Jak nie dziś to kiedy indziej... zawsze znajdzie się jakaś okazjamike_05 pisze:Niestety, poleciał ponad ramiona...

Za to najbardziej lubię FX - zawsze znajdzie się jakaś okazaja żeby zarobić. Albo stracić mając zamiar zarobić

Jak nie dziś to kiedy indziej... zawsze znajdzie się jakaś okazjamike_05 pisze:Niestety, poleciał ponad ramiona...
MB ty zawsze pecha masz z tymi kierunkami, nie rozumiem tylko po co ukrywasz ten wskażnik Money Flow Indeks jakby tam było nie wiadomo co,a przecież ty tylko dywergencja na darmowym wskaźniku.Mighty Baz pisze:wyglada na rasowy spadek dla H4 wzrosty zostaly zanegowane,ale na dole mamy silne wsparcie takze uwaga, niemniej poczekalbym z szortem po breakoucie przy 1,33, wystarczy dla m15, czyli przebicie 1,33 a potem odbcie od gory i w dol, gdyby ktos pytal259 pisze:Ktoś wie co jest grane z Edkiem?
Bo prawdę mówiąc nie wiem: zamykać resztę czy dać jej szansę?
Po tym odbiciu rynek wygląda nieco inaczej ale to może być ściema.
pogladowy obrazek
259 napisałem to właśnie po to, żeby ludzie wiedzieli co kto wkleja, wiem że jesteś pokojowym i wyrozumiałym człowiekiem, ale ja często nie potrafię czegoś nie skomentować jak wiem o co biega.259 pisze:Głupio mi się wtrącać ale może znaleźlibyście sobie jakieś lepsze miejsce na wylewanie pomyj?
Tutaj pisze wiele osób, mają lub nie mają racji, sam wielokrotnie wpędzałem się w maliny...
Dla mnie wartością tego wątku jest to, że suma tego wszystkiego daje wsparcie dzięki któremu łatwiej zrozumieć co się dzieje i wciągnąć z tego konkretniejsze wnioski. Nawet jak ktoś się myli to też jest coś co pomaga podjąć decyzje konfrontując to z innymi źródłami.
Tym bardziej, że to co można tutaj znaleźć jest już porządnie przefiltrowane i wsparte komentarzami ludzi którzy naprawdę zajmują się zarabianiem pieniędzy na rynku, a nie zarabianiem pieniędzy na komentarzach rynkowych. 99% czarnej roboty macie z głowy
"pretty lumpy" znaczy całkiem duży/ciężki w tym przypadku.EUR/USD extends rally. Seems in lock-step with S&P
Gerry Davies | Jun. 13, 2013 19:45 GMT | Major Currencies
Gerry Davies
S&P has extended its rally (up 1.28% at writing) and so has EUR/USD, presently at 1.3372.
Sell orders reportedly clustered 1.3390/00 ahead of 1.3400 barrier option interest.
I read somewhere the 1.3400 barrier interest is pretty lumpy.
EDIT3: To jest największa bolączka banków centralnych - cokolwiek nie chcą powiedzieć odbierane jest powierzchownie, za to przesadnie i przesadne są reakcje choć ich intencje były zupełnie odwrotne: uspokoić rynki.Federal Reserve officials have been trying to convince investors for weeks not to overreact
(...)
Investors aren’t listening.
Proste rzeczy działają jednak częściej niż się wydaje. Nie potrzeba żadnych "tajnych algorytmów".Mighty Baz pisze:trochę mnie bawi wyszukiwanie jakichkolwiek geometrii na wykresie, bo jeśli takowe się pojawiają, to nie dlatego że istnieje jakaś magiczna symetria, bo ticki tworzą trójkąty czy romby albo inne flagi, tylko są wynikiem wypadkowych algorytmów, szczególnie jest to rozkoszne jak obserwujemy świeczki na wykresie, raz pinbar zwiastuje zagładę naszego depo, a raz jest ukoronowaniem naszych rocznych oczekiwań deala życia. Totalna bzdura i tyle.
Jak już brać cokolwiek pod uwagę dla MT4 to przede wszystkim poziomy s/r.
O tradycyjnych korelacjach możesz na razie zapomnieć. No może nie wszystkich ale Nikkei i jen żyją teraz własnym życiem. Antypody straciły dużo ze statusu risk asset (czyli czegoś co jest chętnie kupowane w dobrych czasach bo dobrze płaci choć przy zwiększonym ryzyku) za to dolar powoli zmienia się w takowy - T-notes (papiery skarbowe USA) niedługo będą płacić tyle co $A, a perspektywa normalizacji daje nadzieje na powrót do tradycyjnych 4% (nie teraz, za rok-trzy). Tutaj jest takie podsumowanie co się dzieje/działo przez ostatnie tygodnie:ForexTig3r pisze:Jak to jest z tymi korelacjami, bo SP500 zapieprza do góry a Nikkei dalej w dół