Pogaduchy przy porannej kawie
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Dzisiaj to juz chyba po wszystkim.expedient warzywniaka pisze:Nie ma przy czym siedzieć
Ten ruch na eur był dość czytelny, ale nie stawiałem żadnego zlecenia dzisiaj .
W sumie mógłbym już zakończyć tydzień bo dwa ostatnie dni były super.
Ta pogoda strasznie rozleniwia ....
W nocy 3.30 AUD trade balance i hit miesiąca pierwszy piątek miesiąca jak zawsze będzie falowanie i spadanie Non Farm Employment Change 14.30 , ale na to też się nie będę porywał .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Objective perspective, just businiess...
_/_/Dariusz_/_/ pisze:Dzisiaj to juz chyba po wszystkim.expedient warzywniaka pisze:Nie ma przy czym siedzieć
Ten ruch na eur był dość czytelny, ale nie stawiałem żadnego zlecenia dzisiaj .
W sumie mógłbym już zakończyć tydzień bo dwa ostatnie dni były super.
Ta pogoda strasznie rozleniwia ....
W nocy 3.30 AUD trade balance i hit miesiąca pierwszy piątek miesiąca jak zawsze będzie falowanie i spadanie Non Farm Employment Change 14.30 , ale na to też się nie będę porywał .
Ale dlaczego uważasz że w piątek będą złe dane i będzie spadać ?
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Źle to napisałem, nie wiem co będzie w piątek, po prostu mam doświadczenie z "tych piątków" i wtedy lepiej nie być za bardzo przekonanym do swoich racji, dlatego że ruchy są badzo duże w obie strony - stąd to falowanie ;-)enderius pisze:Ale dlaczego uważasz że w piątek będą złe dane i będzie spadać ?
Chcesz poznać rynek - idź na plażę ! Ed Seykota
Objective perspective, just businiess...
Sądząc po tym co się działo do tej pory to głupawe - Euro zleciało i ma już "w sobie" jakąś cześć obniżki stóp o 0.25%. Co oznacza, że jak to się wydarzy możemy mieć np. szpilkę w dół i odbicie w górę, a potem może nawet jakiś mały rajdzik tylko po to aby natknął się on na falę sprzedających...
To jest tylko jeden ze scenariuszy. Prawdę mówiąc jest ich za dużo aby coś sensownego przygotować chyba, że ktoś lubi zakłady.
Jeżeli chodzi o zakłady, to ja stawiam na złoto jeżeli NFP wpadnie kiepsko ;-)
To jest tylko jeden ze scenariuszy. Prawdę mówiąc jest ich za dużo aby coś sensownego przygotować chyba, że ktoś lubi zakłady.
Jeżeli chodzi o zakłady, to ja stawiam na złoto jeżeli NFP wpadnie kiepsko ;-)
Jakże często ludzie mają już gotową opinię zanim zdążą pojąć istotę rzeczy.
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
A gdy już ta istota w pełni do nich dotrze, jakże często muszą zmagać się z konsekwencjami swojej opinii ;-)
Czy to ma aż takie znaczenie? Zapewne będzie wycinka w obie strony. Lepiej nie mieć żadnych pozycji z ciasnym SL. Podobnie dzisiaj z rate dec. w UK i EZ. Będzie rodeo. Zastanówmy się, skąd ekspektatywa obniżenia stóp? Dane wypadają różnie, trudno mówić jednoznacznie o złej sytuacji. No i kto podaje te ekspektatywy? Instytucja zaufania publicznego? Nie sądzęJa strasznie jestem ciekawy jakie dane będą jutro