Economic data and U.S. dollar movements will continue to influence the gold market next week, but market watchers said they wouldn’t be surprised if the yellow metal remains within its established range.
(...)
Market watchers said Friday’s reaction was more a readjustment after prices rose on ideas this figure would come out worse than expected following a weaker data release Wednesday from private payrolls processing firm ADP.
“We had people who came in long gold because of that ADP number, thinking it was going to rally and it didn’t. So you saw them selling here late, getting out ahead of the weekend. This market just feels heavy. Problem is, we can rally to $1,450 and we’re still in a bear market,” said one New York-based floor trader.
(...)
The debate over Fed tapering will continue for at least another month or two, which means financial markets, gold included, “will be held hostage to data flow and every comment out of Fed officials. The markets are hanging on every single word and the tone of comments from Fed officials,” Bhar said.
That could mean volatile price action, but still in a range until more clarity emerges on the health of the U.S. economy, he said.
(...)
Howard Wen, analyst, HSBC Securities, said physical demand from China and India has supported gold prices recently. However, with Chinese markets will be closed until Wednesday and Indian consumers face more difficulties as the government and the Reserve Bank of India try to curb demand through increased duties and import bans, it could lead to price volatility. Prices could test mid-level support between $1,350 and $1,340, he added.
“In the near-term gold is going to be volatile because physical demand won’t support prices,” he said. “There is more downside risk over the next few days.”
Pogaduchy przy porannej kawie
Re: Pogaduchy przy porannej kawie
Kitco:
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
China's CIC 2012 return on overseas investment turns positive 7 Godzin temu
Warren Buffett's Berkshire eying Unipol insurance assets - report 3 Godzin temu
Eurozone crisis is over, says French president Hollande 3 Godzin temu
Warren Buffett's Berkshire eying Unipol insurance assets - report 3 Godzin temu
Eurozone crisis is over, says French president Hollande 3 Godzin temu
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
- Mighty Baz
- Pasjonat
temat weekendowy: ponoc Korea Pln wypuściła na rynek ok 1 mld USD, maja jako jedyni na swiecie te sama drukarke co FED, 
http://www.youtube.com/watch?v=jlmpKc94jJ8

DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
Jak na PW to zgłoś Modom żeby go wywaliliMighty Baz pisze:LBoy pisze:Witaj, napisałem do Ciebie, ponieważ zauważyłem, że interesujesz się skalpingiem...
dostałem takiego maila na priv...
A tak w ogóle to trudno w dzisiejszych czasach się bronić przed śmieciami.
Moja czarna lista u mojego ISP ma już z kilometr długości i codziennie rośnie i to nie są bynajmniej indywidualne adresy tylko całe domeny używane do rozsyłania spamu.
A teraz na czarną listę trafił... cały gmail.com
Tak, pole minowe nie dawało rady więc musiałem sięgnąć po atomówki. Wstawiłem na białą listę wszystkich "dobrych" jakich znam, a resztę musiałem skazać przez paru zaledwie dupków którzy spamują z rozmaitych kont gmail tylko dlatego, że mój ISP ma mało wyszukany filtr antyspamowy. Przynajmniej jeżeli chodzi o to co użytkownik może ustawić. I to pomimo że płacę mu kilkaset złotych rocznie za hosting

Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
Szukałem w sieci potwierdzenia słów Maxa, ale coś nie znalazłem.Mighty Baz pisze:temat weekendowy: ponoc Korea Pln wypuściła na rynek ok 1 mld USD, maja jako jedyni na swiecie te sama drukarke co FED,
Wydaje mi się to też nieco wydumane, jak i możliwości Kima w sprawie bomby. W marcu kiedy to Korea podgrzewała atmosferę atomem, ukazało sie takie zdjęcie w kilku miejscach. Zaznaczyłem na nim "sprzęt łącznościowy".
Takie graty, to będąc harcerzem w latach 70-tych, dostawaliśmy z wojska z demobilu do zabaw terenowych. Kto zna temat, wie jak to działało i jaka była tego sprawność, produkcja z lat 50-tych. Instalacje wzbogacania uranu? Super-drukarnie banknotów?
Z tej perspektywy uważam informacje Maxa za nieco przesadzone.
ps.
z okazji kolejnego jubileuszu strony (700), dla autor i wszystkich użyszkodników wątku, wszystkiego najlepszego.
China: Urban investment (YTD) (YoY) (May): 20.4% vs 20.6% 3 Godzin temu
China Retail Sales (YoY) increase to 12.9% in May from 12.8% 3 Godzin temu
China Industrial Production (YoY) falls to 9.2% in May from 9.3% 3 Godzin temu
RPT-China May new yuan loans at 667 bln yuan, M2 +15.8 pct y/y 7 Godzin temu
China May new yuan loans at 667 bln yuan, M2 +15.8 pct y/y 7 Godzin temu
China May Consumer Price Index (YoY) decreases to 2.1% vs 2.4% 7 Godzin temu
China Producer Price Index (YoY) down to -2.9% in May from -2.6% 7 Godzin temu
China Consumer Price Index (MoM) declines to -0.6% in May from 0.... 7 Godzin temu
China Consumer Price Index (MoM) declines to -0.6% in May from 0.... 7 Godzin temu
Str. 12 drugi akapit.mike_05 pisze:Szukałem w sieci potwierdzenia słów Maxa, ale coś nie znalazłem.Mighty Baz pisze:temat weekendowy: ponoc Korea Pln wypuściła na rynek ok 1 mld USD, maja jako jedyni na swiecie te sama drukarke co FED,
Różne źródła są tez tutaj:
http://www.strategicstudiesinstitute.ar ... pub975.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/Superdollar#cite_note-1
Pozdrawiam
Trochę słabych danych z Chin ale to przez to że ich juan się umocnił w ostatnim czasie.mike_05 pisze:China: Urban investment (YTD) (YoY) (May): 20.4% vs 20.6% 3 Godzin temu
stąd wg mnie te słabsze CPI/PPI, no i ten wczorajszy export YoY tylko 1%
Generalnie BH się poprawił, więc wydaje mi się że nie jest tak źle, ale poczekajmy jak zinterpretują te informacje rynki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
...
ps.
z okazji kolejnego jubileuszu strony (700), dla autor i wszystkich użyszkodników wątku, wszystkiego najlepszego.

Na comparic.pl wrzuciłem dość obszerne podsumowanie poprzedniego tygodnia i oczekiwań na przyszły tydzień. Zarówno fundamentalnie jak i technicznie. Myślę też rozprawić się z USD CHF osobno... jakby była wena dziś wieczorem

mike_05 pisze:Szukałem w sieci potwierdzenia słów Maxa, ale coś nie znalazłem.Mighty Baz pisze:temat weekendowy: ponoc Korea Pln wypuściła na rynek ok 1 mld USD, maja jako jedyni na swiecie te sama drukarke co FED,
Wydaje mi się to też nieco wydumane, jak i możliwości Kima w sprawie bomby. W marcu kiedy to Korea podgrzewała atmosferę atomem, ukazało sie takie zdjęcie w kilku miejscach. Zaznaczyłem na nim "sprzęt łącznościowy".
Takie graty, to będąc harcerzem w latach 70-tych, dostawaliśmy z wojska z demobilu do zabaw terenowych. Kto zna temat, wie jak to działało i jaka była tego sprawność, produkcja z lat 50-tych. Instalacje wzbogacania uranu? Super-drukarnie banknotów?
Z tej perspektywy uważam informacje Maxa za nieco przesadzone.
ps.