Tyle lat używam MT4 i nawet nie zauważyłem, że tam jest jakiś zegar!longmanus pisze: ↑28 paź 2021, 18:35Dzień dobry wieczór, pytanie techniczne - w MT4 mam wyświetloną na stałe tabelkę rynek, u góry której jest zegar. Od „zawsze” ma w zwyczaju niekiedy przystawać, a potem nadrabia brakujące kilka sekund, drażni ale do zniesienia. Mój problem polega na tym, że zegar odświeża się jak mu fantazja przyjdzie, raz co 2 minuty, niekiedy co 5 - kiedy najadę na niego kursorem - natychmiast wraca do odmierzania czasu, czego nie kontynuuje kiedy kursor przestanie się ruszać. Drażni mnie to i przeszkadza, ktoś ?,coś ? - żadnych dziwnych EA, czysty (aktualny) MT4 + Mini Terminal od IC Market.
Thanks from the mountain(oczywiście tylko tym, którzy napiszą coś poza „dziwne, u mnie działa…”
)
Jakby kogoś bawiło, po pierwszym najechaniu kursorem zmienia się o minutę, potem staje i za każdym razem kiedy ruszam kursorem rusza zegar, potem stop.
* https://vimeo.com/640032994
Może dlatego, że jeżeli tego okienka nie potrzebuję, to go zamykam?
No i, niestety, ale jak teraz patrzę, to u mnie ten zegar działa normalnie.
Wynika z tego, że wina jest gdzieś w twoim kompie.
Na początek bym zainstalował świeżą MT4 i sprawdził jak się zachowuje ten zegar.
PS. Ten zegar nie działa na ticki, tylko normalnie odlicza czas platformy, więc jego zachowanie nie powinno zależeć od ticków.