Hura! Zobaczmy czy to będzie silniejsze niż fusy ;-)Finland parliament approves Spanish bank bailout deal
Pogaduchy przy porannej kawie
No nie, fusy zmieniły zdanie: 1.0405
Jeżeli tak kręcą to nic dziwnego, że mają taką skuteczność ;-)
Ale w dalszym ciągu Kangur musi tam zejść aby mogły to zaliczyć. I to dzisiaj.
Jeżeli tak kręcą to nic dziwnego, że mają taką skuteczność ;-)
Ale w dalszym ciągu Kangur musi tam zejść aby mogły to zaliczyć. I to dzisiaj.
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Piątek - klasyczny Azjatycki risk-off.Stforex pisze:Zauważ, że dzisiejszą noc sprzedali. To dość niedźwiedzi znak. Dlatego spodziewałbym się jeszcze dzisiaj pogłębienia tego punktu. Zwłaszcza, ze cały tydzień szliśmy w górę. Co poniektórzy mogą przełożyć zyski doraźne nad wysoko postawiony carry trade.
A co u nas? Nuda. Czego można się spodziewać u pejsów? Nuda.
Czego można się spodziewać w najbliszych tygodniach? Nuda. Wszystkie najważniejsze rzeczy są w zawieszeniu do Sierpnia/Września. Nadciągająca zagłada Euro/Dolara/Świata/? Nuda, nuda i jeszcze raz nuda.
Milionowe protesty w Madrycie? Ależ to wygląda jak fiesta! http://www.youtube.com/watch?v=qhkAwpN2ap0
Może Kangur podskoczy jeszcze pod 1.0450 zanim skasują porządne zyski?
W tym tygodniu ponad 240 pips. Jak ktoś kupił dołek w czwartek w zeszłym tygodniu to ponad 300... Jak ktoś kupował po prostu dołki jadąc aż do końca to trzeba to przemnożyć... a będąc tak blisko całkiem wyraźnego oporu co należałoby zrobić?
Ostatnio zmieniony 20 lip 2012, 19:35 przez 259, łącznie zmieniany 2 razy.
Pewnie i jedno i drugiepeter_r pisze:no nie wiemto by mniej więcej oznaczało wybicie dolca w dół...lub aud w górę mocno

Ale na razie nuda...
Dziękuję259 pisze:Dopiero teraz zauważyłem Twój post - TAK, moje gratulacje, to było naprawdę piękne zagranie na tak chwiejnym rynkuWirus pisze:No i jak tu nie wierzyć w szklaną kulę...? Zrealizowane w 90%Wirus pisze:W ramach premii jeszcze jeden trójkąt, już po wybiciu; pionowy słupek, to teoretyczny zasięgMyślę, że to na dziś koniec wzrostów na złocie. Zobaczymy.

Wiem. Złoto było moim pierwszym instrumentem gdy zacząłem przygodę z foreksem. Jako napaleniec oczywiście dałem ciała - poszła równowartość niezłego samochodu, na szczęście używanegoWiesz, że normalnie to taki trójkącik byłby zmieciony? Mam na myśli rynek gdzie dzienne świeczki są po $25-45 i nikt nie bierze jeńców ;-)

Złoto to wspaniały instrument, ale masz rację - potrafi wyrwać jaja razem z płucami... Tartak przy nim to przedszkolePiszę to w zasadzie jako przestrogę dla osób które nie mają doświadczenia ze złotem bo choć ten przykład był naprawdę świetny to generalnie takie rzeczy na złocie są jak skalping, a złoto nie jest dobrym rynkiem do czegoś takiego - ta piła tarczowa normalnie ma dłuższe i ostrzejsze zęby o potrafi się obracać szybciej niż można za nią nadążyć jak nie weźmie się odpowiedniego dystansu.

Na to właśnie liczę...Teraz złoto praktycznie śpi od jakiś 10 już tygodni więc takie rzeczy się udają.
Ale jak się rozbudzi...

Świece japońskie: http://forex-nawigator.biz/forum/swiece ... ml#p527248
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592
Filmy: youtube.com/user/WirusFX
Forum: http://forex-nawigator.biz/forum/linki- ... ml#p520592