Tomasz196407 pisze: ↑10 mar 2021, 20:53
4 wejscia zyskowne na 5 nie masz?;)
W założeniu chodziło tylko i wyłącznie o przypadek SL=TP i w tym konkretnym przypadku tak jak podejrzewałem, skuteczność nie przekracza 80%. Aby ją przekroczyć to TP MUSI być większe od SL i to znacząco większe.
Więc odpowiadając na nie całkiem zadane przez Ciebie pytanie : tak, mój system ma skuteczność powyżej 80%. Gdyby miał mniej, to gra nie warta by była zachodu.
Przypominam, że skuteczność 80% nie oznacza zyskowności 80%. Może w ciągu roku to jeszcze, ale nie w ciągu miesiąca. Przez plandemię i powiązane z nią działania banków centralnych, to rynek się nieco rozsypał i o ile w zeszłym roku "chodził" słabo, to obecnie zaczyna się robić tragedia. Mój system zgarnia w porywach 1% tygodniowo. Średnio. Co oznacza, że np. w jednym tygodniu (a czasem w jeden dzień) zgarnie 10%, a później długo, długo nic. Wystarczy przegapić ten jeden dzień bo coś tam (awaria netu, albo uznałem, że akurat w ten dzień nie warto odpalać automatu) i 2 miesiące niemal bez pozycji, a do tego obecnie na tak rozregulowanym rynku pojawiają się przypały, które normalnie nie powinny się przydarzać.
Perspektywa wygląda kiepsko. Do końca tego roku nie spodziewam się poprawy sytuacji. Może w przyszłym.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.