Panca Eagle by Luktom - new concept

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
polterge
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: polterge »

a probowal ktos strategii na wybicie w czasie sesji Sydney/Tokyo?
box. 19-23 naszego czasu i wybicie z niego?

testuje ta strategie i niezaleznie od tego trade na S/R...

$aymon
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: $aymon »

Czy gdy pójdzie w którąś ze stron i odpali oczekujące zlecenie, to zamykacie to po drugiej stronie? Czy czekacie na ewentualny zwrot kursu ?
pozdro

Ps. Muszę przyznać że dzisiaj system raczej się nie sprawdził, bynajmniej w moim przypadku. Chyba że coś źle robię. :roll:

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: fxlamer »

Dzisiaj

Obrazek

Obrazek
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Vanguard »

strategia jest prosta i nie trzeba duzo myslec. bawilem sie takimi boksami. ale problem jest tylko jeden. zawsze przyjdzie jakis okres ktory ze wzgledu na falszywe wybicia bedzie czyscil rachunek. dla mnie byl to pazdziernik. na stalym locie system stracil 20%. taki spadek na malym entry risk to duzo. dwa inne miesiace tez na malym minusie. faktycznie wczesniej bylo i 20-60% miesiecznie na plus. ubiegly miesiac dal ponad 30% marzec tez dobrze jedzie ale nie wiadomo jak bedzie pozniej. stosunek RR rowny 1-1 powoduje ze jak skutecznosc wejsc spada nawet nieduzo to odnotowujemy duze straty. wlasnie w pazdzierniku spadl do 39% i dal takie efekty . w dobrych miesiacach 55-75 %. dobra nie przynudzam kto chce to niech robi test i gra
Nie wierz w trendy.

$aymon
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: $aymon »

Przynudzaj, wszystkie informacje są przydatne.
Generalnie chyba przy każdej konsolidacji można to ustawiać. Mnie dzisiaj właśnie fałszywe wybicie trochę skasowało. W przyszłym tygodniu będę ustawiał ok 8:50 naszego czasu . Może to poprawi skuteczność.
pozdro

Awatar użytkownika
broda79
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: broda79 »

No właśnie R/R jest problemem w tym systemie. Można go zmienić manipulując Stopem i TP. Ale wtedy spada skuteczność systemu, czyli niszczymy jego największą zaletę

Awatar użytkownika
floristik
Gaduła
Gaduła

Post autor: floristik »

witam
mozna bawic sie ustawieniem godzin,
ewentualnie nie wchodzic na 1 wybiciu tylko odczekac korekte i na wybiciu nastepnym wejscie ale na nizszym ofsecie np 1P+spread
np: wczoraj na edku wybicie na sh brak powrotu po korekcie (falszywka)
a na L. bylo krotkie wybicie korekta i na przebiciu wejscie
pozdrawiam

takie wejscia zmieniaja taz uklad stawiania SL
SL mozna stawiac tak jak wczoraj na edku na opisywanym wybiciu na L
ponizej dolka korekcyjnego co zmniejszylo nam SL o polowe

skreeny z edka pod linkiem ponizej
http://dom.hhfloristik.operaunite.com/file_sharing/
Ostatnio zmieniony 12 mar 2010, 12:32 przez floristik, łącznie zmieniany 1 raz.
Najważniejsza rzecz w zarabianiu pieniędzy na FX - nie pozwól stratom wymknąć się spod kontroli

Awatar użytkownika
robertw7
Gaduła
Gaduła

Post autor: robertw7 »

Vanguard pisze:strategia jest prosta i nie trzeba duzo myslec. bawilem sie takimi boksami. ale problem jest tylko jeden. zawsze przyjdzie jakis okres ktory ze wzgledu na falszywe wybicia bedzie czyscil rachunek. dla mnie byl to pazdziernik. na stalym locie system stracil 20%. taki spadek na malym entry risk to duzo. dwa inne miesiace tez na malym minusie. faktycznie wczesniej bylo i 20-60% miesiecznie na plus. ubiegly miesiac dal ponad 30% marzec tez dobrze jedzie ale nie wiadomo jak bedzie pozniej. stosunek RR rowny 1-1 powoduje ze jak skutecznosc wejsc spada nawet nieduzo to odnotowujemy duze straty. wlasnie w pazdzierniku spadl do 39% i dal takie efekty . w dobrych miesiacach 55-75 %. dobra nie przynudzam kto chce to niech robi test i gra
Domyślam się, że piszesz o PA. Ja tez miałem z tym małe kłopoty. Odsyłam (wcześniej już kolega Fxlamer o tym wspominał) do Overnight Range Breakout. Strategia wymaga pewnej wiedzy z zakresu AT i na pewno konieczne jest zdobycie doświadczenia, ale potrafi odwdzięczyć się niezłym profitem. Są też dokładnie określone momenty wejścia i wyjścia (korekta po wybiciu oraz docelowy target (x 1,2 lub 3) zakresu boksu).

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: fxlamer »

Edek i kabel

Obrazek

Tak z apewne wyglądałoby ręczne kreślenie zakresu.

Obrazek
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: saku82pl »

wg mnie wiedza z PA i AT jest jednak konieczna do filtrowania fałszywek, inaczej to jak loteria wygląda, zresztą nie ma systemów 100% więc niby dlaczego ten miałby być dobrym dla kogoś kto nawet AT nie ogarnia????
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

ODPOWIEDZ