13 lat.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
mp4s
Gaduła
Gaduła

Re: 13 lat.

Nieprzeczytany post autor: mp4s »

OK,

Poniżej takie małe podsumowanie, gdzie widać EFF%, RR jaki wyszedł w praniu, PF oraz jak poszczególne rynki dały zarobić.
Generalnie jest na zielono, więc jestem zadowolony, aczkolwiek zły na siebie troszkę, że pokusiło mnie to złoto na koniec miesiąca.

Z drugiej strony, gdyby to weszło, to miesiąc bym zakończyło grubo z ponad 10% zarobkiem ( pewnie koło 13-15%).
No nic, mogło być 6%, jest 2%.

Kurde nie wiem, może podświadomie chciałem zaszpanować na forum :)).

Trzeba dać odpocząć głowie od wykresów i zaczynamy luty od poniedziałku. Odpuszczam, bo nie chciałbym zakończyć miesiąca pod kreską.
Pipsów wszystkim życzę, i żeby was rynek nie pociągnął za jajka jak mnie na koniec miesiąca :564:.

Ps. Moim celem jest trzymać ~75% skuteczności, w tym miesiącu wyszło 61%. I tak dobrze że powyżej 60%. Zobaczymy jaki luty będzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Niniejszy wpis ani w całości ani w części nie stanowi "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. Wszystko co robisz, robisz na własną odpowiedzialność.

mp4s
Gaduła
Gaduła

Takie pytanko jeszcze mam...

Mi się wydaje czy to forum coś podupadło troszkę ? Widzę że w miarę na bieżąco są 4 journal'e aktualizowane... kurde kiedyś to były 2 strony dzienniczków dziennie do czytania.

Szkoda trochę.

Obrazek
Niniejszy wpis ani w całości ani w części nie stanowi "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. Wszystko co robisz, robisz na własną odpowiedzialność.

mp4s
Gaduła
Gaduła

Coś pięknego :D
https://www.bloomberg.com/news/articles ... all-street

Piękne to jest, jak finansjera rucha algorytmami ludzi to jest dobrze, jak się ktoś dopatrzył że melvin (i inni) ma boty odpalone na gamestop i to wykorzystał to źle.

To zagranie przejdzie do historii. O ile dobrze pamiętam, melvin i inni muszą w ten piątek odkupić akcje. W USA już jest burza, że należy regulować takie zagrania i takie tam :). Ja osobiście im życzę, żeby do piątku niczego nie wymyślili, i żeby goście z wallstreetbets zrealizowali zyski. Melvinowi grozi bankructwo jak przyjdzie im realizować stratę.

Nie dość że ulica powywalała hedgom stopy, to jeszcze durne algorytmy dokładały pozycje, bo widziały okazje, ale bez kontekstu tego co się dzieje. Tyle właśnie jest warta analia techniczna.
Dziś mamy 300$. Ja się wcale nie zdziwię jak do piątku to nawet na 1000$ pójdzie. Musk obiecał że wymalują logo GAMESTOP na następnej rakiecie jak tak się stanie, a wiecie że Musk dotrzymuje słowa.

Raz na wozie, raz pod wozem - przypominam tylko, że na shortach CDPR, melvin w grudni zarobił jakieś 70 mln zł.

Aktualnie widać, że ostatnio zredukowali ilość shortów na CDPR (ten wczoraj wyskoczył na 300+). Ja naprawdę nie chcę nic mówić, ale tutaj też się ulica zaczyna się skrzykiwać, żeby podbić ten kurs i powywalać stopy hedgom.

mp4s
Gaduła
Gaduła

Tutaj bardzo dokładny opis tego co się wydarzyło :)).

https://www.zthreee.com/Gamestop-historia/

Ja jestem w szoku, że znowu wielki rajd zauważył Dr.Burry - tak tak, ten sam gość o którym jest mowa w filmie The Big Short.
Tutaj Burry zaczął kupować po 4$ za akcję;)... połączcie kropki.

Andreasgp
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Andreasgp »

mp4s pisze:
27 sty 2021, 15:06
Takie pytanko jeszcze mam...

Mi się wydaje czy to forum coś podupadło troszkę ? Widzę że w miarę na bieżąco są 4 journal'e aktualizowane... kurde kiedyś to były 2 strony dzienniczków dziennie do czytania.

Szkoda trochę.
Przeczytasz wpisy (odpowiedzi) :shock: , przestaniesz się dziwić.
At Your Own Risk : Na twoje własne ryzyko
Trzeba zawsze pamiętać, że efekt jaki osiągniesz stosując jakąkolwiek strategię będzie zależał tylko od Ciebie.
Jeden (ten sam) system stosowany przez kilku traderów może dać, zupełnie różne wyniki.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ninjaproject »

mp4s pisze:
28 sty 2021, 08:43
Tutaj bardzo dokładny opis tego co się wydarzyło :)).

https://www.zthreee.com/Gamestop-historia/

Ja jestem w szoku, że znowu wielki rajd zauważył Dr.Burry - tak tak, ten sam gość o którym jest mowa w filmie The Big Short.
Tutaj Burry zaczął kupować po 4$ za akcję;)... połączcie kropki.
No to, wtedy kupował lipiec-sierpień 2020, albo wcześniej.
2021-01-28_100122.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Trejder, Mentor/trener, aka. Dadas, fx-technik, obecnie ninjaproject.
Programuję wskaźniki i EA do MetaTrader 4/5.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

Przypatrz się dokładnie temu wykresowi, to może zobaczysz dlaczego $4 była dobra ceną kupna w 2020...

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Świetna historia z tym Gamestop.
Najbardziej rozwaliło mnie, że Fox News i CNBC zrobiły nagonkę na tych co kupowali akcje i tych co publikowali pochlebne opinie o firmie. Stacje telewizyjne uznały, że "to powinno być nielegalne".
Czujecie ? Nielegalne powinno być to, że ulica wygrała z Wall Street.
Lewizna w pełnej krasie. Gdy Kali (Wall Street) kradnie krowę to jest cacy, ale gdy Kalemu ukradną krowę to już be.
https://stooq.pl/q/?s=gme.us
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
ninjaproject
Maniak
Maniak

MarioDM pisze:
28 sty 2021, 11:26
Świetna historia z tym Gamestop.
Najbardziej rozwaliło mnie, że Fox News i CNBC zrobiły nagonkę na tych co kupowali akcje i tych co publikowali pochlebne opinie o firmie. Stacje telewizyjne uznały, że "to powinno być nielegalne".
Lewizna w pełnej krasie. Gdy Kali (Wall Street) kradnie krowę to jest cacy, ale gdy Kalemu ukradną krowę to już be.
https://stooq.pl/q/?s=gme.us
W jaki sposób ulica może wygrać z Wall Street?
Przecież, żeby zarobić, to ostatecznie trzeba będzie sprzedać.
A kto to kupi drogo, jak nie ulica, która ulegnie reklamie, zeby kupować, bo rośnie?
To są akcje, ktoś musi kupić, żeby je sprzedać.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

MarioDM pisze:
28 sty 2021, 11:26

Czyli kto kogo ograł bo na Wall Street mieści sie giełda papierów wartościowych w NY. Gdzie odbywaja sie transakcje giełdowe i instrumentów pochodnych. To ta giełda kogoś ograła?

ODPOWIEDZ