Polska, absurdy itp

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
belon
Pasjonat
Pasjonat

Re: Polska, absurdy itp

Nieprzeczytany post autor: belon »

ninjaproject pisze:
04 sie 2021, 20:52

Ty się może nie odzywaj, bo belon przy tobie, to jeszcze kultura...
Ja nie jestem kulturalny: jak mnie wkurzysz to napiszę, że jesteś siurdak albo członek (i to mały) i "spiepszaj dziadu".
Ale mnie nie wkurzasz i już do ciebie nie piszę.
Zdrowia.

FreeWay

Nieprzeczytany post autor: FreeWay »

Wytłumacz mi jedną rzecz skoro ja jako trejder zarabiam na rynku to po co mam się uganiać kilka godzina dziennie z jakimiś gamoniami za grosze? , w omawianiu historii to jesteś dobry. A na twoje zdanie co dom mojej osoby to sikam.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

FreeWay pisze:
04 sie 2021, 21:41
Wytłumacz mi jedną rzecz skoro ja jako trejder zarabiam na rynku to po co mam się uganiać kilka godzina dziennie z jakimiś gamoniami za grosze? , w omawianiu historii to jesteś dobry. A na twoje zdanie co dom mojej osoby to sikam.
Może, gdybym się uganiał.....?
Stawiam na jakość nie na ilość.

PS. Jak sikasz, to uważaj, żeby cię nie pokopało, albo żeby jakiś wirus nie wskoczył ci drogą moczową!

Nie przekazujesz swojej wiedzy, zapewne dlatego, że nie masz co ludziom przekazać!
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

FreeWay

Nieprzeczytany post autor: FreeWay »

Nie umiesz zarobić na rynku to próbujesz na szkoleniach proste , i nie dorabiaj do tego jakiejś ideologii i uzasadnień o tym że niby masz misje by wiedze przekazać . 10lat po tych forexowych forach łazisz tylko nicki na coraz głupsze zmieniasz gdzie twoi uczniowie po szkoleniach wysokiej jakości jak twierdzisz ,ani jeden nie przyszedł i nie powiedział "Po szkoleniu u kto chce frytki zarobiłem fortunę'" pokaż statement za te wszystkie lata, co do wirusa to twój problem ja żyje normalnie nie interesują mnie sanitarne nakazy

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

FreeWay pisze:
04 sie 2021, 23:19
Nie umiesz zarobić na rynku to próbujesz na szkoleniach proste , i nie dorabiaj do tego jakiejś ideologii i uzasadnień o tym że niby masz misje by wiedze przekazać . 10lat po tych forexowych forach łazisz tylko nicki na coraz głupsze zmieniasz gdzie twoi uczniowie po szkoleniach wysokiej jakości jak twierdzisz ,ani jeden nie przyszedł i nie powiedział "Po szkoleniu u kto chce frytki zarobiłem fortunę'" pokaż statement za te wszystkie lata, co do wirusa to twój problem ja żyje normalnie nie interesują mnie sanitarne nakazy
No tak, przyjdzie tu i będzie się chwalił...
Ty to masz pojęcie o życiu...
Weź przestań, bo bzdury takie pierd...sz, że pojęcia sam nie masz!
A i też nie masz pojęcia ilu z tych, co tutaj ich znasz od dawna, kontaktowało się ze mną przynajmniej raz...
Ani ja ci nie powiem kto, ani oni ci nie powiedzą.

olds

Nieprzeczytany post autor: olds »

belon pisze:
04 sie 2021, 16:40
olds pisze:
04 sie 2021, 15:15
belon pisze:
04 sie 2021, 14:37

Tak więc pudło.
==========
Niestety decyzje niezaszczepionych mają wpływ na moje życie.
Nie mają - wszystkie te bzdury to decyzje polityków: czy w zeszłym roku lokdałn i wszystkie ograniczenia były przez niezaszczepionych?
Jedno z najpoważniejszych czasopism medycznych The New England Journal of Medicine opublikowało w lipcu wiarygodne dane na temat skuteczności szczepionek: https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMc2104974
Chcesz precyzji więc napiszę tak. Decyzje niezaszczepionych mają wpływ na moje życie poprzez lockdown wprowadzany przez polityków. Na twoje życie też to będzie miało wpływ. Nie chcesz lockdownu to namawiaj do szczepień albo przekonaj do zmiany strategii rządy wszystkich państw na tym globie. Życzę powodzenia.
Nikogo nie mam zamiaru namawiać na ten eksperyment a wszystkich namawiających uważam za skończonych debili. Tyle.
Na decyzje czy strategie rządów nie mam wpływu - co nie oznacza, że się z nimi się z nimi zgadzam (wręcz przeciwnie - to co obecnie jest wyprawiane dawno osiągnęło poziom mułu a nawet metr pod).
Lokdałn jest decyzją polityczną, niczym więcej i nie jest ważne czy się zaszczepisz czy nie: retoryka jest taka, że przyjdzie nowy wariant (może w końcu ta wersja czeska co jej nawet czesi nie znają, wymyślona przez niedziela) i lokdałn będzie. Głupi naród się będzię ciskał, że zamknięty a "one" po cichu wprowadzą sobie nowy polski ład (jak wygląda to już widać po cenach prądu, benzyny i nowych zasadach prowadzenia JDG - a to dopiero rozgrzewka).
Co do pisma medycznego. Fajnie a poniżej przykład z życia (w sumie modelowy przykład):
Gibraltar
na 2 czerwca "wyszczepione" 99% populacji:
Gibraltar sierpień 2021 szczepienia.png
nowe przypadki na dzisiaj (poza sezonem wirusowym) to ok. 20% ichniego maksa:
Gibraltar sierpień 2021 nowe przypadki.png
a teraz połącz kropki... (podpowiem: zarażeń więcej jak przed szczepieniem a jeszcze nawet sezonu na wirusy nie ma (zobacz październik albo jeszcze wcześniej lipiec 2020) i tak wiem, teraz są nowe wersje kowida, bardziej zjadliwe - będą zjadliwsze):
Gibraltar październik 2020 nowe przypadki.png

I, jeżeli takie coś i w takiej proporcji, zdarzy się w pl to nawet przy 100% wyszczepie lokdałn i ograniczenia będą.
A, że nie będzie 100% to będzie pretekst. Zresztą już wiceminister patkowski (taki polski hary poter) palnął gdzieś w wywiadzie, że będą na jesień zamykać.

Zresztą do jesieni już niedaleko. Jak to mówią: pożyjemy - zobaczymy.
Sposób argumentacji typowy dla trolli szkolonych w sianiu dezinformacji i niepewności (nie twierdzę , że nim jesteś). Podajesz szereg wydawałoby się rozsądnych pytań w sprawie szczepień a kiedy podaje linki do poważnych materiałów wyjaśniających wątpliwe kwestie to podtrzymujesz je podnosząc kolejne typu, eee, te mi się nie podobają, tamte też, a kolejne w ogóle niepewne bo zawierają tylko dane półroczne. Sam za to uciekasz się do mało reprezentatywnego przykładu z Gibraltarem (30 tys. mieszkańców).
Uważam , że pandemię należy wyhamować i jedyną metodą przywrócenia normalnego życia jest szczepienie jak największej części populacji. Pojawiające się doniesienia o działaniach ubocznych szczepionek są skalkulowanym ryzykiem wartym poniesienia w imię wyhamowania pandemii (stanowią mniejsze zło niż niekontrolowane rozprzestrzenianie choroby) . Wszelkie ruchy anty szczepionkowe (szczególnie posuwające się do aktów przemocy) powinny być tępione a wręcz traktowane jako quasi terrorystyczne bo prowadzą do anarchii w kraju. Przypisywanie zwolennikom szczepień sympatii propisowskich czy otumanienie propagandą TVP jest skur...em. I to tyle - EOT.

belon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: belon »

olds pisze:
05 sie 2021, 10:15
Sposób argumentacji typowy dla trolli szkolonych w sianiu dezinformacji i niepewności...
...Przypisywanie zwolennikom szczepień sympatii propisowskich czy otumanienie propagandą TVP jest skur...em. I to tyle - EOT.
Nikomu nic nie przypisuję i w dupie mam czy jesteś pisu, gisu, zusu czy z wc i czy po robocie robisz loda bezdomnemu, żeby koleś poczuł się lepiej - ale faktem jest, że gadasz jak telewizor i sam się w ostatnim poście do tego telewizora przypisałeś.
Na kilka moich wątpliwości co do stosowania preparatu wprost stwierdziłeś, że: "Waszym celem jest destabilizować, zadymiać, wrzeszczeć a ostatecznie napadać na lekarzy, ratowników, punkty szczepień. Im dalej na wschód tym was więcej i wcale mnie to nie dziwi, bo na pytanie qui bono mamy prostą odpowiedź - Rosja.
Wcześniej coś o ruskich teraz dowiaduję się, że jestem typowy trol i to w dodatku szkolony (co ty tam sobie zapodałeś?).
I teraz jeszcze ryczysz, bo ubzdurałeś sobie, że ktoś do czegoś cię "przypisał"? Skąd ty bierzesz takie wnioski?
Nigdzie nie pisałem, że jesteś pisowiec czy żeby się szczepić czy nie szczepić - to indywidualna sprawa i decyzja i lata mi to kalafiorem co zrobisz ze swoim ciałem czy życiem.
Nie pisałem też, że jestem przeciwny szczepionkom - mam wątpliwości co do tego konkretnego preparatu.
Napisałem wprost: że uważam cie za zdrowo jebniętego skoro całe żale świata skupiasz na niezaszczepionych. Czego w tym zdaniu nie rozumiesz?
==========
"Wszelkie ruchy anty szczepionkowe (szczególnie posuwające się do aktów przemocy)": masz na myśli tą szopkę w Grodzisku?
Widziałeś film z zajścia ale od początku? Jest jeszcze w necie pełna wersja - poszukaj sobie.
W skrócie: jakieś grube babsko pcha się na siłę do pomieszczenia gdzie szczepią, ochroniarz mówi, że jest już w środku ponad 20 osób i nie ma miejsca i trzeba poczekać - i tej części nie ma w wersji TVP a relacja zaczyna się od: ona zaczyna drzeć mordę, że ją tłuką a właściwie odpychają, ona dalej się pcha na chama, potem wywraca się i udaje, że nie żyje a jacyś kolesie zaczynają robić zadymę. Żałosny teatrzyk dla małych rozumków.
Imo: kopa w dupę głupiej babie, jakaś porządna grzywna i będzie spokój.
A potem ten "quasi atak terrorystyczny": zamaskowany koleś na rowerze z plastikową bańką z benzyną podpala okienko w kontenerze ze szczepionkami - no cóż jaki kraj tacy terroryści.
==========
Przykład z Gibraltarem - mało reprezentatywny? 99% wyszczepienia za mało? Podwójną dawką? Chyba sobie żarty robisz.
==========
Moje pytania/wątpliwości są nierozsądne - a twoje linki to poważne materiały wyjaśniające wątpliwości? Poniżej masz TYLKO DWA pytania odnośnie tych "niewątpliwych materiałów".
Pierwszy link do poważnego materiału:
badania przeprowadzone przez producentów preparatów, niepotwierdzone żadnymi późniejszymi badaniami - i czego to ma dowodzić? Że przez 13 tygodni było ok? A co potem?
Drugi link do poważnego materiału - super:
artykuł twierdzi, że "szczepionki" są skuteczne na dwa warianty kowida: B.1.1.7 (ok 90%) i B.1.351 (ok 70%).
Na DWA - a co z pozostałymi wariantami? Np. wariant C.37?

A będzie to:
https://www.newsweek.com/lambda-covid-v ... ce-1615668 (dzizas i co teraz!!!), patkowski wysypał się w wywiadzie, że będzie zamykanie gospodarki (w zeszłym roku w okolicach lipca gadał to samo), niedziel wczoraj zapowiedział restrykcje jak zakażenia (nie zachorowania, hospitalizacje czy zgony) czyli pozytywne testy będą w okolicach 1000 dziennie.

Imo - będziesz siedział na dupie w domu (nie w kinie) na jesiennym lokdałnie i czekał na trzecią, czwartą lub piątą szprycę i nie będzie miało żadnego znaczenia ile osób się "zaszczepi". Może wtedy zaczniesz łączyć kropki...

I serdecznie sobie życzę, żebym się mylił.
Do jesieni.
=====

I eot pernamentny.
Możesz kłuć ramię i dupę trzy razy dziennie, kąpać się w tym preparacie i ładować doodbytniczo - nic mi do tego.
Ale powtórzę jeszcze raz - mam wątpliwości co do tego konkretnego preparatu i do osób, które jak ty namawiają do "szczepień", sadzą się do niezaaplikowanych i pozwoliłem przedstawić je w tym temacie.

ps:
Jesteś książkowym przykładem jakiegoś psychola, fanatyka - w tym przypadku tego preparatu.
Jakakolwiek gadka z wami wygląda mniej więcej tak:
pytanie: nikt nie bierze odpowiedzialności za działanie tego preparatu - nie jest to dziwne?
odpowiedź: piszesz głupio ty ruski szkolony trollu, antyszczepionkowcu, terrorysto, siałbyś tylko dezinformacje, destabilizacje i będziesz napadał na lekarzy i punkty szczepień (to luźne cytaty z olds'a).
Zdrówka.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

belon pisze:
05 sie 2021, 14:45
pytanie: nikt nie bierze odpowiedzialności za działanie tego preparatu - nie jest to dziwne?
odpowiedź: piszesz głupio ty ruski szkolony trollu, antyszczepionkowcu, terrorysto, siałbyś tylko dezinformacje, destabilizacje i będziesz napadał na lekarzy i punkty szczepień
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

W samo sedno. Kowidianie to sekta i każdy z nich nawija to samo. Mają jakieś szkolenia sekciarskie w lokalnych oddziałach sekty czy jak ?
To jest jak "kopiuj, wklej". Żadnej merytoryki, a jedynie głodne kawałki, które nic nie wnoszą.
FAKTY, A NIE PIEPRZENIE !!!
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

MarioDM pisze:
05 sie 2021, 15:13
belon pisze:
05 sie 2021, 14:45
odpowiedź: piszesz głupio ty ruski szkolony trollu, antyszczepionkowcu, terrorysto, siałbyś tylko dezinformacje, destabilizacje i będziesz napadał na lekarzy i punkty szczepień
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

W samo sedno. Kowidianie to sekta i każdy z nich nawija to samo. Mają jakieś szkolenia sekciarskie w lokalnych oddziałach sekty czy jak ?
To jest jak "kopiuj, wklej". Żadnej merytoryki, a jedynie głodne kawałki, które nic nie wnoszą.
FAKTY, A NIE PIEPRZENIE !!!
Przepraszam, ale ja nigdy takich inwektyw nie użyłem....
Natomiast, sam podobne przeczytałem w moim kierunku, od was.
Więc...............................................................................................

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

ODPOWIEDZ