DayTrading: Poniedziałek 08.02.2021

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
aleksandrowicz
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 08.02.2021

Nieprzeczytany post autor: aleksandrowicz »

dreptak pisze:
08 lut 2021, 15:55
aleksandrowicz pisze:
08 lut 2021, 15:48
BAX dolar ci ucieka kupujesz czy trzymasz

Nowatorska analiza techniczna ,glowa nizej niz ramie :D .
pewnie jestem tu ostatni którego możesz uczyć AT ale zawsze możesz próbować :564:

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

jak ktos ma dobra pamiec to pisalem zeby dolce nie trzymac na ten tydzien ze 3,76 to pozycja sprzedaj
jest tak jak pisalem zaczynam kupowac 3,7-3,71
ze mna panowie nie jest az :?: tak zle zebym dolce trzymał jesli zalecam sprzedac ha ha haaaaa :P

dolce mam srednia elek 3,7115 i jak widac troche esek na indeksach wskoczylo do roboty na dt
https://iv.pl/image/doledek-indeksy.GtrO9Z1
Ostatnio zmieniony 08 lut 2021, 16:32 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

dreptak
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dreptak »

aleksandrowicz pisze:
08 lut 2021, 16:03

pewnie jestem tu ostatni którego możesz uczyć AT ale zawsze możesz próbować :564:
Nie watpie ,nawet spodziewam sie duzo od Ciebie nauczyc . :lol:

wojtalo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wojtalo »

ED - S drugie podejście dzisiaj.
pzdr
w.
/nie jestem poważnym traderem, więc proszę nie brać moich sugestii na poważnie.../

XAB
Fanatyk
Fanatyk

XAB pisze:
08 lut 2021, 16:07
jak ktos ma dobra pamiec to pisalem zeby dolce nie trzymac na ten tydzien ze 3,76 to pozycja sprzedaj
jest tak jak pisalem zaczynam kupowac 3,7-3,71
ze mna panowie nie jest az :?: tak zle zebym dolce trzymał jesli zalecam sprzedac ha ha haaaaa :P

dolce mam srednia elek 3,7115 i jak widac troche esek na indeksach wskoczylo do roboty na dt
https://iv.pl/image/doledek-indeksy.GtrO9Z1
pisalem o tym dopoki sie gora na indeksach nie ustali gram krotkie dt i skracam raczej gora do 2 ktr juz teraz
nie liczyc sp500 bo tu mniej wiecej 3ktr to tyle co 1 na dax
NORMALNIE TO JESZCZE ZE DWA DNI MAJA MOC NA TE PODSKOKI W GORE :)
https://iv.pl/image/pozycje-dddt.GtrOz0f
Ostatnio zmieniony 08 lut 2021, 16:52 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

dreptak pisze:
08 lut 2021, 15:32

Srednie sa dla slepych co nie widza co sie dzieje z cena ,nie zmienia to jednak meritum mojego pytania.
ilu traderów tyle różnych przebiegów średnich więc to że akurat Twoje średnie coś Tobie pokazują nie oznacza że komukolwiek innemu one pokażą to samo lub będą cokolwiek dla innego tradera oznaczały. Do mojej średniej głównej na wykresie dziennym wykres ma jeszcze daleką drogę. Jakiej odpowiedzi oczekujesz? Czy ktoś zerka na średnie na dziennym? Zapewne nie jeden i nie dwóch, ale niekoniecznie są to te same średnie które Tobie działają przy Twojej strategii

szuler
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: szuler »

dreptak pisze:
08 lut 2021, 15:55
aleksandrowicz pisze:
08 lut 2021, 15:48
BAX dolar ci ucieka kupujesz czy trzymasz

Nowatorska analiza techniczna ,glowa nizej niz ramie :D .
coś Tobie na oczy padło

XAB
Fanatyk
Fanatyk

ja zerkam na SREDNIA--ZK na tabelce i raczej to mi wystarcza do oceny rynku
jest zk powyzej 2k mozna isc na spacer :)
https://iv.pl/image/srednia.GtrOtNy
skrocilem tu dolca do 1l lka
pap
Ostatnio zmieniony 08 lut 2021, 17:03 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.

dreptak
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dreptak »

Kermit pisze:
08 lut 2021, 16:43
dreptak pisze:
08 lut 2021, 15:32

Srednie sa dla slepych co nie widza co sie dzieje z cena ,nie zmienia to jednak meritum mojego pytania.
ilu traderów tyle różnych przebiegów średnich więc to że akurat Twoje średnie coś Tobie pokazują nie oznacza że komukolwiek innemu one pokażą to samo lub będą cokolwiek dla innego tradera oznaczały. Do mojej średniej głównej na wykresie dziennym wykres ma jeszcze daleką drogę. Jakiej odpowiedzi oczekujesz? Czy ktoś zerka na średnie na dziennym? Zapewne nie jeden i nie dwóch, ale niekoniecznie są to te same średnie które Tobie działają przy Twojej strategii
Na wykresie ED miesiecznym od 12 miesiecy trend jest wzrostowy .

W piatek ED sie skorygowal i wrocil do trendu wzrostowego .

Wiec intencja mojego postu bylo ,ze jak ktos jest slepy i gra przeciwko trendom to niech sie patrzy na srednie ,niewazne jakie ,byle w danym interwale odzwierciedlaly sredni ruch ceny .

Moglbym tutaj wkleic wykres footprint obrazujacy jak silne bylo wyjscie w piatek ,ale wklejalem kiedys i nikt nic z tego nie rozumial .

XAB
Fanatyk
Fanatyk

dreptak
nic to jeszcze nie znaczy
wyszedl edek nad 50 fb ale juz wrocił to moze byc tylko sygnał mozliwe wzrosty eot
3dni musi byc rynek nad 50fb inaczej to dpa blada nie sygnał :568: to tez at prostrze
a przynajmniej ze 2 dni a nie wysatawil rynek knota i masz juz zmiane trendu
kierunek to najpewniej zobaczymy pod koniec tygodnia jak im kasa z drukarek sie skonczy
tyle ta cala technika jest dzis wartaaaaaaaaaaaa
mimo iz porobilem skroty zk wyzej 3 k tzn ze srednie ida w dobrym kierunku :)
trzymaj sie ramy

Zablokowany