Stary, ale ja wszedłem w longi i na srebrze i na złocie. Jest jakieś szaleństwo, w piątek na świecie ludzie wykupili wszystkie fizyczne srebra.MarioDM pisze: ↑30 sty 2021, 16:08
@mp4s
Z tym srebrem, a w zasadzie złotem to zdaje się, że postępujesz w Swoim stylu. Nie zamierzam Cię krytykować, bo to nie ma sensu, ale popełniasz kolejny błąd jakich w przeszłości pewnie popełniłeś wiele. Czyli wchodzisz "na pałę" na podstawie niejasnych przesłanek i do tego nie w to co powinieneś.
Akcja na Reddicie rekomenduje srebro i jeśli by się tym kierować to powinieneś mieć longa na srebrze, tym bardziej, że akurat po czwartkowej sesji na srebrze na D1 pojawił się sygnał kupna. Nie jestem co prawda do tego sygnału przekonany, bo na wykresie miesięcznym, srebro jest w kosmosie. Albo zaraz się zwali, albo zaliczy jeszcze wzrost ze 20-30% patrząc na historię. Oczywiście tym razem może być zupełnie inaczej, bo nie jestem jasnowidzem.
Na złocie nie ma sygnału kupna na D1, a na miesięcznym też jest wywalone w kosmos.
....
Ludzie się rzucili na metale szlachetne.
Aktualnie, obydwie pozycje są na plusie i to mocnym, a to dopiero otwarcie xD...
Także, jak twierdzisz, że nie ma sygnału kupna na D1 na złocie, to dziś na koniec dnia go zobaczysz. Ja sygnał kupna widziałem w czwartek i piątek, kiedy potężne wzrosty były "gaszone" jak wchodziło wallstreet. Dwa identyczne dni. Dla mnie to było testowanie rynku.
Powiem tyle, HOOOOOOOOOOLD srebro i złoto

Moim zdaniem, wallstreet nagania te wzrosty, żeby sprzedać potem srebro. JP Morgan ma w opór fizycznego srebra kupionego średnio za 20$.