Dobra. Start był od 100k, jest 70K, ale musze odbudowac drugie konto od 1,4k na złocie, wiec tu nie bede teraz grał. Stać mnie na 200 lotów według tych założeń. i zostawiam. Tylko jak bedzie gruby zysk to wychodzimy a nie jak kiedyś, ze zawrócili i wyszła dupa.XAB pisze: ↑17 lut 2021, 07:04oj tam Swiezy nie przejmuj się zbytnio, po prostu kolejne demo i kolejne wyzwania
wracamy do starego tematu zysk terminowy![]()
otworz na jednym demo te 500 lotow na us30 po kursie z dzisiaj obojetnie o ktorej godz na s i zapominj o nim na jakies moze 5 -15dni,az napisze ci dzialaj? / przypomnie ze ostatnio miales na lce szanse
na 5000 pipsow wiec sprawdzimy ile na sce wyjdzie
tzn nie koniecznie musi byc 500l bo to zalezy od wielkosci jakie bedziesz mial konto czyli depo
ma byc pozycja gora 30 procent obciazajaca twoj depozyt i nic wiecej nic mniej![]()
a na drugim sobie pukaj te swoje super setupy i tyle
DayTrading: Środa 17.02.2021
Re: DayTrading: Środa 17.02.2021
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Świeżak44
oki
tylko nic nie kombinuj i nie dokladaj i nie zwracaj uwagi ze cos tam urosnie
najwyzej cie rozjada ale z tym depo raczej watpie
otworz sobie inne demo a to potraktuj jakby go nie bylo
oki
tylko nic nie kombinuj i nie dokladaj i nie zwracaj uwagi ze cos tam urosnie
najwyzej cie rozjada ale z tym depo raczej watpie
otworz sobie inne demo a to potraktuj jakby go nie bylo

Ostatnio zmieniony 17 lut 2021, 10:01 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Co do złota , to wczoraj mocno walczyłem z trendem, do pewnego czasu sie udawało, ale trend spadkowy jednak... Jeszcze mam problemy z rozpoznaniem trendu.. ale co ja sie mam obwiniać jak zawodowcy 20 lat na rynku zerują konta??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2021, 10:04 przez Świeżak44, łącznie zmieniany 1 raz.
edek h1 - powoli zbliżamy się do celu który wczoraj pokazywałem. Trzeba bedzie niedługo pomyślec o zamknieciu S i po ewentualnej realizacji zwierzaka odnowic
https://www.tradingview.com/x/RsBODB2m/
https://www.tradingview.com/x/RsBODB2m/
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
Świeżak44
jak sie gra calym depem to normalka ze moze cie wyzerowac
bo nie masz poziomu ryzyka
jak ja stawiam powiedzmy lot na daxie to mnie by wyzerowal poziom moze 20000 ale nie koniecznie
nie chce mi sie liczyc jaki
bo do tego czasu bym 10 razy pewnie lki tez postawil blokujace
jak sie gra calym depem to normalka ze moze cie wyzerowac
bo nie masz poziomu ryzyka
jak ja stawiam powiedzmy lot na daxie to mnie by wyzerowal poziom moze 20000 ale nie koniecznie
nie chce mi sie liczyc jaki

Ostatnio zmieniony 17 lut 2021, 10:09 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardziej psychologia tutaj znowu zawiodła, bo w pewnym momencie pozwoliłem sobie zostawić większe pozycje bez opieki, na fejkowym setupie, bo wyglądał OK.. Złapali mnie , odjechali i od tego zaczęły sie problemy. Tak więc jeden błąd wystarczy. Nie trzeba wiele. Chwila dekoncentracji i już jest problem. Ale to można poprawić dyscypline gry. Fajne procenty wykreciłem.
XAB, jak grasz od 5K i w pewnym momencie jest z tego 78K to już fantazja ponosi... Puszczają hamulce. Wiadomo o co chodzi. Myslisz że jesteś nieomylny, masz przewagę nad wykresem, a wtedy najłatwiej o błąd.. jeden, drugi, trzeci..
spoko ja na systemiku juz zadnych skrotow nie robe no najwyzej te srna rope pomajtam jeszcze dt
zagram by rozbic bank albo nic nie zarobic na razie jest okiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ale ja nie panikuje jak ty tylko jak jest bład to gasze i trace te 5k
bo wiem ze potem 1strzal mi to wybroni na plus a ty bronisz i cie zeruja bo kazdy błedy robi najwyzej nie umie sie przyznac
syst bylo 12a 14 zk tez rano teraz 19-20
zostawilem na ropie 150 barylek po 60,72 czyli nic i ten temat mnie nie interesuje poki nad 61 nie wyjda
///oczekujace tam sie zaczynaja///lub nie zejda na 58
zagram by rozbic bank albo nic nie zarobic na razie jest okiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ale ja nie panikuje jak ty tylko jak jest bład to gasze i trace te 5k

syst bylo 12a 14 zk tez rano teraz 19-20
zostawilem na ropie 150 barylek po 60,72 czyli nic i ten temat mnie nie interesuje poki nad 61 nie wyjda
///oczekujace tam sie zaczynaja///lub nie zejda na 58
Ostatnio zmieniony 17 lut 2021, 10:29 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja podobnie jak Kermit celuję:
https://www.tradingview.com/x/0t1CCCd8/
https://www.tradingview.com/x/0t1CCCd8/
pzdr
w.
/nie jestem poważnym traderem, więc proszę nie brać moich sugestii na poważnie.../
w.
/nie jestem poważnym traderem, więc proszę nie brać moich sugestii na poważnie.../
dobra S zamkniete na 1.2060. Bez L jeszcze bo patrzac na index dolara to moga na edku nawet ze 30 pipsow nizej zejsc