Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

SEROL666 pisze:
13 lis 2021, 00:49
Nie powinniśmy tak pisać można było użyć innych słów. To są emocje.
Uważam inaczej. Powinniśmy mieć prawo tak pisać, bo gwarantuje nam to wolność wypowiedzi. Obrażanie poszczególnych osób to nie to samo co obrażanie wielkiej organizacji. Jest coraz gorzej i ja osobiście jestem za rozbiciem wielkich korporacji medialnych jak google czy fejs. Przez to, że są obecnie za wielkie to blokują innym rozwój w tej samej dziedzinie. Wolny rynek nie żyje. Gdyby istniał, to można byłoby sobie wybrać kto obsługuje reklamy na forum i w takim przypadku guglowi można by pokazać palec.
Cała ta lewacka liberalność zmierza prosto do gułagu.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Cblondyn pisze:
12 lis 2021, 19:24
Frank juz po 4,40. Jak tam frankowicze? Zwieracze jeszcze trzymają? :)
Zobaczycie po ile będzie jak wejdzie od stycznia "Ruski Ład" :D
Kto jak kto, ale ty akurat nie powinieneś tak pisać. Teoretycznie masz wiedzę i możliwość podglądu notowań. A skoro tak, to podejrzyj sobie kiedy i za czyich rządów frank skoczył z 2.5 do ponad 4 zł.
Odkąd Pisiory doszły do władzy złotówka jest dosyć stabilna. Osłabia się przez prosty mechanizm osłabiania się eurodolara. Wypadałoby abyś wiedział, że złotówka jest dosyć sztywno zapegowana do euro.

A cieszenie się z tego, że ktoś wpadnie w kłopoty finansowe, to już kompletna żenada. Budzisz niesmak.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zakaven »

MarioDM pisze:
13 lis 2021, 13:14
Cblondyn pisze:
Kto jak kto, ale ty akurat nie powinieneś tak pisać. Teoretycznie masz wiedzę i możliwość podglądu notowań. A skoro tak, to podejrzyj sobie kiedy i za czyich rządów frank skoczył z 2.5 do ponad 4 zł.
Odkąd Pisiory doszły do władzy złotówka jest dosyć stabilna. Osłabia się przez prosty mechanizm osłabiania się eurodolara. Wypadałoby abyś wiedział, że złotówka jest dosyć sztywno zapegowana do euro.

A cieszenie się z tego, że ktoś wpadnie w kłopoty finansowe, to już kompletna żenada. Budzisz niesmak.
Mario uważam Cię za inteligentnego gościa, więc taka teza Ci nie przystoi "to podejrzyj sobie kiedy i za czyich rządów frank skoczył z 2.5 do ponad 4 zł.", przede wszystkim dlatego, że masz pojęcie o rynkach finansowych. Nie obrażaj się proszę.

Kiedyś na plakacie wyborczym do samorządu, wiecie te zakazane mordy, niskie inteligenckie czoła no i oczywiście hasła :lol:
No i na takim plakacie pod opisaną wyżej mordą...hasło...ożk: Wybierz lepsze jutro!
Pod spodem flamastrem ktoś dopisał: Chyba kurwa twoje!
https://www.rp.pl/polityka/art19100151- ... orczej-pge

Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

Nie przeczytałem wszystkich Waszych postów od ostatniego pobytu w tym dziale, biję się w pierś.
Moi drodzy, jeżeli naprawdę uważacie,
że na wschodniej granicy Polski jest potężne zagrożenie to znaczy że za dużo patrzycie w telewizor i wp.
Pewnie dlatego nie mogą pojawić się tam reporterzy, mogli wszędzie, we wszystkich konfliktach zbrojnych na przestrzeni ostatnich powiedzmy 40 lat, o WW2 nie wspomnę.
Tu chodzi o odwrócenie uwagi Polaków od naprawdę istotnych, dotyczących ich spraw.

Awatar użytkownika
zakaven
Pasjonat
Pasjonat

Chciałem zacytować post ninjaproject,, w którym napisał że religia to całe zło tego świata (nie mogę znaleźć). Trudno się z tym nie zgodzić, ja dodałbym, że to jeden z najlepszych patentów na wysoce rentowny biznes.

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

Cblondyn pisze:
Frankowiczów to mi akurat, nie żal. Znam kilku co się wtedy wyśmiewali, że trzeba być idiotą, by brać kredyt złotówkowy

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

grzegrzyw pisze:
13 lis 2021, 23:38
Cblondyn pisze:
Frankowiczów to mi akurat, nie żal. Znam kilku co się wtedy wyśmiewali, że trzeba być idiotą, by brać kredyt złotówkowy
Dokładnie tak. Cwaniakowali okropnie. Nawet jeszcze niedawno, że mimo wszystko i tak im sie opłaciło. I teraz udaja głupa, że nie wiedzieli co podpisuja itp, brednie. Ale ja chciałbym przypomnieć do kogo należało hasło wyborcze "pomożemy frankowiczom". I na kogo frankowicze głosowali. A więc mają "pomoc" jak widać. I pewnie to nie koniec. Zobaczymy po ile frank bedzie od nowego roku ;)

Awatar użytkownika
dopra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: dopra »

Cblondyn pisze:
14 lis 2021, 09:04
grzegrzyw pisze:
Cblondyn pisze:
Dokładnie tak. Cwaniakowali okropnie. Nawet jeszcze niedawno, że mimo wszystko i tak im sie opłaciło. I teraz udaja głupa, że nie wiedzieli co podpisuja itp, brednie. Ale ja chciałbym przypomnieć do kogo należało hasło wyborcze "pomożemy frankowiczom". I na kogo frankowicze głosowali. A więc mają "pomoc" jak widać. I pewnie to nie koniec. Zobaczymy po ile frank bedzie od nowego roku ;)
To ja dodam dwa słowa, bo jestem odmiennego zdania, w 2004 roku miałem stałą pracę, z dosyć dobrą wypłatą, chciałem kupić mieszkanie, kosztowało 130.000 zł, wpłata 30.000 zł, 100.000 zł potrzebowałem kredytu. Udałem się do banku, nie jednego, chciałem kredyt złotówkowy, bo wiedziałem z jakim ryzykiem kursowym wiążą się kredyty walutowe.

Zgadnijcie co mi powiedzieli w bankach po ocenie kredytobiorcy, miałem zdolność kredytową na UWAGA - 80.000 zł w kredycie złotówkowym!

Ale za to w kredycie CHF moja zdolność to - 260.000!!!

to był jawny przekręt banków, także proszę nie piszcie że ludzie byli idiotami, bo realia były zgoła odmienne. Nie było możliwości kupna nieruchomości w PLN bo zdolność była na mega niskim poziomie, przy kredytach hipotecznych gdzie mieliśmy dobre zabezpieczenie w postaci nieruchomości.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

dopra pisze:
14 lis 2021, 09:20
Cblondyn pisze:
14 lis 2021, 09:04
grzegrzyw pisze:

To ja dodam dwa słowa, bo jestem odmiennego zdania, w 2004 roku miałem stałą pracę, z dosyć dobrą wypłatą, chciałem kupić mieszkanie, kosztowało 130.000 zł, wpłata 30.000 zł, 100.000 zł potrzebowałem kredytu. Udałem się do banku, nie jednego, chciałem kredyt złotówkowy, bo wiedziałem z jakim ryzykiem kursowym wiążą się kredyty walutowe.

Zgadnijcie co mi powiedzieli w bankach po ocenie kredytobiorcy, miałem zdolność kredytową na UWAGA - 80.000 zł w kredycie złotówkowym!

to był jawny przekręt banków, także proszę nie piszcie że ludzie byli idiotami, bo realia były zgoła odmienne. Nie było możliwości kupna nieruchomości w PLN bo zdolność była na mega niskim poziomie, przy kredytach hipotecznych gdzie mieliśmy dobre zabezpieczenie w postaci nieruchomości.
Ja kilka lat temu dałem sie namówić na inwestycję w wino składowane w GB. I tylko dlatego, bo wykres GBPPLN obejrzałem sobie bardzo dokładnie. Zakup funtów dokonałem po 4,46 co było ceną w okolicach historycznych dołków. Co prawda wycofałem środki po dwóch latach bo inwestycja była zwykłym naciaganiem klienta ale funty sprzedałem po 5,89. A więc jesli ktoś bierze kredyt na ćwierć miliona na lata i nie zada sobie pyatnie dlaczego tak duży i na ile to jest bezpieczne to dla mnie jest co najmniej niezrozumiałe. Bo wysokość kredytu była w ścisłym związku z aktualna ceną CHFPLN. I nie pisz teraz, że po podpisaniu umowy nie byłeś strasznie zadowolony i szczęsliwy. To do kogo teraz pretensje?
Czy ja teraz mam podać jakąkolwiek instytucje do Sądu bo uległem reklamie i namowie na zakup akcji firmy która w szybkim czasie zbankrutowała? Nonsens. Każdy kredyt był brany na własna odpowiedzialność.

grzegrzyw
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzegrzyw »

dopra pisze:
14 lis 2021, 09:20
.... miałem zdolność kredytową na UWAGA - 80.000 zł w kredycie złotówkowym!

Biorąc kredyt w walucie obcej, trzeba zawsze brać pod uwagę ryzyko kursowe. Nie zastanawiało Cię, skąd tak wielka różnica w zdolności kredytowej i że to w każdej chwili może się zmienić? Wciskającym kredyty frankowe był między innymi, obecny premier Matołusz, ówczesny prezes Banku Zachodniego.

ODPOWIEDZ