Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
259
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: 259 »

Finland parliament approves Spanish bank bailout deal
Hura! Zobaczmy czy to będzie silniejsze niż fusy ;-)
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

259
Maniak
Maniak

No nie, fusy zmieniły zdanie: 1.0405
Jeżeli tak kręcą to nic dziwnego, że mają taką skuteczność ;-)
Ale w dalszym ciągu Kangur musi tam zejść aby mogły to zaliczyć. I to dzisiaj.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Zauważ, że dzisiejszą noc sprzedali. To dość niedźwiedzi znak. Dlatego spodziewałbym się jeszcze dzisiaj pogłębienia tego punktu. Zwłaszcza, ze cały tydzień szliśmy w górę. Co poniektórzy mogą przełożyć zyski doraźne nad wysoko postawiony carry trade.

259
Maniak
Maniak

Stforex pisze:Zauważ, że dzisiejszą noc sprzedali. To dość niedźwiedzi znak. Dlatego spodziewałbym się jeszcze dzisiaj pogłębienia tego punktu. Zwłaszcza, ze cały tydzień szliśmy w górę. Co poniektórzy mogą przełożyć zyski doraźne nad wysoko postawiony carry trade.
Piątek - klasyczny Azjatycki risk-off.
A co u nas? Nuda. Czego można się spodziewać u pejsów? Nuda.
Czego można się spodziewać w najbliszych tygodniach? Nuda. Wszystkie najważniejsze rzeczy są w zawieszeniu do Sierpnia/Września. Nadciągająca zagłada Euro/Dolara/Świata/? Nuda, nuda i jeszcze raz nuda.
Milionowe protesty w Madrycie? Ależ to wygląda jak fiesta! http://www.youtube.com/watch?v=qhkAwpN2ap0

Może Kangur podskoczy jeszcze pod 1.0450 zanim skasują porządne zyski?
W tym tygodniu ponad 240 pips. Jak ktoś kupił dołek w czwartek w zeszłym tygodniu to ponad 300... Jak ktoś kupował po prostu dołki jadąc aż do końca to trzeba to przemnożyć... a będąc tak blisko całkiem wyraźnego oporu co należałoby zrobić?
Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, 19:35 przez 259, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Może Kangur podskoczy jeszcze pod 1.0450 zanim skasują porządne zyski?
Też na to czekam ;)

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

no nie wiem :D to by mniej więcej oznaczało wybicie dolca w dół...lub aud w górę mocno :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

259
Maniak
Maniak

peter_r pisze:no nie wiem :D to by mniej więcej oznaczało wybicie dolca w dół...lub aud w górę mocno :P
Pewnie i jedno i drugie :-)
Ale na razie nuda...

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Na tych interwałach to żaden problem. nawet nie trzeba dużo. tylko muszą zacząć działać, bo na razie... no... nuda :)
Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, 11:25 przez Stforex, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

haha no tak, a nuda ma swoje zalety 8)

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

259 pisze:
Wirus pisze:
Wirus pisze:W ramach premii jeszcze jeden trójkąt, już po wybiciu; pionowy słupek, to teoretyczny zasięg
No i jak tu nie wierzyć w szklaną kulę...? Zrealizowane w 90% ;) Myślę, że to na dziś koniec wzrostów na złocie. Zobaczymy.
Dopiero teraz zauważyłem Twój post - TAK, moje gratulacje, to było naprawdę piękne zagranie na tak chwiejnym rynku :-)
Dziękuję ;) Wkrótce po napisaniu tego tekstu stwierdziłem, że jeśli nie będzie wzrostów, to może będą spadki, więc postawiłem małego sella z SL 100 i TS 150. I zaraz potem padł mi internet... Jak udało mi się znaleźć zastępczy, to transakcja już była zamknięta przez TS na ~800 pipsach.
Wiesz, że normalnie to taki trójkącik byłby zmieciony? Mam na myśli rynek gdzie dzienne świeczki są po $25-45 i nikt nie bierze jeńców ;-)
Wiem. Złoto było moim pierwszym instrumentem gdy zacząłem przygodę z foreksem. Jako napaleniec oczywiście dałem ciała - poszła równowartość niezłego samochodu, na szczęście używanego ;) Dopiero gdzieś półtora miesiąca temu wróciłem do złota i zacząłem od nowa go poznawać.
Piszę to w zasadzie jako przestrogę dla osób które nie mają doświadczenia ze złotem bo choć ten przykład był naprawdę świetny to generalnie takie rzeczy na złocie są jak skalping, a złoto nie jest dobrym rynkiem do czegoś takiego - ta piła tarczowa normalnie ma dłuższe i ostrzejsze zęby o potrafi się obracać szybciej niż można za nią nadążyć jak nie weźmie się odpowiedniego dystansu.
Złoto to wspaniały instrument, ale masz rację - potrafi wyrwać jaja razem z płucami... Tartak przy nim to przedszkole ;)
Teraz złoto praktycznie śpi od jakiś 10 już tygodni więc takie rzeczy się udają.
Ale jak się rozbudzi...
Na to właśnie liczę... :lol:

Zablokowany