Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
259
Maniak
Maniak

Re: Pogaduchy przy porannej kawie

Nieprzeczytany post autor: 259 »

mike_05 pisze:Niestety, poleciał ponad ramiona...
Jak nie dziś to kiedy indziej... zawsze znajdzie się jakaś okazja :564:

Za to najbardziej lubię FX - zawsze znajdzie się jakaś okazaja żeby zarobić. Albo stracić mając zamiar zarobić :mrgreen:
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Mighty Baz pisze:
259 pisze:Ktoś wie co jest grane z Edkiem?
Bo prawdę mówiąc nie wiem: zamykać resztę czy dać jej szansę?
Po tym odbiciu rynek wygląda nieco inaczej ale to może być ściema.
wyglada na rasowy spadek dla H4 wzrosty zostaly zanegowane,ale na dole mamy silne wsparcie takze uwaga, niemniej poczekalbym z szortem po breakoucie przy 1,33, wystarczy dla m15, czyli przebicie 1,33 a potem odbcie od gory i w dol, gdyby ktos pytal

pogladowy obrazek
MB ty zawsze pecha masz z tymi kierunkami, nie rozumiem tylko po co ukrywasz ten wskażnik Money Flow Indeks jakby tam było nie wiadomo co,a przecież ty tylko dywergencja na darmowym wskaźniku. :mrgreen:

ps zrobiłem ten wpis bo żaliłeś się ostatnio na spam od szkoleniowców, a sam sprzedawałeś swego czasu darmowy wskażnik za 500 Euro, mało tego próbowałeś mi kiedyś na tym forum wcisnąć kit, że zdobyłeś tą wiedzę na lotnisku od tradera z jakiegoś banku :shock:
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

259
Maniak
Maniak

Głupio mi się wtrącać ale może znaleźlibyście sobie jakieś lepsze miejsce na wylewanie pomyj?
Tutaj pisze wiele osób, mają lub nie mają racji, sam wielokrotnie wpędzałem się w maliny...

Dla mnie wartością tego wątku jest to, że suma tego wszystkiego daje wsparcie dzięki któremu łatwiej zrozumieć co się dzieje i wciągnąć z tego konkretniejsze wnioski. Nawet jak ktoś się myli to też jest coś co pomaga podjąć decyzje konfrontując to z innymi źródłami.
Tym bardziej, że to co można tutaj znaleźć jest już porządnie przefiltrowane i wsparte komentarzami ludzi którzy naprawdę zajmują się zarabianiem pieniędzy na rynku, a nie zarabianiem pieniędzy na komentarzach rynkowych. 99% czarnej roboty macie z głowy :-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

Niesamowite - odbicia na wszystkich niemalże dołowanych do tej pory instrumentach.
I Kangur, i Kiwi, i Nikkei, USDCHF, USDJPY, EURCHF, GBPJPY, i S&P500 i nawet złoto ma nie ma zamiaru lecieć w dół... jakiś globalny risk on...
http://www.fxbriefs.com/major-currencie ... -everyone/
Głównie z powodu jena - od rana idzie w dół. Zdjęcie okolicznościowe w załączeniu.
Ale uwaga, w nocy może znów rzucać:
http://www.forexlive.com/blog/2013/06/1 ... cus-later/
Choć mam nadzieję że niedużo - protokół z posiedzenia sprzed miesiąca gdy w zasadzie (prawie) wszystko już wiadomo nie powinny nikogo zaskoczyć. Ale bywa tak, że rynki nastawiają się na znalezienie drugiego dna i jak go nie znajdą to robią "zawód"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

259 pisze:Głupio mi się wtrącać ale może znaleźlibyście sobie jakieś lepsze miejsce na wylewanie pomyj?
Tutaj pisze wiele osób, mają lub nie mają racji, sam wielokrotnie wpędzałem się w maliny...

Dla mnie wartością tego wątku jest to, że suma tego wszystkiego daje wsparcie dzięki któremu łatwiej zrozumieć co się dzieje i wciągnąć z tego konkretniejsze wnioski. Nawet jak ktoś się myli to też jest coś co pomaga podjąć decyzje konfrontując to z innymi źródłami.
Tym bardziej, że to co można tutaj znaleźć jest już porządnie przefiltrowane i wsparte komentarzami ludzi którzy naprawdę zajmują się zarabianiem pieniędzy na rynku, a nie zarabianiem pieniędzy na komentarzach rynkowych. 99% czarnej roboty macie z głowy :-)
259 napisałem to właśnie po to, żeby ludzie wiedzieli co kto wkleja, wiem że jesteś pokojowym i wyrozumiałym człowiekiem, ale ja często nie potrafię czegoś nie skomentować jak wiem o co biega.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

259
Maniak
Maniak

EUR/USD extends rally. Seems in lock-step with S&P
Gerry Davies | Jun. 13, 2013 19:45 GMT | Major Currencies
Gerry Davies

S&P has extended its rally (up 1.28% at writing) and so has EUR/USD, presently at 1.3372.

Sell orders reportedly clustered 1.3390/00 ahead of 1.3400 barrier option interest.

I read somewhere the 1.3400 barrier interest is pretty lumpy.
"pretty lumpy" znaczy całkiem duży/ciężki w tym przypadku.
Szykuje się większa bitwa: najpierw zgrupowanie ofert na przedpolu, potem obrona umocnień...
Zakładając, że Edek jutro rano nadal tam będzie bo na razie wycofał się nieco pod lekkim ogniem z 1.3377

EDIT: a z innej beczki FED przemówił przed FOMC do maluczkich, mniej więcej po naszemu: "zwijanie luzowania nie znaczy, że nagle się zakończy, a co więcej nie ma nic wspólnego z podnoszeniem stóp procentowych - te pozostaną niskie przez długi jeszcze czas. Nie ma co budować żadnych konstrukcji na takiej "bazie" (zwijanie QE = podnoszenie stóp) bo jej zwyczajnie nie ma. To wam powiemy w przyszłą środę"
http://www.forexlive.com/blog/2013/06/1 ... rate-hike/
Hura! Niech żyje kurek z darmową kasą, kupuj akcje, sprzedawaj dolara, jena co tam jakieś tam safe havens :)
Żeby tylko jeszcze Nikkei raczyło się posłuchać...

EDIT2: a dlaczego oni to mówią wcześniej? Odpowiedź jest w artykuje WSJ:
Federal Reserve officials have been trying to convince investors for weeks not to overreact
(...)
Investors aren’t listening.
EDIT3: To jest największa bolączka banków centralnych - cokolwiek nie chcą powiedzieć odbierane jest powierzchownie, za to przesadnie i przesadne są reakcje choć ich intencje były zupełnie odwrotne: uspokoić rynki.
Dlatego FED ucieka się do takich rzeczy jak współpraca z dziennikarzami którzy "przygotowują" rynki na odbiór komunikatu.
Z tym że to też jest polityka na krótką metę: wkrótce rynki będą przesadne reagować na to co mówią ci dziennikarze/wybrańcy ;-)

QTrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: QTrader »

Mighty Baz pisze:trochę mnie bawi wyszukiwanie jakichkolwiek geometrii na wykresie, bo jeśli takowe się pojawiają, to nie dlatego że istnieje jakaś magiczna symetria, bo ticki tworzą trójkąty czy romby albo inne flagi, tylko są wynikiem wypadkowych algorytmów, szczególnie jest to rozkoszne jak obserwujemy świeczki na wykresie, raz pinbar zwiastuje zagładę naszego depo, a raz jest ukoronowaniem naszych rocznych oczekiwań deala życia. Totalna bzdura i tyle.
Jak już brać cokolwiek pod uwagę dla MT4 to przede wszystkim poziomy s/r.
Proste rzeczy działają jednak częściej niż się wydaje. Nie potrzeba żadnych "tajnych algorytmów".

http://forex-nawigator.biz/forum/pogadu ... ml#p592863
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Jeszcze dziś do południa też się z Wami chłopaki zgadzałem co do spadków na złocie, jak to rynek zmiennym jest...

Jak to jest z tymi korelacjami, bo SP500 zapieprza do góry a Nikkei dalej w dół
Już niedaleko ma bo do 12 000, potem pewnie odbicie - pytanie jak wielkie :?:
Stawiam po zachowaniu waluty, że może to być koniec spadków, jeszcze kwestia tego co teraz zrobią dziś z walutą Azjaci :?:
http://www.xtb.pl/strefa-analityczna/pu ... 613,102900

Ten Edward tak cały czas przy tej dolnej badzie, był przyklejony, coś mi się wydaje, że teraz mocniej wyleci do góry po tym dzisiejszym przekroczeniu kanału.

A na Kangurze już snuje takie odważne wróżby, że to może być koniec spadków, jest oRGR H4, teraz jeszcze D1 może nam się utworzyć...
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Brother: zapraszam budowac wartosc dodana... :-)

259
Maniak
Maniak

Dzięń dobry :)
ForexTig3r pisze:Jak to jest z tymi korelacjami, bo SP500 zapieprza do góry a Nikkei dalej w dół
O tradycyjnych korelacjach możesz na razie zapomnieć. No może nie wszystkich ale Nikkei i jen żyją teraz własnym życiem. Antypody straciły dużo ze statusu risk asset (czyli czegoś co jest chętnie kupowane w dobrych czasach bo dobrze płaci choć przy zwiększonym ryzyku) za to dolar powoli zmienia się w takowy - T-notes (papiery skarbowe USA) niedługo będą płacić tyle co $A, a perspektywa normalizacji daje nadzieje na powrót do tradycyjnych 4% (nie teraz, za rok-trzy). Tutaj jest takie podsumowanie co się dzieje/działo przez ostatnie tygodnie:
http://www.forexlive.com/blog/2013/06/1 ... he-market/

EDIT: nawet jeżeli kończy się ten okres to powrót do "normalności" trochę potrwa i nie koniecznie musi to wyglądać tak jak poprzednio.
Ostatnio zmieniony 14 cze 2013, 07:11 przez 259, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany