XTB
Re: XTB
Zarabia na przyciąganiu klientów do siebie, generowanym obrocie przez większych inwestorów (jest limit wolumenu dla transakcji bezprowizyjnych), a także na transakcjach zawieranych na innych instrumentach, gdzie jest już spread, swap, prowizja.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
						- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Mam szybkie pytanko.
Na rachunku demo miałem otworzonych kilka pozycji (stratnych). Anulowałem SL. Pozycje były z początku grudnia i jedna z listopada. Nie nastąpił MC, a mimo to pozycje zostały zamknięte dziś, 13 sekund po północy. Jest w komentarzu dopisek "expiration". Czyli co, wygasły ? O co kaman ?
To były pozycje na EurJpy , EurUsd i AudUsd .

Na rachunku demo miałem otworzonych kilka pozycji (stratnych). Anulowałem SL. Pozycje były z początku grudnia i jedna z listopada. Nie nastąpił MC, a mimo to pozycje zostały zamknięte dziś, 13 sekund po północy. Jest w komentarzu dopisek "expiration". Czyli co, wygasły ? O co kaman ?
To były pozycje na EurJpy , EurUsd i AudUsd .
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Hmm... Jeśli żadne EA nie działało w tle, to obstawiam jakiś error po stronie serwera.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
						- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
No właśnie wszystko było wyłączone. Platformę XTB odpalałem raz dziennie dosłownie na kilka sekund aby demo nie wygasło. I taki zonk z otwartymi pozycjami.raposo pisze: 24 gru 2020, 11:54 Hmm... Jeśli żadne EA nie działało w tle, to obstawiam jakiś error po stronie serwera.
Ten błąd przydarza się tylko na demo czy może także w realu ? Pytam, bo to w końcu XTB.

Trust no bit**es.
- 

olds
Przymierzam się do przejścia do XTB, mam już konto real (standard) ale dużym zaskoczeniem i rozczarowaniem jest spread. Np. dla EURJPY w Xstation okno market watch o godz. 9 wynosi 3,7. W tym samym czasie na stronie https://www.xtb.com/pl/oferta/dostepne- ... ex/eur-jpy  spread wynosi 1,6. a w opisie obok spread standardowy = 1,4.  Podobna różnica jest na każdej parze (dla przykładu EURUSD w oknie market watch 1,6, na stronie 1 w opisie 0,9). W Xstation mam więc spread o połowę większy niż na stronie czy w opisie. Ktoś wie o co chodzi z tym spreadem?

Patrzę teraz, spread rynkowy skacze w granicy 1.2 - 1.6 pips (więcej na razie nie widziałem) - konto Live. Średnio 1.4 można faktycznie przyjąć.
XTB zrezygnował niedawno z podziału Standard/Pro - jest dostępny już tylko jeden rodzaj.

XTB zrezygnował niedawno z podziału Standard/Pro - jest dostępny już tylko jeden rodzaj.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
						- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Coś masz nie teges, napewno  Nie skoczyło mi powyżej 1.6 odkąd napisałeś wcześniejszy post. Chyba, że jakaś segregacja klientów...
 Nie skoczyło mi powyżej 1.6 odkąd napisałeś wcześniejszy post. Chyba, że jakaś segregacja klientów...  

Nie skoczyło mi powyżej 1.6 odkąd napisałeś wcześniejszy post. Chyba, że jakaś segregacja klientów...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
						- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- 

olds
Śmieszna i trochę dziwna sprawa. 13 lat temu założyłem w XTB konto i tak sobie tam zostało ze statusem basic. Tydzień temu postanowiłem wrócić do XTB założyłem i wpłaciłem kasę na konto standard. Tydzień nauki Xstation i dziś o 9 już mam składać zlecenie buy na AUDJPY (fajne wejście na H1) a tu zonk, spread koło 6,5 pipsa. Sprawdziłem resztę też kosmos. Helpdesk początkowo coś tam pisał o zmienności spreadu, ale po twoim wpisie już wiedziałem , że coś jest nie tak. W końcu zajarzyłem, że warunki tradingu w tym spread musi lecieć z tego konta basic (mimo , że na Xstation stałem na swoim nowym koncie typu standard). W rozmowie na chacie to się w końcu potwierdziło, założyłem nowe konto standard na razie wolne od tego basicowego spreadu i szybko złożyłem wniosek o zamknięcie starego konta basic żeby ten nieszczęsny spread nie wyłaził na obecne konta.raposo pisze: 09 mar 2021, 09:52 Coś masz nie teges, napewnoNie skoczyło mi powyżej 1.6 odkąd napisałeś wcześniejszy post. Chyba, że jakaś segregacja klientów...

Otwórz sobie konto prof. z platforma xstation. Spread na AUDJPY wynosi 0,6-0,8 pipsa. Na EURUSD wynosi 0,2-0,3 pipsa. Nie jest najgorzejolds pisze: 09 mar 2021, 11:40Śmieszna i trochę dziwna sprawa. 13 lat temu założyłem w XTB konto i tak sobie tam zostało ze statusem basic. Tydzień temu postanowiłem wrócić do XTB założyłem i wpłaciłem kasę na konto standard. Tydzień nauki Xstation i dziś o 9 już mam składać zlecenie buy na AUDJPY (fajne wejście na H1) a tu zonk, spread koło 6,5 pipsa. Sprawdziłem resztę też kosmos. Helpdesk początkowo coś tam pisał o zmienności spreadu, ale po twoim wpisie już wiedziałem , że coś jest nie tak. W końcu zajarzyłem, że warunki tradingu w tym spread musi lecieć z tego konta basic (mimo , że na Xstation stałem na swoim nowym koncie typu standard). W rozmowie na chacie to się w końcu potwierdziło, założyłem nowe konto standard na razie wolne od tego basicowego spreadu i szybko złożyłem wniosek o zamknięcie starego konta basic żeby ten nieszczęsny spread nie wyłaził na obecne konta.raposo pisze: 09 mar 2021, 09:52 Coś masz nie teges, napewnoNie skoczyło mi powyżej 1.6 odkąd napisałeś wcześniejszy post. Chyba, że jakaś segregacja klientów...