Pomagać "Frankowcom"?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Pomagać "Frankowcom"?

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

DigitalSmoke pisze:Nie wiem już z co o tym myśleć, utrata 9% PKB wciągu kilku minut za sprawą jakiegoś obcego banku stawia nas na równi z głęboką Afryką. Dla mnie osobiście to druga katastrofa smoleńska. :cry:

Nie przesadzasz aby trochę? To tylko papierowa wycena. :mrgreen: Za nic nie chciałbym żyć w Szwajcarii z ich "stabilnym" państwem. Nuda, bardzo brzydkie kobiety i full czekolady. Wszędzie porządek. Eeeee... Nie dla mnie to wolę moją Polskę i wypady z niej na wakacje. mamy najpiękniejsze kobiety na świecie a nasze imprezy, domówki obrosły legenda nawet za oceanem.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Tia. Byłem trochę nietrzeźwy wczoraj wieczorem i trochę mnie ponisło. :oops:

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

DigitalSmoke pisze:Tia. Byłem trochę nietrzeźwy wczoraj wieczorem i trochę mnie ponisło. :oops:

Ja do tej pory choruję. Zaraz muszę zrobić sobie mały spacer na świeżym powietrzu to też może jakoś odtajam. :564:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Już oficjalnie - dopłacimy nie tylko do górników ale i frankowcy otrzymają dopłaty.

Frankowicze nie zostaną na lodzie. Prowadzone są rozmowy z bankami, a jeśli będzie taka potrzeba, rząd w większym stopniu wesprze osoby spłacające kredyty we frankach szwajcarskich - zapowiedział na briefingu prasowym Janusz Piechociński.

Wicepremier zapewniał, że rząd rozmawia z bankami w sprawie wzrostu kursu franka i pomocy dla kredytobiorców. Podjęcie dalszych kroków Janusz Piechociński uzależnił jednak od rozwoju sytuacji na rynkach. "Jeśli frank zejdzie poniżej 4 złotych, będziemy mieli inną presję na dokonywanie zmian w regulacjach. A jeśli utrzyma się dłużej (...) to trzeba będzie myśleć o planie racjonalnego wsparcia" - mówił W obecnej sytuacji Janusz Piechociński radził frankowiczom, by przede wszystkim nie podejmowali nerwowych ruchów - na przykład nie przewalutowywali swoich kredytów, bo taki krok to "olbrzymi koszt i chodzenie od ściany do ściany, które nic nie zmienia". Wicepremier dodał, że banki też są zainteresowane tym, by w jak najmniejszej liczbie przypadków dochodziło do egzekucji z majątku kredytobiorcy.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Próbujesz podważyć fakt utraty 26mld PLN nazywając to gimboekonomią, albo tanią sensacją.
Tu na razie nikt nic nie stracił.
http://tvn24bis.pl/pieniadze,79/frankow ... 06633.html
Porównując dwa kredyty zaciągnięte na początku lipca 2007 roku na kwotę 300 tys. złotych widać, że do kwietnia 2013 roku to zadłużeni w złotym co miesiąc płacili więcej. W sumie przez ponad siedem lat zadłużeni w szwajcarskiej walucie wydali na obsługę kredytu prawie 143 tysiące złotych. Spłacający kredyt w krajowej walucie - wydali o 12 tysięcy złotych więcej, niż tzw. "frankowicze".
Według tego wychodzi że frankowcy i tak są na plusie w porównaniu ze złotówkowcami.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

daromanchester pisze:
Próbujesz podważyć fakt utraty 26mld PLN nazywając to gimboekonomią, albo tanią sensacją.
Porównując dwa kredyty zaciągnięte na początku lipca 2007 roku na kwotę 300 tys. złotych widać, że do kwietnia 2013 roku to zadłużeni w złotym co miesiąc płacili więcej. W sumie przez ponad siedem lat zadłużeni w szwajcarskiej walucie wydali na obsługę kredytu prawie 143 tysiące złotych. Spłacający kredyt w krajowej walucie - wydali o 12 tysięcy złotych więcej, niż tzw. "frankowicze".
Według tego wychodzi że frankowcy i tak są na plusie w porównaniu ze złotówkowcami.
Co mnie się nasuwa za myśl po obejrzeniu tego materiału??
bezdenna głupota dziennikarki...

szaman1977
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szaman1977 »

daromanchester pisze:
i o to wlasnie chodzi

to będzie bardzo nie fair w stosunku do ludzi ktorzy wzięli kredyt w pln - pomimo tego ze więcej musza placic za obsluge to nikt palcem nie ruszy żeby im "dolozyc"

w takim razie jako kredytobiorca w pln będę się domagal pomocy w takim samym wymiarze

Marek12578
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Marek12578 »

Znam osoby ktore wziely kredyt w CHF na mieszkanie, sa to pracownicy banku. Ale zawsze tlumaczyli ze i tak sa do przodu wzgledem osob ktore maja kredyty w PLN i tu padaly rozne argumenty ktorych nie powtorze bo nie pamietam. Sa to osoby ktore studiowaly ekonomie i sa pracownikami banku.
Mniej wiecej chodzilo o takie tlumaczenia jak w podanym artykule przez daromanchaster.
Bo podobno sie o tym glosno nie mowi ale frankowcy sa caly czas do przodu... :roll:

psychologtlumu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: psychologtlumu »

Po historii z górnikami chyba trzeba będzie. Prof. Belka zasugerował, aby nie liczyc na nizszy kurs franka niz4 zł.

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Ludzie brali kredyty na luksusowe mieszkania oraz "inwestycje" pod wynajem i teraz wszyscy będą się zrzucać, bo sprawa se rypła... To jest możliwe tylko w PL. Druga sprawa, mamy kampanie wyborczą czyli;
nikt ci nie da tyle co ja mogę obiecać
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

ODPOWIEDZ