Caldeborn pisze: ↑06 paź 2021, 20:00
Mistyfikator pisze: ↑06 paź 2021, 17:42
Oki. Przepatrzę to jeszcze. W sumie w XTB znalazłem źródło tego co wyświetla się w platformie. W Tickmillu i IcMarkets też znajdę. Nie zaszkodzi ich kontrolować czy nie kantują. Gra i tak jest trudna, nawet gdy broker jest uczciwy...
Nie widze zwiazku. Dlaczego broker ma byc nieuczciwy dajac ci szanse zarobic? Jak chcesz ich kontrolowac? To jest ich unikalny product ktorego nie mozna porownac z innym.
Normalnie. Np. jak gram w XTB na US100, to sprawdzam źródło ich notowań: e-mini Nasdaq na CME GROUP.
Gdybym zobaczył choć niewielkie odstępstwo celem podciągniecia mojej pozycji pod SL, to wycofałbym kasę i przestał u nich grać, a screeny zostałyby podane do publicznej wiadomości - celem ostrzeżenia potencjalnych klientów.
A nieraz widzę, że do SL zabrakło powiedzmy 0.05 pipsa. I to jest uczciwe podejście.
Dlatego też nie gram w bucket shopach, które mają swoje siedziby na Seszelach, czy Vanatu. To tak jakbym zostawił swój portfel na stole w pokoju sam na sam ze złodziejem. Albo jakbym uwierzył w SCAM w stylu przekrętu nigeryjskiego (o, dzisiaj na OLXie dostałem wiadomość z +234, a laska nie wyglądała na Nigeryjkę

).
Kasa zniknie, a winni się nie znajdą
Szkoda mi czasu na taką dziecinadę. Staram się tu ugrać jakąś kasę, a nie wspierać "biznesmenów" szukających sposobu na bezpośrednie wpłaty na swoje konto.
Dlatego szukam "unikalnych produktów", które są oparte na rzeczywistych rynkach, a nie na fantazji brokera.
Tym bardziej, że są to CFD u brokerów Market Maker.