Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Dzień dobry!

Witaj Greenhaze. Miło Cię widzieć w temacie :).

Obcięcie o 0,25% nie było zaskoczeniem nawet dla mnie ;). W dodatku dane za ostatnie dwa tygodnie wypadały kiepsko. Wygląda na to, że sytuacja jest zdyskontowana i nagle jakoś dziwnie zielono się zrobiło - czyżby realizacja zysków?.
ASIA STOCKS: Japanese and Australian stocks rising after the expected rate cut by the RBA. Nikkei is now up 0.6% from 0.39% before the rate cut release. The Australian benchmark is up 1.14% from 1.04%.
AUSTRALIA: Economists at ANZ have revised up their forecast for Q1 GDP sharply to 1.0% q/q growth from previous forecast for 0.5% growth. The main contributors to this upward revision were stronger than expected business investment growth, and smaller subtractions from growth from non-farm inventories and net exports, ANZ said.
US STOCKS: A late session rally Monday allowed stocks to erase losses though Dow was not quite able to get back in the black.
EUROPE: UK markets remain closed Tuesday, which will likely help dampen trading volumes in Europe. However, there is a raft of European data (...)
EUROPEAN STOCKS: London markets are again closed Tuesday, as the celebration of the Queen's Diamond Jubilee continue. However, the rest of Europe is open and markets are seen opening higher. Spreadbetters Cantor Index are calling the DAX up 34, the CAC up 19 and the Ibex higher by 23.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Dziś ma być telekonferencja G7.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

FX: Option expiries for today's 1400GMT cut,
* Euro-dollar; $1.2300, $1.2400, $1.2425, $1.2500, $1.2600, $1.2650
* Dollar-yen; Y77.50, Y78.25, Y79.00
* Euro-sterling stg0.8100
* Aussie; $0.9700
EUROZONE: Timeline of key events in the eurozone for next few weeks:
- Jun 5 European May services PMI data
- Jun 6 ECB Governing Council meeting, Draghi to give staff forecasts
- Jun 6 Eurozone Q1 provisional GDP
- Jun 6 Portugal sells 6-/12-month T-bill for E1.25bn-E1.5bn
- Jun 7 Corpus Christi holiday
- Jun 7 Spain bond auction
- Jun 10 France parliamentary election (first round)
- Jun 13 ECB start of maintenance period
- Jun 13 Italy T-bill auction
- Jun 14 Eurogroup meeting
- Jun 14/15 G-20 Summit of Finance Ministers
- Jun 14 ECB publishes June monthly report
- Jun 14 Italy mid-month BTP auction
- Jun 15 Greek T-bill redemption for E2.0bln
EUROPEAN STOCKS: As predicted, European stocks are opening higher, as a m odest risk on rally continues. The DAX is higher by 0.4% and the CAC is up 0.6%. The Spanish Ibex is higher by 0.7%.
JAPAN STOCKS: The Nikkei 225 Index ends up 1.04% at 8382.00.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Macie koledzy jakieś pomysły na srebro??? Wygląda dość tanio i jest w konsolce na byczym wsparciu.

Złoto nie chce spadać, wygląda, że ostatnie 80$ to zakupy długoterminowe. Czekałem na powrót do 1600, ale czy się doczekam?

Dolar też straszy spadkami, choćby częściową realizacją zysków.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Stforex pisze:Czekałem na powrót do 1600, ale czy się doczekam?
Sforex nie ważne, czy dojdzie czy nie, ważne żebyś zagrał zgodnie ze swoim planem.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

To niezupełnie tak.

Mam konto daytradingowe, na którym gram zgodnie z planem przystosowanym do DT. Mam też takie duże konto długoterminowe. Pierwotnie środki miały inne przeznaczenie, ale dolar jest za drogi, więc chcę nimi obrócić póki leżą i się kurzą ;). Małe pozycje, duży SL, piramidowanie zysków i czekanie :).

Wg. moich projekcji dolar zaliczy poziom 3.23 albo nawet 2.99 w ciągu najbliższych 6 miesięcy. Nie wiem tylko, czy wcześniej odwiedzi 3.95 czy nie :). 3.6 jest tu kluczowy dla mnie.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Stforex pisze:Macie koledzy jakieś pomysły na srebro??? Wygląda dość tanio i jest w konsolce na byczym wsparciu.
Nigdy nie grałem na Ag. Ze dwa lata temu czytałem tylko historię tej srebrnej bańki nadmuchanej przez ludzi z Teksasu , kto nie czytał to polecam .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

AUSSIE: Dip to $0.9740 and bounce back above $0.9760 seen prompting suggestions of Asian sovereign demand at the $0.9740. No confirmation for this seen so far. Rate now seen trading around $0.9763.
Info było dobrą chwilę temu. 740 przebity, znaczy, że teraz mamy tam counter-sovereign supply? ;)

Dariuszu: Na D1 mamy odwrócenie impulsu na srebrze. Mam możliwość czekać na BO z konsoli i ewentualny pullback, lub próbować kupić jak najniżej - tak jak piszesz, na przełomie 27/28$

EDIT:
OECD: Wires report comments from OECD's Gurria, saying Spain shouldn't be paying 7% in the markets when it is doing all the right things. (Rtrs)
:lol:
No pewnie! Po co mają płacić 7% skoro Związek Socjalistycznych Republik Europejskich utworzył za pieniądze podatników EFSF :roll:

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

G7: Sources suggest conference call to take place at 1100GMT. - We cannot confirm this, but we are checking.
EDIT: Bańka na srebrze częściowo była spowodowana mocną deprecjacją dolara w tamtym czasie (VIII2010 - IV2011), jako że srebro jest wyceniane w dolarach. Ostatnia przecena srebra również ma związek z umocnieniem amerykańskiej waluty.

Pokusiłem się o rysunek z opisami. Wiem, że Esco jest tutaj ekspertem od metali, więc może będzie chciał wtrącić swoje dwa grosze :)

EDIT:
BELGIUM T-BILL AUCTION RESULTS: Sold E3.517bln vs target E3.0-E3.5bln -- E1.81bln 3-month TC; avg yield 0.213% (0.201%), cover 2.27 (3.97) -- E7.707 bln 6-month TC; avg yield 0.266% (0.226%), cover 2.05 (2.45)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Stforex pisze:Ostatnia przecena srebra również ma związek z umocnieniem amerykańskiej waluty.
Za dużo miejsca to tam na TP nie ma na W :-(
Ostatnio zmieniony 05 cze 2012, 15:51 przez _/_/Dariusz_/_/, łącznie zmieniany 2 razy.
Objective perspective, just businiess...

Zablokowany