Pogaduchy przy porannej kawie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Czy harmoniczne działają???

Pierw myślałem, że tak.
Potem, że nie.
Teraz sobie myślę, że mogą być świetnym dopełnieniem o ile traktuje się je jako potencjalne sygnały zwrotu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Stforex pisze: Widzę, że są opcje. Macie jakieś opinie o tym bukmach... tfu... brokerze?
Grałem tam na demo - dla mnie wada jest brak możliwości tworzenia EA i obróbki danych poza ich aplikacją.
Stforex pisze:Czy harmoniczne działają???
Moim zdaniem w tak uproszczonej formie nie mogą działać.
Jednak nie mówie tego na podstawie statystyk tylko analitycznego spojrzenia na te metody.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ja to widzę w ten sposób, że rynek często realizuje wzory "W" oraz "M" w proporcjach wyznaczonych Fibonaccim - który wg. mnie działa :).

Oczywiście nie każdy pattern będzie szczęśliwie zrealizowany, ale jest tego na tyle dużo, że warto szukać okazji w obrębie zwieńczeń.

PS. Też zrobiłem sobie demo ;)

PS.2. Esco, to jest trochę nie fair, bo ilekroć dyskutujemy, czuję jakbym pisał w próżni. Mam wrażenie, że Ciebie już tutaj nie ma, a jesteś lata świetlne dalej, jeśli chodzi o to forum ;).

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

Stforex pisze:Widzę, że są opcje. Macie jakieś opinie o tym bukmach... tfu... brokerze?
Fajne są języki :
bahasa indonesia
russkij

;-)
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

Stforex pisze: PibBoy obawiam się, że to jest FBO. Niedawno prognozowałem 1334. Impuls jest dalej w górę, ale to jest dobry moment na odwrócenie. No i powrót do ZL wyjątkowo szybki - M15 miażdży tutaj.
No i małeś rację, pięknie ściemnili tym fakeoutem. No cóż, jak dla mnie nici z tego konkretnie potencjalnego setupu. Nie będzie to już taki grywalny poziom.

PS. Właśnie przewinąłem temat aż do Twojej prognozy 1334. Ta poranna kawa chyba dobrze Ci służy :wink:

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Dla mnie też w pewnym sensie nici z 1334 bo przykombinowali i sytuacja nie jest zbyt klarowna. Trzeba chyba czekać dalej.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Są takie chwile, że czuję, jak mi neurony w mózgu rosną ;)
reptile pisze:Dziś cały dzień będzie więc spiskowy :D

A moja teoria spiskowa jest jak na rysunku z linka, ponieważ klienci obrazili się na Virtual Plugina to MQ lobbowany przez brokerów z Rosji i Chin oraz Satanów Zjednoczonych razem wymyślili nową nazwę dla udoskonalonego ala VP- nazywając STP i teraz klienci lgną jeszcze bardziej. :D
Fajnie brzmi, dobrze zareklamowane, tajemnicze hehe .. Straight Through Processor
Pierz Andrzej pisze:ze nie stosuja zadnego typu DD ani recznego ani automatycznego ....
poprostu odbieraja moje zlecenia i przekazuja na rynek miedzybankowy Smile
to na czym ma zarabiać ten model ?
niemiedzybankowe ceny zleceń na rynku międzybankowym ?

Pytanie zagadka, która cena z Interbanku jest ceną z Interbanku gdy jest ich z 20 w tym samym czasie różnych?

* Interbank nie międzybank - ceny międzybankowe dotyczą instrumentów międzybankowych niedostępnych dla niebankowych profili klientów.

* Interbank dla Interbanku - ceny nie są jednakowe (każdy bank może wystawić swoją ofertę i przyjąć dla siebie inne) więc mógłbyś dostać niekorzystną dla siebie gdyby wybierał ją automat zamiast Ciebie i taką dostajesz :D

Jaka jest relacja Międzybank <> InterbankFX <> ECN(OTC) <>MM(OTC-Lite) ?
Pierz Andrzej pisze:baaardzo zadko zdazalo sie u nich ze zapytania szly dluzej niz 5sekund ..... co u brokerwo MM bylo czeste
Zautomatyzowanie DD to napewno plus, ale wg mnie to broker zyskał lepsze narzędzie do zarządzania ryzykiem a trader (klient) niekoniecznie lepsze warunki.

Ale może TadawulFx Ltd. nam wyjaśni jak to jest i ew. wyprowadzi z błędu. :roll:
Źródło: http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 654#208654

Awatar użytkownika
Esco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Esco »

Witam
* DJ Spain's Bankia Shares Widen Losses, Drop 14%
* DJ Spain 5-Year CDS 17 BPs Wider At Record 575 BPs - Markit
* DJ 10-Year Spain Yields 6.50%; Up 10 BPs - Tradeweb
Widać nadal obowiązuje zasada sprzedawania każdego szczytu.

Edit:
indeks dolara najsilniejszy od września 2010.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Dzień dobry.

Martwiłem się, że korekta pod wczorajszy low na kangurze to za mało, ale siadło idealnie ;). Widzę, że bidy z wczoraj po 760 nieźle odbiły, ale wracamy na czerwoną stronę mocy. Teraz tylko czekać.
ITALY: Italy 10-year yield breaks above 6.00% -- highest since May 17.
FX: Option expiries for today's 1400GMT cut,
* Euro-dollar; $1.2450, $1.2475, $1.2500, $1.2600
* Dollar-yen; Y79.50, Y80.00
* Euro-yen; Y100.00
* Cable; $1.5600, $1.5650, $1.5735
* Euro-sterling; stg0.8000
* Aussie; $0.9705, $0.9800
* Dollar-Canada; C$1.0200
Na kangurze opcja 800 ładnie zagrała. Zatem dolną bandę wyznacza opcja 705? Na 720 chyba jakieś większe bidy stoją.

EDIT: Polodolar defloruje poziom 3.50.

EDIT 2: ad polodolar - póki nie będzie zdecydowanego walnięcia w górę i powolnego pullback'u, to traktuję jako FBO. Świetne miejsce, żeby wyciąć trochę stopów i upłynnić na nich swój zysk ze wzrostów z 3.11.

Awatar użytkownika
PipBoy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: PipBoy »

A propos czerwonej strony kangurzej mocy... Tu jest dodatkowa przesłanka - i zarazem naprawdę przyjemny setup na longa na AUD/NZD.

Zablokowany