Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
goldtrader
Bywalec
Bywalec

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: goldtrader »

Witam serdecznie,

Tak sledze anonimowo od prawie poczatku ten Journal bo uwazam ze jest chyba jednym z najlepszych na tym forum.
Raz ze Niemiaszek gra na realnym oraz zasady sa proste i skuteczne a jedynie trzeba siedziec i czekac na sygnal bo samo sie nie kliknie :-)

Co do wypowiedzi kolegi Greya ze chce napisac nowy wskaznik ze strefami S/R mam pytanie czy strefy te nie sa w tych samych miejscach co Pivoty ????

Wychodzi teraz ze bedziemy mieli kreski z pivotami i jeszcze kreski ze strefami S/R ?
Nalezy tez pamietac ze sa tez tzw strefy S/D wiec to by znow kolejne musialy byc kreski :-) ?

Kiedy mniej wiecej kolega Grey udostepnic chce ten poprawiony wskaznik aby mozna bylo potestowac ?

Pozdrawiam i zycze sukcesu i wyjscia z opresji z tych pozycji na eurcad.

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grey »

niemiaszek pisze:co masz na myśli :?: :roll:
No wiesz te kilka pipsów ma jakieś tam znaczenie, ale na razie zostawmy to. Zobaczymy jak będzie.

Kolejny trade. Tym razem nie realizowałem pełnego TP bo zaczęła się cena odbijać powoli od DS2 i zamknąłem z palca. A i małą modyfikację w sysie mam. Nie mam BE, tylko SL <= TP oraz TS startuje po 15 pipsach i krok = 15 pips. Narazie udane trade'y, ale tylko czekam na 10 trade'ów stratnych pod rząd :)

Odrzuciłem kilka trade'ów mimo, że były sygnały bo albo za małe TP, albo coś mi nie pasowało. na USDJPY jednak doszło do WR1 ale nie brałem tego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

grey pisze: A i małą modyfikację w sysie mam. Nie mam BE, tylko SL <= TP oraz TS startuje po 15 pipsach i krok = 15 pips. Narazie udane trade'y, ale tylko czekam na 10 trade'ów stratnych pod rząd :)
zobacz co mi przed chwilą na EURCAD zrobili... :evil:
pomimo wszystkich znaków na S poszła L 1.4063 na teście dwóch poziomów DS2 i WS1, odbicie było pewne a jednak wycięli mnie na 0, nawet jestem w plecy, bo commision :(

na domiar złego, powiesiło mi dwie platformy, że musiałem restart wszystkiego robić... o kant d...y potłuc takie działanie :roll:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

goldtrader
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: goldtrader »

To moze byc wina brokera. Jesli takie akcje sie dzieja, nalezalo by zmienic go.

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

goldtrader pisze:Co do wypowiedzi kolegi Greya ze chce napisac nowy wskaznik ze strefami S/R mam pytanie czy strefy te nie sa w tych samych miejscach co Pivoty ????
Nie chcę pisać nowego wskaźnika. Poziomy S/R wyznaczam indywidualnie, właściwie pewien zakres ceny, który sprawdzany jest na historii wykresu czy jest to ważny poziom. A S/R może się pokrywać z pivotami, ale nie musi.
goldtrader pisze:Nalezy tez pamietac ze sa tez tzw strefy S/D wiec to by znow kolejne musialy byc kreski :-) ?
S/D to goły wykres i ogólne spojrzenie.
niemiaszek pisze:zobacz co mi przed chwilą na EURCAD zrobili...
no niestety tak bywa. Ja mam naszykowane już 20 par na jutro, ale tylko do godz 13:00 mogę. Może coś się uda fajnego uszczypnąć.

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

EURJPY. Myślałem, że pójdzie eska. Później zwróciłem uwagę też na okrągły poziom po drodze 130, ale ostatecznie z wąskim SLem więc tragedii nie ma. A chciałem ustawić początkowo za W_Pivot.

EURCHF 9:25 spóźniłem się na niego bo byłem poza domem :).

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

AUDJPY godz 10:00 cena jest przy linii wsparcia/oporu i się nie decydowałem na trade'a :)

GBPAUD wziąłem tylko kawałek do WS1

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

grey

dzięki Tobie coś się dzieje w jurnalu i dobrze będzie jakbyś mógł jak najwięcej wrzucać trejdów ze screenami, tych złych/gorszych i tych dobrych :wink: :564:

jakbym coś zobaczył do grania z wyprzedzeniem to zwrócę uwagę, że można kliknąć :idea:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Dzisiejsze trade'y. Na USDJPY i GBPCHF kliknąłem od niechcenia, ale mogłem się powstrzymać a nie żeby coś kliknąć. Mam również zamykanie połowy pozycji po 13 pipsach. Dzisiaj taki ruch na moich sygnałach powiedziałbym dość drętwy był do tej godziny 13:00. Teraz można na koniec dnia zapisać w swoim dzienniku wszystkie uwagi, co zrobiłem źle a może loteria? W każdym razie idziemy do przodu po minusowych trade'ach a po kilku miesiącach myślę, że coś ze mnie będzie :)

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Dalsze trade'y

ODPOWIEDZ