OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

yac pisze:od 3 tygodni system spisuje się fatalnie (przynajmniej u mnie), wchodziłem tylko na 2 świecy w strefie czasowej GMT -1 na różnych parach walutowych i miałem niemal same nieudane trejdy (przyjmowalem 2% risk i mam aktualnie obsuwe 26% kapitału - i to wcale nie na demo). W tej chwili gram na 1% risk żeby nie wypaść z rynku i jak się sytuacja w tygodniu nie poprawi to go odpuszczam, bo przyprawia mnie o frustracje.
YAC wrzuć jakies screeny to zobaczymy czy cos bylo nie tak , bo u mnie czerwiec wysmienity gorzej z lipcem bo tu konsolidacja ale i tak jestem na plusie , a i jeszcze jedno czy stosujesz pozycjonowanie np 50/50 50/100 itd bo to wazne bo przy stosowaniu mozna było zarobić a na pewno nie stracic w ostatnich tygodniach,jesli nie to faktycznie mogles polec ustawiajać RR min 2:1..

pozdrawiam :)

p.s.

sys jest zajebisty nawet jak mamy wieksza konsoldacje to grajac według zasad z odpowiednim ustawieniem SL i TP oraz zarzadzaniem nie sposób stracic a juz na pewno 26 % obsuwy :shock: , musiałes chyba gdzies popełnic bład...

Dodano po 10 minutach:
yac pisze:SL różnie - 30, 50 albo 60 pips w zależności od tego, czy rynek jest już w silnym trendzie czy nie. Jeśli chodzi o filtry to czasem sugeruje się SMA 200 ale nie za często. Dziś np. poległem na CHF/JPY i EUR/USD wchodząc na drugiej świecy, EUR/JPY mam jeszcze otwarte i jest na +35 pips
no to chyba znalazłem twoje wtopy albo trzymasz sie filtrów i jedziesz tak cały czas konsekwentnie,albo nie uzywasz zadnych i tez grasz konsekwentnie...poza tym konsekwentnie stosowac trzeba SL ...nie ma albo 50 albo 40 albo 30 SL musisz ustawiac jak juz pisali chlopaki wczesniej w zaleznosci od pary walutowej...

przy braku konsekwencji to i najlepszy sys padnie niestety...

Dodano po 1 godzinach 24 minutach:

aha ..mam nadzieje ze sie Jaguar nie obrazi ale z tego co wiem to jego ekipa grając tylko na GEJU ugralła taką kasę od czerwca tym systemem ze szczena opada, no i gratulacje za nawiazanie kontaktów z samym Oz'em...

może jak znajdziesz czas to wrzuciłbyś jakies trade'y te :wink: przyszłe jak i przeszłe...bo coś ostatnio podejrzanie zniknałes nam z forum :wink:

pozdrawiam
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

przemogpw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemogpw »

SL musisz ustawiac jak juz pisali chlopaki wczesniej w zaleznosci od pary walutowej...
a ty masz na różnych parach różny SL? W sensie nie czytałem co prawda całego tematu od początku do końca lub może mi umknęło ale nie widziałem żeby stosować w tej strategi różne SL w zależności od pary walutowej...

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

To jest chyba logiczne... Ja nie wyobrazam sobie stosowania takich samych tp i sl np do e/g i g/ch, kiedy ten drugi rusza sie 3-4 razy zwawiej (wiec powinien dostac odpowiednio wieksze sl).
W oryginale jest 50 pips zeby kazdy poczatkujacy zrozumial

matix
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: matix »

Przemo; na parach z jenem ogólnie jest z tego co pamiętam SL ustawione na 70, niektórzy proponują więcej.
Jak wasze odczuci odnośnie najlepszej pary dla systemu?
Jaguar; duża masz grupkę? ja na razie mam jakieś 5 osób, ale niektórzy nie są przekonani co do tego systemu [choć pokazuję im wyniki ;) ]
Ostatnio zmieniony 16 lip 2008, 19:55 przez matix, łącznie zmieniany 1 raz.

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

przemogpw pisze:
SL musisz ustawiac jak juz pisali chlopaki wczesniej w zaleznosci od pary walutowej...
a ty masz na różnych parach różny SL? W sensie nie czytałem co prawda całego tematu od początku do końca lub może mi umknęło ale nie widziałem żeby stosować w tej strategi różne SL w zależności od pary walutowej...
mistrzu porownaj pary hmm usd chf i geja
poaptrz na kształt swieczek na geju za małe Sl wywali ci wszystkie dobre wejscia

btw tez slyszalem co nieco o grupie grajacej tym sysem na geju......
i nie moge pojac czemu oni graja tylko ne geju?
co w nim tkaiego jest?
nie widze tutaj nic nadzwyczajnego

ale! Jaguar! jak jest cos na rzeczy to licze na PW
bog Ci w dzeciach wynagrodzi dobry człowieku:] xD
Skills pay the bill's

kobra11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kobra11 »

Long na geju.

Dodano po 11 minutach:

Tylko nie wiem czy warto wchodzić bo już sporo urosło przed sygnałem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
yac
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yac »

galileo, dzięki za odpowiedź i analizę - może faktycznie źródłem moich porażek jest dostosowywanie limitów SL do aktualnie panującej sytuacji a nie do pary walutowej - mógłbyś podać jak u Ciebie wyglądają stopy dla E/U E/G E/J U/CHF czy GBP/JPY albo CAD/JPY? Nie odpowiadam codziennie bo teraz mam mało czasu (praca) - E/J wczoraj mi odrobił dwie wtopy z poniedziałku, więc nie jest tak źle, aktaulnie na USD/JPY jestem na +51 pipsów do przodu. (SL=50, TP=100), bez żadnego dzielenia pozycji (przy osiągnięciu połowy drogi do TP ustawiam BE).

Zgodnie z prośbą wrzucam screeny i proszę o ewentualne ich komentarze (tylko z lipca, ale moim zdaniem powinno starczyć. W tym przypadku nie sugerowałem się ani razu SMA200, stopów dokładnie nie pamiętam (tak jak mowie, 30-50-60 ustawialem)

Dodano po 1 minutach:

nastepne 2 (limit na upload)

Dodano po 43 sekundach:

next

Dodano po 43 sekundach:

ostatni
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

yac może nie masz tak dobrej skuteczności bo otwierasz pozycję jeśli AO i AC zmieniają kolory, stoch zmienia kierunek ale nie osiąga on wartości 20 ani 80? grając na tylu parach mozna by poczekać aż zostanie spełniony ten warunek?
o ile można pokusić się o jakiś stał SL dla danej pary, to czy TP jest również stały? czasem jak widzisz co dzieje się na rynku może nie warto czekać np na +100 tylko wyjść przynajmniej z 50 pipsami?
ech...

ODPOWIEDZ