highend pisze:Niemiaszku co z tym srebrem?
Mnie złoto wysiudało dziś, ale na mniejszą kwotę. A co z SL?
Ropa rośnie, może inwestorzy uciekają od metali?
tak to jest jak się kilka srok za ogon łapie...
a tak całkiem na poważnie, wszystko pod kontrolą od czasu jak już trochę spory minus się zrobił na pozycji i widziałem na tel, że mało ciekawie to wygląda, ale panika gorsza od faszyzmu
trochę rutyna mnie w maliny wpuściła, bo spawcą mocnego porannego upa był londek, bez danych a jedynie na shortsqueze sobie polecieli do D_R3
nie było gdzie się podpiąć i pójść razem z nimi, bo szli jak szaleni
nie brałem pod uwagę, aż takiej dużej/głębokiej cofki, bo mało czasu do startu pejsów było, więc standarcik, że pejsy swój szczyt zrobią, a tu zonk
londek poczyścił SL do S, a pejsy poczyścili SL do porannych L, więc detal nie zarobił, a rynek wysprzątany i mamy nowe rozdanie
zejście i zamknięcie ceny poniżej D_Pivot a max M_Pivot = hedge 2 razy większą pozycją i wtedy "wola nieba", aż się wszystko znetuje, czyli jedno drugie wyrobi i wynik będzie na 0
wchodząc w L, to ciągle na układzie z M5 pod dalszego up i po sporej korekcie podjazdu
co więcej patrząc na H1, wiem, że układ średnich był na S, ale zasięg pomiędzy MA200 i MA21 już wcześniej był zaliczony(takie moje działające spostrzerzeżenie - schemacik), więc powinno być bez cofki... chciałem być sprytniejszy od nich, a jednak oni są lepsi w oszukiwaniu
jednak "oni" mieli inną wersję na zarabianie niż ja i zostałem z L, bez SL i TP
za wcześnie to L było, ale musiałem czymś innym się zająć(siła wyższa niż ekg), a później już tak zostało...
wkurzyli mnie, bo mi DD się pośliznęło bardziej niż ustawa przewiduje
to depo nie pozwala na rozsądne dokładki(grid) do i tak dużej pozycji, choć można było walczyć z poziomu, ale to już jest jazda po cienkim lodzie, a nie o to w tym chodzi...
reasumując, wszycho widać, więc pozostaje czekać aż się wykona...
czekam na TP i jutro powinno wejść, a jak będzie dokładnie to rynek zweryfikuje
saper myli się tylko raz, na ekg można popełniać wiele błędów, ale zawsze musi być zapas na kolejną próbę...