13 lat.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
mp4s
Gaduła
Gaduła

Re: 13 lat.

Nieprzeczytany post autor: mp4s »

MarioDM pisze:
30 sty 2021, 16:08

@mp4s
Z tym srebrem, a w zasadzie złotem to zdaje się, że postępujesz w Swoim stylu. Nie zamierzam Cię krytykować, bo to nie ma sensu, ale popełniasz kolejny błąd jakich w przeszłości pewnie popełniłeś wiele. Czyli wchodzisz "na pałę" na podstawie niejasnych przesłanek i do tego nie w to co powinieneś.
Akcja na Reddicie rekomenduje srebro i jeśli by się tym kierować to powinieneś mieć longa na srebrze, tym bardziej, że akurat po czwartkowej sesji na srebrze na D1 pojawił się sygnał kupna. Nie jestem co prawda do tego sygnału przekonany, bo na wykresie miesięcznym, srebro jest w kosmosie. Albo zaraz się zwali, albo zaliczy jeszcze wzrost ze 20-30% patrząc na historię. Oczywiście tym razem może być zupełnie inaczej, bo nie jestem jasnowidzem.
Na złocie nie ma sygnału kupna na D1, a na miesięcznym też jest wywalone w kosmos.
....
Stary, ale ja wszedłem w longi i na srebrze i na złocie. Jest jakieś szaleństwo, w piątek na świecie ludzie wykupili wszystkie fizyczne srebra.
Ludzie się rzucili na metale szlachetne.

Aktualnie, obydwie pozycje są na plusie i to mocnym, a to dopiero otwarcie xD...

Także, jak twierdzisz, że nie ma sygnału kupna na D1 na złocie, to dziś na koniec dnia go zobaczysz. Ja sygnał kupna widziałem w czwartek i piątek, kiedy potężne wzrosty były "gaszone" jak wchodziło wallstreet. Dwa identyczne dni. Dla mnie to było testowanie rynku.

Powiem tyle, HOOOOOOOOOOLD srebro i złoto ;). Srebro moim zdaniem spokojnie przetestuje 50$, a potem realny cel to 100$.
Moim zdaniem, wallstreet nagania te wzrosty, żeby sprzedać potem srebro. JP Morgan ma w opór fizycznego srebra kupionego średnio za 20$.
Metale WIO !.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niniejszy wpis ani w całości ani w części nie stanowi "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. Wszystko co robisz, robisz na własną odpowiedzialność.

mp4s
Gaduła
Gaduła

I psu w dupę wszystko. Niestety, ale w ostatnich dniach, fundy ładnie pokazują że wolny rynek to tylko z nazwy jest.
Trochę oberwałem po łapach, bo wejścia miałem naprawdę mocne.

Ale do rzeczy - oberwałem na złocie, w tym momencie z automatu wyszedłem ze srebra pomimo że było dalej w proficie.
Generalie profity + ~50 pips - srebro + GBP/AUD
Strata - ~116 pips - Złoto.

Pipsowo nie ma wielkiej straty, ale jest jedno "ALE"...
Jako że tak naprawdę mocne te wejścia miałem (na złocie najmocniejsze), realna strata depozytu to 7,6%. Powiem szczerze boli, bo to miał być mój "soros trade". Wczoraj przez cały dzień byłem na plusie w zakresie +22,5-36%. Gdybym na tym zakończył, to w sumie i tak, miałbym rekordowy miesiąc... rzadko powyżej 10% wychodzę.

Nie dawałem żadnego "BE" na złocie, bo tak jak wielokrotnie pisałem, SL musi być logiczny... i mój był pożniej low z piątku.
Ja coś czułem, że ten rajd na srebrze to podpucha, ale nie myślałem, że zakończą zabawę po jednym dniu. Złoto jest powiązane niejako ze srebrem, i jak jedno rośnie to i drugie. Jak jedno słabnie, to drugie też.

Generalnie planowałem wyskoczyć ze wszystkich pozycji przed weekendem z obawy przed lukami, zrealizować zyski i po weekendzie popatrzeć co się dzieje.

OK, to skąd oficjalnie zwała ? Pomijając fakt, że mnóstwo fundów realizowalo zysk w okolicach 30$, to jeszcze doszło to:
https://www.forexlive.com/news/!/cme-fu ... 8-20210201

To jest oficjalny powód walenia shortów jeszcze mocniej.

Ja zaczynam wierzyć w to, co pisali ludzi na reddicie. Fejkowa akcja, żeby mogli spieniężyć srebro i odwrócić uwagę na kiwaniu fundów na shortach, które WSB aktualnie uprawia.

TLDR: Nie pykło. Spodziewałem się że to wszystko ustawka, ale nie myślałem że zabawę zakończą po weekendzie +1 dzień. Dalej uważam że mogą podpompować srebro i złoto żeby ubrać ulicę, ale drugi raz się w to nie wpakuję.
Niniejszy wpis ani w całości ani w części nie stanowi "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. Wszystko co robisz, robisz na własną odpowiedzialność.

mp4s
Gaduła
Gaduła

Ehhh.png

mp4s
Gaduła
Gaduła

W sumie jak już troszkę emocje opadły, to widzę że trochę chciwość mnie ogarnęła.
Wczoraj przeszła mnie kilka razy myśl, że już mam tyle, że jak to zamknę i nic nie będę wiecej robił, to ten miesiąc jest niesamowicie do przodu.

Nie wiem, nakręciła mnie chyba trochę ta akcja z $GME i przekonałem sam siebie, że na tym zamieszaniu z WSB też mogę mocno zarobić.
Z drugiej strony... to tylko 7,5% w plecy... jak się nic szczególnego nie wydarzy, to może uda się jeszcze ten miesiąc na plusie zamknać.

Powodzonka, i na ten moment nie ma co wierzyć w silversqueeze, póki nie wyjdą powyżej 30$.

No nic, zapominamy o sprawie i jedziemy dalej. Fajna to była przejażdżka mimo wszystko i niezła niespodzianka po weekendzie.

Awatar użytkownika
pvq.pl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pvq.pl »

Pisałem dzisiaj o tym u siebie że śmierdzi przypałem. W Twoim wątku chyba też o tym wspominałem, że może ktoś potrzebował drugiej strony żeby zrealizować zysk, a jak weszła ulica i zebrali dosłownie wszystko co było, to fundy mogły zacząć odwracać pozycję.. Ulica i tak wybiła trochę opór, ale ustawka poszła po całości.

Szkoda trochę bo kibicowałem Ci żeby weszło zlecenie całe na TP, ale to kolejny raz potwierdza moją zasadę żeby brać co rynek daje. Stosowanie TP czasowego z zamykaniem części pozycji w trakcie trwania jakiegoś ruchu zabezpiecza niepewny rynek..

mp4s
Gaduła
Gaduła

pvq.pl pisze:
02 lut 2021, 14:07
Pisałem dzisiaj o tym u siebie że śmierdzi przypałem. W Twoim wątku chyba też o tym wspominałem, że może ktoś potrzebował drugiej strony żeby zrealizować zysk, a jak weszła ulica i zebrali dosłownie wszystko co było, to fundy mogły zacząć odwracać pozycję.. Ulica i tak wybiła trochę opór, ale ustawka poszła po całości.

Szkoda trochę bo kibicowałem Ci żeby weszło zlecenie całe na TP, ale to kolejny raz potwierdza moją zasadę żeby brać co rynek daje. Stosowanie TP czasowego z zamykaniem części pozycji w trakcie trwania jakiegoś ruchu zabezpiecza niepewny rynek..
Mi też to śmierdziało podpuchą i też o tym pisałem... myślałem jedynie, że zanim zaczną realizować zyski, to pozwolą na wyciągnięcie na dużo większe poziomy... dlatego nie realizowałem niczego wczoraj, pomimo że to wbrew moim zasadom. Normalnie staram się zamykać pozycje tego samego dnia przed zakończeniem sesji londynu lub USA.

Na ten moment widze że znów jest ciągnięcie do góry, ale wybicie low z piątku na złocie, pokazuje że metale są mocno shortowane. To mi zaburzyło całą koncepcję, bo wywalenie low z dnia, równie dobrze może oznaczać "testowanie" kupujących, jak i walenie złota ostro w dół, nie wiem, może nawet w okolice ostatniego swinga ~1804.

Ja podziękuję i postoje z boku na metalach, chyba że dziś by zeszli na złocie w okolice 1800, to kupie, ale tylko pod korektę.

mp4s
Gaduła
Gaduła

Zdaje się że zabawa z GME się kończy. Centralny depozyt papierów wartościowych kosmicznie zwiększył wymogi depozytowe dla GME i AMC.
Hehhe - GME aktualnie 130$.

Możliwe że dalej short-ladderem będą straszyć ludzi. Ale w tych hedge fundach musi być Panika jak się wszystkiego chwytają. Na revolucie nie kupimy GME.

Coś jest na rzeczy, ktoś na WSB pisał, że dziś do wykupienia jest akcji za 800 mln dolarów, to chyba cena pierwotna akcji, więc cholera wie z jakich poziomów, więc gdyby to były shorty od 20$... to mamy na ten moment 4 mld usd. Zaczynam rozumieć strach funduszy.

mp4s
Gaduła
Gaduła

Jednak dalsze blokowanie możliwość kupowania gme pomogło ;)... Cena się wali dalej.
Po prostu wallstreet przepięknie pokazało swoją hipokryzję - ale w sumie mnie to nie dziwi, oni walczą aktualnie o przetrwanie, oni, brokerzy, clearing house'y. Gdyby pojawił się shortsqueeze jak na VW, to za dużo by bankructw poleciało.

Prawda jest taka, że retardy z WSB i tak dowaliły Melvinowi - ten fundusz jest potężnie stratny, i jestem pewien że gdyby nie blokowanie możliwość kupna, to kurs dalej by się trzymał w okolicach 400$.

Swoją drogą, z tego wydarzenia dowiedziałem się czy jest short laddering ! Nigdy wcześniej o tym nie słyszałem, a najlepsze jest to, że to jest nielegalne. Widziałem na reddicie, że NASDAQ się dopiął do melvina, i od jutra będą mieć zakaz krótkiej sprzedaży na $GME. Zabawne że dopiero od jutra :564:. Poza tym nie wiem czy to coś zmieni, bo inne fundy dalej mogą shortować, czy tam uprawiać ten short laddering.

No nic, ludzie uwierzyli że mogą bezkarnie wydymać wallstreet, ale to jednak tak nie działa. Ja mam nadzieje, że paru gości z WSB jednak zrealizowało te milionowe zyski, i będą żyć zupełnie inny życiem ;).

A tak kończąc - ja nie wierzę że Hedge dały radę wyjść ze wszystkich shortów, więc pewnie jakiś squueze jeszcze będzie, ale raczej nie to na co WSB liczy.

mp4s
Gaduła
Gaduła

Udało mi się pozbierać parę pipsów dziś jeszcze, i postanowiłem jednak odnowić te longi na złocie i srebrze - z tym że obydwa wejścia mają połowę wcześniejszej ilości...
ciąg dalszy.png
Jak już emocje totalnie opadły, pomyślałem że dam jeszcze jedną szansę ten squeezowi. Pomimo jawnej manipulacji na rynku srebra która wywołała spadek cen... cholera fakty są takie że fizyczne srebro jest dalej sprzątane (!!!)

Zarówno na złocie jak i na srebrze zrobili ogromne ruchy, i w zasadzie można ładować się nawet pod korektę z tytułu realizacji zysków, - jak ktoś nie wie, to najgwałtowniejsze ruchy wynikają z zamykania pozycji (realizacji zysku/straty), a nie dobierania, tak a propo. Na takiej "korekcie" łapałem dziś te zyski na złocie i gbpaud.

Złoto ma zrobioną dzienną zmienność w 150%, srebro prawie w 200%. Dość ostro rozbujany rynek...

Mi bardziej chodzi o to, że tak na logikę, jak to jest ubieranie ulicy w srebro, to powinni przebić 30$ żeby przekonać ludzi że shortsquuze się dzieje, (już kiedyś był taki squueze wywołany), a potem sprzedać ludziom wszystko w okolicach 50$.

Myślę że COMEX nie będzie codziennie podnosił margina na srebro...

No nic, zobaczymy - tym razem jak by siadły stop lossy, to nie zaboli aż tak bardzo, a jednak potencjał wyczuwam.
Zobaczymy co się wydarzy do końca sesji USA.

Ps. SL na złocie przestawiłem na Low z dziś... uważam że jak wybiją ten obroniony poziom 1830, to najblższy przystanek okolice 1800-1750... i nie ma co się łudzić że będzie inaczej.

Ps2. Tymi wejściami udanymi, zredukowałem stratę z 7,6% do 5,4%... już to inaczej wygląda. Z tą otwartą pozycją na ten moment spadłoby na 3,6% nawet... no ale zobaczymy.

Ps3. Dalej mnie ciągnie to, że taką nagonkę w mediach i portalach zrobili na srebro, i co ? Koniec zabawy po 3 dniach ? Do końca tej sesji się dużo wyjaśni czy mogę mieć rację... ale do tego przydałoby się jakieś gwałtowne odbicie.

mp4s
Gaduła
Gaduła

Tak swoją drogą, przeglądam twittera i fajne rzeczy można trafić:

John Tuld
@BradHuston
CME slaps 18% margins on silver.
CFTC warns of silver manipulation.
JPM downgrades silver miners - that's not manipulation, of course.

A single day pop and silver's axis of evil lurches into overdrive to keep it under $30/ounce. And all on this day, of all days!
Inna sprawa - podczas gdy fizyczne srebro dziś zdrożało o 9% (tak to prawdziwe), to cena papierowa / spot spadła o 9%...
To tylko pokazuje skalę manipulacji. Na ten moment mamy 40$ za fizyka i 26$ za papierowe. Niezła różnica nie ? 14$... Problem jest taki że sam sprawdzałem kilka dni temu i różnica była na poziomie 2-3$ (zależy co chciałeś kupić).

W zasadzie w końcu fizyk wymusi wzrost na papierowym, ludzie dalej czyszczą te magazyny.... coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że short squeeze sie dzieje, tylko trzeba patrzeć na ceny fizycznego srebra... tam big boys nie są w stanie aż tak mieszać...

ODPOWIEDZ