Pogaduchy przy porannej kawie
Re: Pogaduchy przy porannej kawie
Pytanie fyndamentalne - kto sprzedal a kto kupi. Zobaczcie jak ladnie sie juz kolo fortuny obracalo na euraud. Aud usd ladnie wyglada na dziennym ale nie udalo sie poobic 0.93 wiec zapewne krotkoterminowi zagraja sell. I bedzie mozna kupic nizej. Na tygodniowym mamy jeszcze troche miejsca. Pierwotny target dla spadkow mialem 0.87. Czy mozliwe? Czy jednak 0.91 to konsensus przy zdyskontowanej juz kolejnej obnizce? Osobiscie trzymam carry do jena liczac, ze wspomniana abenomics da jeszcze kopa w dol jenowi.
Dziś duże zaskoczenie, PMI wypadły nie dość, że pozytywnie, to jeszcze powyżej 50.0. Czyli Eurostrefa, Francja i Niemcy wychylają nos ponad powierzchnię wody.
Powoli rozkręcają się spekulacje na temat przyszłego szefa Fed. Pozwoliłem sobie streścić aktualne rozważania w wydaniu NYTimes i Washington post. Zapraszam do lektury i rozwinięcia wątku:
Moskovici to nawet ogłosił wczoraj koniec recesji i początek nowej ery powszechnego dobrobytu we Francji. Zupełnie jak za Gierka ;-)Stforex pisze:Dziś duże zaskoczenie, PMI wypadły nie dość, że pozytywnie, to jeszcze powyżej 50.0. Czyli Eurostrefa, Francja i Niemcy wychylają nos ponad powierzchnię wody.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Wiecie co?! Patrze na Was troche z gory.
Wlasnie siedze sobie z kolezanka malzonka w Bialym Krzyzu na Salmopolu i zajadamy pyszne goralskie przysmaki.
Przy okazji lekkie trejdowanie na wysokosciach
Pozdrawiam

Wlasnie siedze sobie z kolezanka malzonka w Bialym Krzyzu na Salmopolu i zajadamy pyszne goralskie przysmaki.
Pozdrawiam

Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Smacznego i pozdro dla małżonkimike_05 pisze:Wiecie co?! Patrze na Was troche z gory.![]()
![]()
Pozdrawiam
![]()

Czyżby przystanek przed jutrzejszymi danymi?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Antypody dołują więc nie taki znów spokój.
Co do głównych par EDIT: walut to dolar, euro i frank idą rączka w rączkę w górę. I syrop też.
Szły, bo od momentu gdy zacząłem to pisać Dolar wybił się na czoło peletonu dobijając przy tym Kangura:
http://www.forexlive.com/blog/2013/07/2 ... take-hold/
Jutro IFO, PKB na wyspach i Durable Goods po drugiej stronie wielkiej wody.
IFO raczej nie ruszy rynku chyba żeby wypadło jakieś mocno odchylone. PKB funta będzie pewnie rozgrywane od początku sesji azjatyckiej i o ile nie wypadnie bardzo dobrze lub bardzo źle skończy się na sell the fact. Z tego co widzę spodziewany jest lepszy wynik niż poprzednio więc Kabel będzie raczej grany UP.
Durable Goods może trochę namieszać bo dotychczasowe dane są mieszane. Np. słabo schodzi browar:
http://www.forexlive.com/blog/2013/07/2 ... s-go-flat/
Albo szczegóły danych produkcji przemysłowej są trudne do jednoznacznej oceny:
http://www.forexlive.com/blog/2013/07/2 ... g-nothing/
A jeszcze gdzieś tam było, że są dane wskazujące na wzrost bezrobocia...
Tak więc Durable Goods może być jakimś pretekstem dla dolara do krótkotrwałego zamieszania.
EDIT: PS: ja mu chyba wykrakałem ten "dołek". Nie pierwszy już zresztą. Mam na myśli Kangura ;-) A tak ładnie technicznie wyglądał... Chyba że coś go jeszcze powstrzyma. Ale co to mogłoby być? UBS twierdzi, że jeszcze jest co dyskontować pod kolejną obniżkę stóp.
Co do głównych par EDIT: walut to dolar, euro i frank idą rączka w rączkę w górę. I syrop też.
Szły, bo od momentu gdy zacząłem to pisać Dolar wybił się na czoło peletonu dobijając przy tym Kangura:
http://www.forexlive.com/blog/2013/07/2 ... take-hold/
Jutro IFO, PKB na wyspach i Durable Goods po drugiej stronie wielkiej wody.
IFO raczej nie ruszy rynku chyba żeby wypadło jakieś mocno odchylone. PKB funta będzie pewnie rozgrywane od początku sesji azjatyckiej i o ile nie wypadnie bardzo dobrze lub bardzo źle skończy się na sell the fact. Z tego co widzę spodziewany jest lepszy wynik niż poprzednio więc Kabel będzie raczej grany UP.
Durable Goods może trochę namieszać bo dotychczasowe dane są mieszane. Np. słabo schodzi browar:
http://www.forexlive.com/blog/2013/07/2 ... s-go-flat/
Albo szczegóły danych produkcji przemysłowej są trudne do jednoznacznej oceny:
http://www.forexlive.com/blog/2013/07/2 ... g-nothing/
A jeszcze gdzieś tam było, że są dane wskazujące na wzrost bezrobocia...
Tak więc Durable Goods może być jakimś pretekstem dla dolara do krótkotrwałego zamieszania.
EDIT: PS: ja mu chyba wykrakałem ten "dołek". Nie pierwszy już zresztą. Mam na myśli Kangura ;-) A tak ładnie technicznie wyglądał... Chyba że coś go jeszcze powstrzyma. Ale co to mogłoby być? UBS twierdzi, że jeszcze jest co dyskontować pod kolejną obniżkę stóp.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2013, 20:27 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie można wykluczyć.Stforex pisze:Pierwotny target dla spadkow mialem 0.87. Czy mozliwe?
UBS twierdzi, że jeszcze trochę zostało. Nie wiem jak oni to liczą, ale piszą, że w cenie jest dopiero 17 z 25 punktów obniżki.Stforex pisze:Czy jednak 0.91 to konsensus przy zdyskontowanej juz kolejnej obnizce?
AJ wygląda inaczej bo i jedno i drugie dołuje przez co wynik dzielenia pozostaje bez większych zmianStforex pisze:Osobiscie trzymam carry do jena liczac, ze wspomniana abenomics da jeszcze kopa w dol jenowi.

Na wybiciu 3200 sporo weszło kontraktów.
Warto ten poziom obserwować
Warto ten poziom obserwować
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam