gadasz sam jak ostatni komucha!MarioDM pisze: ↑18 lis 2021, 15:34Zastanawiałem się co Ci odpisać. Czego w zasadzie ode mnie oczekujesz ? Uważasz, że skoro mnie nieco pochwaliłeś, to ja zaprzeczę rzeczywistości i faktom ?
Fakty są takie, że złotówka osłabiła się katastrofalnie krótko po przejęciu władzy przez komuchów, tych liberalnych komuchów czyli PO.
Może przyczyną tego była zwykła manipulacja walutowa, a może była to całkiem zrozumiała reakcja kapitału zagranicznego.
Gdyby ta banda złodziei doszła ponownie do władzy, to w Polsce nie zostanie kamień na kamieniu.Gdyby oni doszli do władzy (oby nigdy to się nie stało), to ja całkiem na poważnie rozważę emigrację, bo inaczej na stare lata będę musiał zbierać po śmietnikach. I nie tylko ja, ale 80% społeczeństwa. Dla wszystkich chyba jednak nie starczy śmietników. Tak się skończy ich władza.Wszystko sprzedadzą za bezcen, rozkradną lub rozwalą.
Aby nie było, że chwalę socjalistyczny Pis. Nie przepadam za nimi. Ale nie cierpię komuchów i panicznie boję się ich powrotu do władzy. Nie ważne czy pod szyldem SLD, PO, Hołownia czy co tam jeszcze wymyślą. Dla mnie to jedna i ta sama banda. Dawniej lizali dupę Moskwie, a teraz liżą dupę Brukseli, a w zasadzie Berlinowi. I co tu więcej dodać ?
Może tylko abyś i Ty się nie obrażał, bo również uważam Cię za osobę inteligentną.![]()
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.
Jeśli już to "komuch". Pisz poprawnie.
Wskaż gdzie napisałem jak komuch. Konkrety.
Trust no bit**es.
- ninjaproject
- Maniak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ninjaproject
- Maniak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Z samej więc definicji wynika, że ja nie jestem komuchem, bo jestem jego dokładnym przeciwieństwem. Nie popieram socjalizmu i nigdy w życiu po raz kolejny nie chciałbym w nim żyć.
Nie rozumiem też w jaki sposób to co napisałem miałoby świadczyć, że jestem zwolennikiem socjalizmu. Z samego chyba kontekstu wynika coś przeciwnego.
Nie rozumiem też w jaki sposób to co napisałem miałoby świadczyć, że jestem zwolennikiem socjalizmu. Z samego chyba kontekstu wynika coś przeciwnego.
No i na koniec ... Czemu czujesz się powołany do wypowiedzi na każdy temat ? Ja wyraźnie przecież swoją odpowiedź napisałem konkretnej osobie. Powinieneś to potraktować jako prywatną rozmowę na forum publicznym.
Trust no bit**es.
- ninjaproject
- Maniak
MarioDM pisze: ↑18 lis 2021, 18:35Z samej więc definicji wynika, że ja nie jestem komuchem, bo jestem jego dokładnym przeciwieństwem. Nie popieram socjalizmu i nigdy w życiu po raz kolejny nie chciałbym w nim żyć.
A co to jest to "wszystko"?
Co sprzedadzą za bezcen, co rozkradną?
W komunie była "własność" państwowa i wtedy mówiono o sprzedawaniu mienia państwowego za bezcen i o rozkradaniu.
Na forum publicznym są rozmowy publiczne.
Dla celów rozmów prywatnych jest PW.
Być może nie wiesz, ale nadal jest dostatecznie dużo "własności" państwa, więc jest co sprzedawać.ninjaproject pisze: ↑18 lis 2021, 17:32Wszystko sprzedadzą za bezcen, rozkradną lub rozwalą.
A co to jest to "wszystko"?
Co sprzedadzą za bezcen, co rozkradną?
W komunie była "własność" państwowa i wtedy mówiono o sprzedawaniu mienia państwowego za bezcen i o rozkradaniu.
Podejrzewam, że jednak na tym by się nie skończyło. Gdy nie będzie już co sprzedać to zaczną sprzedawać bloki razem z mieszkańcami, bo okaże się, że właścicielem terenu terenu osiedla jest ktoś kto zginął w czasie okupacji i jego gmina poczuje się spadkobiercą.
Trust no bit**es.