Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Dlaczego? Ja też często używam RSI, tylko w odmienny od książkowego sposób.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

8)

edit: jednak dupnęło na parach dolarowych :wink:
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Przegapiłem :evil: robiłem akurat sałatkę.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

"Od 2009, kiedy kryzys dopadł wszystkich, gospodarka USA wzrosła o 1,3 biliony dolarów, podczas gdy na rynku akcji w USA wzrosła o 12 bilionów dolarów" :shock: - by Michael Hartnett, główny strateg inwestycyjny w Bank of America Merrill Lynch

http://blogs.marketwatch.com/thetell/20 ... ?link=sfmw
Chwilowa nad-zmienność USD jest cechą charakterystyczną końca delewarowania i początku ery normalizacji, lub jak kto woli zawężania luzowania polityki monetarnej, co jak widać rynek dyskontuje już teraz. Niemniej chwila prawdy dla inwestorów nadejdzie tak naprawdę wtedy, gdy prawdopodobnie indeks S&P500 osiągnie poziom 1750. Analitycy Merill Lynch zauważyli także, że klienci instytucjonalni i fundusze hedgingowe sprzedają akcje w ciągu ostatnich pięciu tygodni, podczas gdy inwestorzy indywidualni kupują. Ostatni raz to się stało po obniżeniu ratingu USA w sierpniu 2011 roku, w drugiej fali kryzysu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
DAYTRADER

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nawet fejs doszedł wreszcie do ceny IPO

259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

JAREK67 pisze:Obrazek
screenshot utility
gdzies w tej okolicy spodziewam się zwrotu
No i wykrakał :mrgreen: :564:
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale w moim komentarzu wkrótce po FOMC napisałem, że jastrząb Bullard dołączył do paczki.
Potem zaś jak to czytałem drapałem się w głowę: wszyscy mówią, że on gołąb, a ja jastrząb... Z braku czasu zostawiłem to tak.

Dzisiaj Adam Button przypomniał mi dlaczego zapamiętałem Bullarda jako jastrzębia:
http://www.forexlive.com/blog/2013/08/0 ... admits-it/
I jeżeli mogę się ośmielić to powtórzyłbym jego słowa co do moich Kangurzych dołków :-D
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

mike_05 pisze:Dlaczego? Ja też często używam RSI, tylko w odmienny od książkowego sposób.
Może dlatego Ci jakoś służy. Bo poza tym to tylko "logicznie" wyglądająca pochodna ceny. Logikę wsadziłem w cudzysłów bo ona pojawia się dopiero gdy już wiadomo, że wydarzyło się to co się wydarzyło. Czyli za późno żeby coś z tym zrobić.

A z innej beczki: Kangury dostaną trochę oddechu:
http://www.forexlive.com/blog/2013/08/0 ... 9-in-june/
Powinno wystarczyć na jakieś w miarę sensowne luki na otwarciu. Ale nie liczyłbym na zbyt dużo - RBA już we wtorek i wszyscy spodziewają się cięcia stóp. Dopiero jak ją dostaną możliwe będą większe ruchy. I nie zdziwiłbym się gdyby po pierwszej jeździe w dół pojawiło się UP i to takie nieco większe - sell the fact. Ale to jeszcze zależy od tego co znajdzie się w komunikacie RBA. Bo jeżeli nadal będą tam dziw otwarte dla dalszego luzowania to o odbiciu można zapomnieć.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Zamykają 21 ambasad USA i ewakuują personel, jakoś mnie nie przekonuje argumentacja o atakach terrorystycznych, to raczej sugeruje trwały konflikt w Afryce lub/i pograniczu z Azją, czyli wojna. Najbardziej prawdopodobny scenariusz to czekamy na pretekst do wywołania wojny z Iranem. Czyżby Żydzi planowali coś poważniejszego?
Nie wygląda to dobrze, propaganda o zamachach, az tyle placówek pozamykanych? Ponoć tymczasowo, ale który kraj decyduje się na takie decyzje dyplomatyczne? Tylko w obliczu poważnego zagrożenia...wojną.
Dolar up?
DAYTRADER

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

To co się dzieje teraz to zabezpieczenia się przed wydarzeniami takimi jak we wrześniu 2012 z zamachem na ambasadora w Libii. Wtedy padało oskarżenie o słabym przygotowaniu ambasad.

http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... ch-ambasad
Pozdrawiam

Zablokowany