Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

koalafx pisze:Na EURGBP wyciety na BE+
GBPUSD owszem ale nie bralem pod uwage z racji WP nad DP wiec odposcilem a szkoda :-)
GBPJPY nie bylo mnie przed kompem i wielko szkoda, aczkolwiek bylo dzisiaj pare fajnych sygnalow.
Jutro trzeba bedzie cos podzialac i sie zaczaic :-)
ja ich tylko skubię na małe strzały, bo nie mam czasu na dłuższą zabawę :wink:

na waciki wpada, depo sobie powolutku rośnie, ale nie tak powinna wyglądać ta zabawa/klikanie, bo sys naprawdę daje radę w zarabianiu i nie ma co bardziej kombinować :d :p

oczywistym jest, że każdy z Nas jest inny i inaczej patrzy na ekg, ale stosując się do założeń sysa, trochę opatrzenia, cierpliwości i pipsy same wpadają :wink: :564:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: koalafx »

Jesli grasz 2 lotami to lepiej jak wpadnie 5-10 pips i wyskakujesz bo ryzyko wieksze ale jesli sie stosuje zasade 1% do max 2% na SL to wtedy mozna czekac jak juz wskoczy BE+. Jedyne co by bylo dobre jak by GREY dopisal zamykanie polowy pozycji po 15-16 pipsach straty to wtedy jeszcze mniejsze w razie czego sa straty albo bezpiecznie wychodzi sie na zero.

Z 30 min temu byl sygnal na USDJPY na S z tym ze nie wszedlem bo cena cos mielila i sie konsolidowala i dobrze w sumie bo spora zawrotka jest i by wycielo na -30 SL.

Dzisiaj juz nie ma zadnych MAKRO wazniejszych wiec lepiej chyba do jutra poczekac na nowe setupy.

Ja na razie mam 25k depo i gram 0.25 na transakcje wiec bardzo bezpiecznie bo 1% na SL.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2015, 15:02 przez koalafx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

koalafx pisze:Jesli grasz 2 lotami to lepiej jak wpadnie 5-10 pips i wyskakujesz bo ryzyko wieksze ale jesli sie stosuje zasade 1% do max 2% na SL to wtedy mozna czekac jak juz wskoczy BE+. Jedyne co by bylo dobre jak by GREY dopisal zamykanie polowy pozycji po 15-16 pipsach straty to wtedy jeszcze mniejsze w razie czego sa straty albo bezpiecznie wychodzi sie na zero.

Z 30 min temu byl sygnal na USDJPY na S z tym ze nie wszedlem bo cena cos mielila i sie konsolidowala i dobrze w sumie bo spora zawrotka jest i by wycielo na -30 SL.

Dzisiaj juz nie ma zadnych MAKRO wazniejszych wiec lepiej chyba do jutra poczekac na nowe setupy.
zwróć uwagę, że 5 pipsów poniżej DS1 119.10 jest WS1 119.05, więc ja tego bym nie grał :!: :!: :!:
należy kategorycznie odpuszczać takie setupy :idea:

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Zgadza sie dlateg najlepiej filtrowac setupy i brac te czyste gdzie pomiedzy DP i R1 lub R2 nie ma nic :-)

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grey »

koalafx pisze:Grey czy probowales dopisac do automatu zamykanie polowy transakcji na minusie ?
Teraz na EURGBP sie szykuje L na DR1
Tak próbowałem, ale ten kod w takiej postaci jest już bardzo zagmatwany. Obecnie sobie na spokojnie planuję to wszystko przepisać i porobić fajnie funkcjami, aby był bardziej czytelny, przystępny i aby móc w każdej chwili coś łatwo poprawić lub dodać.

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

Niemiaszku a taki uklad kresek bys bral pod uwage jesli cena by przeciela DR1 i srednie sa obie na L ?

https://www.mql5.com/en/charts/3410855/ ... markets-uk

Chodzi mi o te kreski WP, MP ktore sa pod DR1

Dzisiaj w ogole wiele par jest ponad DR3 nawet albo pomiedzy kreskami W i M wiec malo cos setupow jak na moje oko :-)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

koalafx pisze:Niemiaszku a taki uklad kresek bys bral pod uwage jeśli cena by przeciela DR1 i srednie sa obie na L ?

https://www.mql5.com/en/charts/3410855/ ... markets-uk

Chodzi mi o te kreski WP, MP ktore sa pod DR1

Dzisiaj w ogole wiele par jest ponad DR3 nawet albo pomiedzy kreskami W i M wiec malo cos setupow jak na moje oko :-)
tak, to bym grał :wink:

zauważ, że MP i WP są poniżej, układy na średnich są na L, więc zasada od kreski do kreski powinna działać w szerszym zasięgu, czyli celem dla ceny obecnie jest WR1 lub nawet MR1 :idea:
widać na tym screenie jak cena reagowała na ponownym tescie MP i WP, jednym słowem dało radę i są aktualnie mocnym wsparciem :idea: :!:

nie musisz tego grać, ale dopisz sobie do złotych myśli sysa, że dokładnie tak samo to działa jak w ujęciu D :D

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

poszła L na USDJPY po zamknięciu M5 powyżej DP 120.05 :wink:

TP na DR2 :idea:

Awatar użytkownika
koalafx
Gaduła
Gaduła

U mnie to samo wiec jestesmy w grze :-)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

koalafx pisze:U mnie to samo wiec jestesmy w grze :-)
czekają na dane CPI z Grecji, Index konsumentów z EU, a dodatkowo nie ma pejsów, więc mogą tu postać przez dłuższą chwilę :(

patrz na korelację z edkiem: edek w górę - ujek w dół :idea:

ODPOWIEDZ