Panca Eagle by Luktom - new concept

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Panca Eagle by Luktom - new concept

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Witam,
na wstępie spóźnione podziękowania dla Łukasza (luktom) za wkład w w rozwój strategii która być może nie każdemu się sprawdziła ale ma w sobie jakiś tam potencjał, a jej główną zaletą może być banalna prostota nie wymagająca żadnej wiedzy z zakresu analiz i zasad działania wskaźników.
Więc zapraszam nowicjuszy do testów.

Po grzebaniu po wątkach forum przeczytałem temat o strategii Panca której wcześniej nie znałem a wydaje się być całkiem ciekawa, szczególnie, że sam opisałem podobną w temacie Owernight Breakout która jest oparta na konsolidacjach i wybiciach do poziomów fibo, ale zasada jest podobna - wybicie z zakresu.

Moja koncepcja nowej strategii Panca wnosi kilka zmian w oryginalnej strategii. Zmianą pierwszą jest zakres czasowy boxa który narazie ustaliłem na godz 4-7:30.
Druga zmiana to targety, te wynoszą 100% zakresu boxa jako TP1 i 161% jako TP2. Stop to wielkość boxa (plus ew spread). Do poziomu wejscia dodajemy +5 pips i ew. spread (przy longu).

Dlaczego 4-7,30 a nie 00-7,30? Ano dlatego, że zakres 00-7,30 jest często za duży i cena nie osiąga zamierzonych targetów i często pokazuje fałszywe wybicia, a stop/loss w takich przypadkach może boleć gdy zakres boxa wynosi np 50 pips lub więcej.
Boxy 4-7,30 są mniejsze, cena prawie zawsze osiąga nasz target 1 a ew stopy są mniej bolesne.

Nie ma tu za dużo do pisania, wrzucam parę screenów porównawczych boxów 23-7,30 w porównaniu z boxami 4-7,30.
Do zassania równierz mój template i zmieniony wskaźnik.

Więc wstajemy z wyra o 7:30, składamy dwa zlecenia po przeciwnych stronach boxa i tniemy komara dalej :)

Zapraszam do testowania i konstruktywnych uwag. :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2010, 17:09 przez fxlamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Bedzie dobrze, luz......
=================

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Ciekawe ciekawe, trzeba będzie to sprawdzić.

Fxlamer - polecasz jakąś parę pod ten system czy może być każda?

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Małe uzupełnienie - jeżeli range jest mniejsze niż np. 30 pips to jako tp stosujemy TP3. Przy range >30 TP2. To jeszcze trzeba ustalić doświadczalnie, pwenie dla różnych par będą różne.
pawelklos pisze:Fxlamer - polecasz jakąś parę pod ten system czy może być każda?
To świeży temat, nie sprawdzałem czy i jak działa na innych parach, z pewnością zadziała na edku. Do par o większym ADR trzeba pozmieniać wartości targetów.
Testujcie Panowie i zmieniajcie w/g własnych potrzeb.

UWAGA: wskaźnik jest jest ustawiony pod platformę admirała więc czas boxa jest godzinę do tyłu (zamiast 4 jest 3 godzina itd.) Jeżeli masz inny czas na platformie, zmień ustawienia wskaźnika.
Bedzie dobrze, luz......
=================

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

na historii wyglada obiecujaco
i chyba ten krotki interwal czasowy może byc tym kluczem którego brakowało wcześniej.
natomiast z tym cieciem komara po postawieniu pozycji to będzie problem
chyba ze wchodzi to w skład systemu :D
pozdrawiam

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Zapomniałem dodać, że stop stawiamy na końcu boxa + 5 pip i ew spread.
Muszę poprosić Luktoma żeby jakieś ea pod to dopasował i zapuszczę na mikrolotach, niech leci w tle (choc miłośnikiem automatów to ja nie jestem, ale wstawania skoro świt też nie :) ). Tymczasem PA rządzi nadal 8)
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Dzięki Fxlamer za ciekawy materiał.
fxlamer pisze:Muszę poprosić Luktoma żeby jakieś ea pod to dopasował
Mogę się mylić ale istniejące EA powinno się dać ustawić w opisany przez Ciebie sposób. Najlepiej gdybyś sam rzucił okiem i ewentualnie zapodał jakimś obrazowym setem to by dużo ułatwiło testerom ;)

Pozdrawiam
Obrazek
Unfortunately, more to come

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... highlight=

tutaj wkleiłem dobre ea w którym można usawić wiele parametrów. przeglądałem nim wiele różnych godzin i par walutowych.

nie posiada liczydła które ustawiało by sl na końcu boxa i nie wymierza samo lini fibo target

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

To strategia typowo dla osób nie znających jeszcze dobrze AT lub nie mających czasu na obserwowanie sesji. Pobieżnie sprawdziłem kilka miesięcy ubiegłego roku i rewelacji raczej nie było, jeżeli ktoś ma możliwość sprawdzić to testerem (ea) to jestem ciekawy wyników.

Pozostałym polecam jednak lekko zmodernizować Overnight Range Breakout stosując wybicia z każdej konsolidacji, nie tylko z sesji azjatyckiej. Targety proponuję jako krotności zakresu konsolidacji np. x1, x1.5, x2 itd. Największy target nie powinien przekraczać ADR dla danej pary.
Bedzie dobrze, luz......
=================

umika3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: umika3 »

Małe pytanko :) na jakim przedziale czasowym toto ustawić???
"Samobójstwo nie jest kwestią wyboru, następuje, gdy cierpienie przekracza siły do walki z nim"

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

przedziały nie dłuższe niż 30min to 80% moich badań.

ODPOWIEDZ