OPCJE WALUTOWE - journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

GRASZ NA OPCJACH ???

TAK i to regularnie
5
5%
TAK, ale tylko czasami
5
5%
KIEDYS cos tam probowalem
16
14%
NIGDY nie uzywalem czegos takiego
85
77%

Liczba głosów: 111

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Witam, ja wczoraj nie zdążyłem do domu na 20...:( zasiedziałem się w knajpce ze znajomym ale widzę że ładny ruch mieliście drodzy Państwo :)
daromanchester pisze:Jutro będę próbował coś ale piramidkę rozłożyć, kilka razy podchodziłem do tego ale parzyłem sobie łapki.
Teraz przy innym czasie wygasania to ma większy sens.
masz racje mozna robic fajne piramidki właśnie dzieki roznym expiryDate:) ja właśnie ćwiczę z rozstawionymi dwoma rodzajami -ladders i OneTouch. te drugie powinny byc troche dalej od ladders, dzieki temu sa tansze a jak cena idzie w naszym kierunku to zamykajac OneTouch daje nam bufor/zysk do kolejnych pozycji, zabezpieczajac nas przed niekorzystnym odwrotem ceny i spadkiem wartosci opcji ladders-taki opcyjny Break Even :)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Coś zacząłem budować w nocy ale na razie wygląda to jak krzywa wieża w Pizie :)
Wzrost o 60 pips daje mi wyjście na spory plus, 80 pips daje mi 200pkt
Spadek im większy tym lepszy bo mam oprócz trzech below otwartego też spota na edku.
Jedyne co się może złego wydarzyć to jak nic się nie wydarzy :mrgreen:

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

daromanchester pisze:Jedyne co się może złego wydarzyć to jak nic się nie wydarzy Mr. Green
no własnie nie ma prawa się nic nie dziać :) daj znać jak poszła Ci ta piramida, aż jestem ciekaw co z tego wyjdzie ;)
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

daromanchester pisze:Coś zacząłem budować w nocy ale na razie wygląda to jak krzywa wieża w Pizie Smile
DARO zdziwię się jak ta krzywa wieża w Pizie nie da Ci dziś ładnie zarobić :)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Zamknąłem przy 2340 dwie opcje na plusie bo spot mnie ciągnął w dół.
Niestety rozciągnęli wyceny z powodu zmienności i pewnie danych i przestało mi się to podobać.
Ledwie mi się skompensowały do tego po zamknięciu opcji zbyt długo się wahałem z tym spotem i kilkadziesiąt sekund kosztowało mnie około 10 pips.
Dużo lepiej by było gdyby spadało. Jeszcze mi wiszą dwie opcje below.
Cóż popróbuje jeszcze jutro.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

sgorn pisze:DARO zdziwię się jak ta krzywa wieża w Pizie nie da Ci dziś ładnie zarobić
Byłoby ok gdyby nie rozciągnęli wycen dranie.
Liczyłem wariant że dochodzimy do 1.2360 i mam spota 70 pips na minusie ale za to jedna opcja powinna być w granicach 80 druga 50 pkt i wtedy mógłbym ręcznie zamknąć ale zamieszali.
Chociaż ja tez sobie sam namieszałem i nie do końca wszystko dobrze przemyślałem :)
Jutro też jest dzień.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

daromanchester pisze:Zamknąłem przy 2340 dwie opcje na plusie bo spot mnie ciągnął w dół.
Niestety rozciągnęli wyceny z powodu zmienności i pewnie danych i przestało mi się to podobać.
Ledwie mi się skompensowały do tego po zamknięciu opcji zbyt długo się wahałem z tym spotem i kilkadziesiąt sekund kosztowało mnie około 10 pips.
wszystko bylo by ok gdyby ta opcja 2340 była OneTouch...napewno jak kupowales ladders to ta byla troche drozsza ale teraz by skompensowala Ci straty ze spot...
a swoją droga czemu wskoczyłeś dodatkowo w spot w tym wypadku?

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

daromanchester pisze:Liczyłem wariant że dochodzimy do 1.2360 i mam spota 70 pips na minusie ale za to jedna opcja powinna być w granicach 80 druga 50 pkt
podobnie myslalem, a swoja droga to ile w tym czasie one staly bo nie zwrocilem uwagi?

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

sgorn pisze:a swoją droga czemu wskoczyłeś dodatkowo w spot w tym wypadku?
Teraz na historii widzę że to było niepotrzebne ale był moment że ładnie zarabiała i gdyby poszło w dół to zyski mogłyby być ciekawe.
No i chciałem spróbować coś nowego, no ale przez tego spota musiałem zamknąć.

Cena teraz jest na 1.2400 i zyski z opcji by były odpowiednio 80 i 70 pkt.
Ze spota strata by była 110 pips. Czyli na plus 40 pkt ale szybko zawróciło.
No cóż nie ma jak inaczej testować binarek jak na własnej skórze :)
I tak jestem zadowolony bo kilka razy to takie wieże postawiłem że szkoda gadać i tak się dziwię że jeszcze jestem na tym koncie mikrolotowym 300% na plusie :D

ps. ale ładnie zasuwa na dół, może te opcje na dole jeszcze dzisiaj zarobią :mrgreen:

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

sgorn pisze:podobnie myslalem, a swoja droga to ile w tym czasie one staly bo nie zwrocilem uwagi?
Przy 1.2340 tak jak widać na obrazku 42 i 35 pkt (minus zakup)

ODPOWIEDZ