Opcje walutowe jako zabezpieczenie transakcji

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

markos007,Tig3r
to że powinien mieć każdy departament skarbu to jest poza wszelką dyskusją.Tylko że jest różnica powinien a ma. Nievinny z mojej widzy wynika że żaden nie ma bezpośredniego dostępu.A ci co mówili że mają jak przyszło co do czego to zawierali tranasakcje przez banki w Londynie.Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Witam ZZ, u nas skarb ma i traduje bezpośrednio poprzez Reutersa więc nie mów że żaden nie ma. Nie wiem jak jest gdzie indziej ale pewnie kilka innych też banków też ma.

Co do tematu:
http://www.dziennik.pl/polityka/article ... tego_.html
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Woytas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Woytas »

A tutaj poprzednio omawiany artykuł, znalazłem w Off Topicu http://wyborcza.pl/1,76842,6279665,Krew ... &startsz=x
Hoping for the best, but expecting the worst

recarep
Uczestnik
Uczestnik

co do tematu

Nieprzeczytany post autor: recarep »

dla zainteresowanych troche teorii:

http://ryzyko-walutowe.eprace.edu.pl

/pzdr,
Piotrek

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Warto przeczytać: spowiedź dilera - wciskałem opcje

Kilkadziesiąt tysięcy złotych premii na kwartał dostawali bankowi dilerzy, którzy sprzedawali opcje walutowe. Jeden z nich opowiedział "Dziennikowi" o presji jaką wywierały banki, by znaleźć jak najwięcej klientów.

W jaki sposób dilerzy pracowali na dobry wynik? - Mamili przedsiębiorców obietnicami krociowych zysków i "zapominali" wspomnieć o ryzyku. Opowiadali przedsiębiorcom, że złotówka wciąż będzie się umacniać. Zależało im głównie na bonusach, tłumaczy diler.

Gdy frank kosztował 2,20 złotego można było zasymulować, że kurs idzie na 3,5 złotego i pokazać klientowi ewentualną stratę. Ale można też było opowiadać, że nie ma żadnego ryzyka. I to właśnie czyniono.

Od 2005 r. była hossa, wyniki banków rosły niesamowicie, opowiada diler. Słupki miały cały czas iść w górę, więc rosły też wymagania stawiane pracownikom. Tymczasem do banków przychodzili do pracy ludzie tuż po studiach, bez doświadczenia i żeby zrobić plan opowiadali klientom różne rzeczy, że złotówka wciąż będzie się umacniać.Piszę to tak ku przestrodze.Mnie też tak chcieli załatwić.Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Wiem, że źródło nie za bardzo, bo to onet, ale: http://gielda.onet.pl/0,1920661,wiadomosci.html

Żeby SK nie było stać na dobrych managerów? Żeby nie mogli zaciągnąć opinii niezależnych ekspertów? Przecież to działanie na szkodę państwa (pośrednio). Aaaa.... przecież to Polska.
W głowie się nie mieści...
Trade what you see, NOT what you hear or think

trzycenty

Nieprzeczytany post autor: trzycenty »

a Wy sie tu zabezpieczacie przed ryzykiem walutowym, czy spekulujecie na duza stope zwrotu.
rozumiem, ze zabezpieczacie swoja rozlegla pozycje walutowa na rynkach miedzynarodowych.

; )[/quote]

Awatar użytkownika
markos007
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: markos007 »

może ktoś podrzucić jakiś artykuł mówiący ogólnie o opcjach walutowych i dobre wyjaśnienie tego instrumentu
bo czytając artykuły o różnym spojrzeniu nie wiem na 100% o co chodzi, i jak się stosuje te opcję, wszędzie co innego...

Awatar użytkownika
hamilton11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hamilton11 »

Już Jesteś inteligentny jak wiesz .że jest ktoś inteligentniejszy od Ciebie.

Awatar użytkownika
markos007
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: markos007 »

przedsiębiorstwo zabezpiecza się przed spadkiem kursu, jak będzie wyglądała sytuacja w przypadku wzrostu i spadku np. pary EURO?PLN? jak to w końcu jest ?
przykładowo przedsiębiorstwo chce się zabezpieczyć tranzakcję na 100 000zł jak to powinno wyglądać? prawidło?

ODPOWIEDZ