MrNov nie odbierz tego, że jest to tylko do Ciebie, bo chcę zwrócić uwagę ogółu czytających jurnal
po tym co napisałeś, tak sobie myślę i nasuwa mi się pytanie:
czy zerkając na myfxbook.com chcesz kopiować/kopiujesz moje kliknięcia

(narazie to nie bardzo było co kopiować, a po dzisiejszym dniu jest minus...)
upubliczniłem wszystko, więc każdy kto zerka i ma ochotę to może klikać(nie mam nic przeciwko), ale każdy robi to na własną odpowiedzialność na swoim rachunku, ryzykują własną kasę
od strony technicznej chodzi mi tylko o to, że myfxbook uaktualnia wyświetlanie co 5 minut i taka sytuacja jak dzisiaj mogła zrobić spory bałagan na rachunku każdej osobie, która chce tak robić na dłuższą metę
całkiem inaczej sprawa wygląda jak zlecenia idą przez mql5.com, bo w ułamku sekundy wszycho śmiga jak należy, a jeżeli broker ten sam to jest idealnie, bo kwotowania/spread/swap się pokrywają na bieżąco
nikogo nie namawiam do otwierania rachunku w HFT w tym celu, żeby nie było posądzeń i pomówień
szczególnie na to chciałbym zwrócić Waszą uwagę, bo naprawdę szkoda kasy i nie chciałbym, aby z tego powodu były jakieś nieporozumienia i pretensje
proszę wszystkich czytających mój jurnal o zdrowy rozsądek w podejmowaniu decyzji, bo chodzi głównie o Waszą kasę na rachunkach
to co mam na tym rachunku, nie powali mnie na kolana jak nawet to miałbym stracić
nie jestem alfą i omegą, nie wiem wszystkiego o rynku i zachowaniu ceny, poprostu nie mam szklanej kuli, więc pomyłki się zdarzają, a straty są naturalnym elementem tej gry
nie mam 100% zyskownych zagrań i proszę to traktować jako ostrzeżenie a nie zachętę do ryzyka
jurnal prowadzę tylko i wyłącznie po to, aby pokazać w praktyce wymyślonego sysa
Leo w podświadomości ciągle to jest, a czy to presja czy coś innego to jednak zmusza do myślenia o cudzej kasie...