DayTrading: Środa 17.02.2021

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
wojtalo
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 17.02.2021

Nieprzeczytany post autor: wojtalo »

ED zgaszony. Minus 7 pips. Sen ważniejszy.
pzdr
w.
/nie jestem poważnym traderem, więc proszę nie brać moich sugestii na poważnie.../

navik
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: navik »

Na WTI celuje w 63,94 . Wydaje mi sie ze tam moze byc trochę oddechu i korekta wzrostów .
Dzis zamieszali pięknie .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...

Awatar użytkownika
alevius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: alevius »

Tomasz196407 pisze:
17 lut 2021, 22:43
alevius pisze:
17 lut 2021, 22:36
Witam :)
Tak patrzę na ten US30... Nieborak pełzł powoli na szczyt 31650, potem spadł i znowu się wspina. Co Wy na to, że może jeszcze raz wejść na ten szczyt i potem zjazd w dół?

Tomasza boję się pytać, bo pewnie już od dawna w ignorach siedzę za swoje forexowe lamerstwo ;)
Wychodze z założenia że każdy jest przygotowany do tego żeby inwestować na FX
wiec przyprawiłeś mi łatke na którą nie zasługuje
co do US30 pokaż jak analizujesz to cos pomoge doradze
Śmiało
Tomasz,
W tym co napisałem nie było intencji przyprawiania łatek. Spójrz na to z mojej strony - człowieka na początku drogi. A że ponadto jestem świadomy, że czasem piszę bzdury niekoniecznie związane z FX, a Ty szanujesz swój czas, to dałem sobie wysokie szanse na grono zignorowanych :) No offence :)

Na US30f (bo taki mam w embanku) na H1 widzę powolny podjazd na szczyt 31650, szybki spadek na stosunkowo małym wolumenie, walkę góra/dół na wyższych wolumenach (na moje oko akumulacja), szpilę wycinającą SL na aktualnych L przy użyciu dużego wolumenu, potem chwilę paniki, bo kolejne dwie świece 1H na dużym wolumenie, czerwony młoteczek (ktoś duży zaczaił się na L?) i na koniec podjazd w górę. Obawiam się tylko, że mogą się spodziewać czekających pozycji S u szczytu (jak moja), i już teraz bez podjazdu polecieć w dół. Taką mam wizję.

Edit: tak mnie właśnie natchnęło, że szukam spadków za Waszym głosem, a sam nie mam podstaw do tego by sądzić, że spadnie... Ale lama ze mnie :)
Ostatnio zmieniony 17 lut 2021, 23:23 przez alevius, łącznie zmieniany 1 raz.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

alevius pisze:
17 lut 2021, 23:14
Tomasz196407 pisze:
17 lut 2021, 22:43
alevius pisze:
17 lut 2021, 22:36
Witam :)
Tak patrzę na ten US30... Nieborak pełzł powoli na szczyt 31650, potem spadł i znowu się wspina. Co Wy na to, że może jeszcze raz wejść na ten szczyt i potem zjazd w dół?

Tomasza boję się pytać, bo pewnie już od dawna w ignorach siedzę za swoje forexowe lamerstwo ;)
Wychodze z założenia że każdy jest przygotowany do tego żeby inwestować na FX
wiec przyprawiłeś mi łatke na którą nie zasługuje
co do US30 pokaż jak analizujesz to cos pomoge doradze
Śmiało
Tomasz,
W tym co napisałem nie było intencji przyprawiania łatek. Spójrz na to z mojej strony - człowieka na początku drogi. A że ponadto jestem świadomy, że czasem piszę bzdury niekoniecznie związane z FX, a Ty szanujesz swój czas, to dałem sobie wysokie szanse na grono zignorowanych :) No offence :)

Na US30f (bo taki mam w embanku) na H1 widzę powolny podjazd na szczyt 31650, szybki spadek na stosunkowo małym wolumenie, walkę góra/dół na wyższych wolumenach (na moje oko akumulacja), szpilę wycinającą SL na aktualnych L przy użyciu dużego wolumenu, potem chwilę paniki, bo kolejne dwie świece 1H na dużym wolumenie, czerwony młoteczek (ktoś duży zaczaił się na L?) i na koniec podjazd w górę. Obawiam się tylko, że mogą się spodziewać czekających pozycji S u szczytu (jak moja), i już teraz bez podjazdu polecieć w dół. Taką mam wizję.
No nic powiedziałem że pomoge to trzeba być słownym i odłożyć sen na później
Na początek odniose sie do tego co piszesz o US30f
-
powolny podjazd na szczyt 31650
czy moge zaproponować zamiast podjazd to ruch trendowy-trend wzrostowy od dołka 29656 do szczytu 31721 zawarty w kanale i rozliczeniu FE które wybijaja podfale kolejne wyzsze poziomy
-Teraz sprawa wolumenu- ja korzystam z innego wolumenu z kontraktów futures które są na giełdzie
Nie moge nic wstawiać z tych wolumenów wiec musisz mi uwierzyc, wolumen odnosi sie do danej sesji w tym dniu
Nie moge tak jak narysowałeś przedstawic tego wolumenu od 01.02. -od dołka i zaaanalizować
ja sie odnosze do wolumenu podczas sesji bo go widze jak są oferty i zapytania
albo cumulatiwe delta czy delta wolume
Układ dzienny swiec też wskazuje na zanegowanie objecia bessy
Ostatnio zmieniony 17 lut 2021, 23:57 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 5 razy.

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

Tomasz196407 pisze:
17 lut 2021, 22:55
xab ale my zwykli ludzie chcąc cos ugrać musimy zajac pozycje
S czy L
entry i sl :wink:
juz pomine tp
tomasz wszystko pod kontrola
niestety na us30 nie da sie na krotkiej czasowce pykac dt w ten sposob
niz slka na przynajmniej 100 pip czyli za szczytem teraz
grajac dt sam wiesz bo sledzisz temat mogles wejsc ska rano po 540 powiedzmy i zebrac ze 100 pipow
i czekac na podbicie lub nawet grac lki
teraz wyzej 65o teraz by znowu skowac nawet na w miare krotkim sl
bo porownujac sp500 gdzie stawiasz sl na 20 pip to na us30 to samo byloby na 100 pipach/procentowo/
jesli dobrze zalozyles kierunek to spadek nawet 1dnia moze byc na 300 piow na us30 a i 500 tez zdarzylo mi sie widziec
gdymym umial utrzymac lki to mialem lki ponizej 26000 tez wiec zysk mogl byc i 5k tyle o graniu duzymi czasowkami
stwiajac ski ja ryzykuje ze strace 100 czy 200 pipow jak nie umie ktos grac dt a mozliwy zysk idzie w tysiace
nie musisz odpowiadac
https://iv.pl/image/ski-na-us30.GtIOUN7
tak wygladaja moje ski na us30
zaznaczam nie sa to bardzo male pozycje bo po 3ktr
widzisz jakies ryzyko bo ja zadnego
mam 2mocne ski broniace kierunek
i zeby zaczelo byc kiepsko musialby rynek podskoczyc o 200 pipow bo inaczej to sa jeszcze oczekujace
prawie do 700

navik
na ropie bylo oki
rano zgasilem a wieczorem kupilem ski robota taka sama w dwie strony
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Zablokowany