Miałem podsumować wczorajszy dzień ale doszedłem że nie ma czego nawet analizować. Jednym słowem chaos.
W nocy zapomniałem budować wieżę a porannym wstawaniem nie grzeszę.
Więc na tą chwilę nie ma co stawiać, no chyba że na godzinę 8pm.
Opcje 4pm nie mają wyższych wycen powiżej 1.2280 co uniemożliwia budowanie wieżyczki.
Trudno, na otarcie łez kupiłem below 1.2140.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
daromanchester pisze:Opcje 4pm nie mają wyższych wycen powiżej 1.2280 co uniemożliwia budowanie wieżyczki.
dzis jakies drogie te opcje, przy spot 1.2240 zeby 12200 12220 byly odpowiednio 75 i 65 pkt...to slabo.
pewnie przez ostatnia zmiennosc, poza tym dane..
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Pech czy złośliwość rynku. Opcja na above 1.2420 at 4pm GMT (pionowa czerwona linia)
Po przyjściu do domu się tylko uśmiechnąłem.
W tym tygodniu chyba się skupie na testowaniu above/below ze spotem.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
Kij im w plecy
Zamknięte z wystarczającym plusem nie czekam do wygaśnięcia bo mnie znowu wykołują.
Opcje otwarłem w nocy z myślą o otwarciu spota rano, ale tak to jest jak się śpi za długo więc może jutro spróbuje.
Jak oceniasz użyteczność Analizy Technicznej w kontekście twojej profesji i zarabiania w tradingu w ogóle ?
Pytanie dla mnie dość podchwytliwe. Ja jestem zasadniczo na NIE, ale… Zawsze musi być jakieś ?ale”. Moim zdaniem warto znać podstawy AT, ponieważ większość inwestorów indywidualnych na nich bazuje. Znając główne poziomy dla spółek, którymi traduje, wiem gdzie mogę się spodziewać większych wolumenów, w których miejscach mogą uaktywnić się stop losy itp. – a ta wiedza daje mi pewną przewagę. Z drugiej strony podobne wnioski można wysnuć patrząc na otwarte pozycje w opcjach i ilość transakcji na poszczególnych strike’ach czyli cenach wykonania (więc patrząc na historię transakcji opcyjnych mogę właściwie nie patrzeć na wykresy – przynajmniej na płynnych spółkach). Na pewno wiele osób w tym momencie przytoczy argument, że duże instytucje i najwięksi inwestorzy też kierują się AT, więc warto zagłębić się w AT żeby nie grać przeciwko nim. Tak, tylko, że ich modele czy systemy wprowadzają zbyt wysoki stopień komplikacji (AT sektorów, poszczególnych rynków, korelacje…), żeby być w stanie replikować je w czasie rzeczywistym – po prostu nie mamy na to czasu. Tak więc z punktu widzenia animatora – AT może być przydatna na podstawowym poziomie, ale nie jest konieczna.
Natomiast w tradingu w ogóle sytuacja jest już inna – mogąc w dowolnej chwili wejść i wycofać się z rynku warto posiłkować się AT w celu uchwycenia właściwego momentu.
mialem dzis jedna kwestie do wyjasnienia apropos płatnosci w IG Markets i jestem w szoku...pozytywnym. napisalem do supporty maila i doslownie nie minelo 10 minut, gosciu zadzwonil do mnie, zalatwilismy wszystko bez problemow.
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.