Od frajera do milionera..

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: diver3 »

kiker pisze:
diver3 pisze:Mysle ze tak, mi to zajelo ok 15-16 miesiecy codziennego grania ok 8-10h dziennie
siedzisz po tyle h i masz tak malo wejsc, widze ze grasz na kilku parkach jak to mozliwe moze cos ci umyka uwadze.
Gdybys to tylko zechcial przetlumaczyc na polski, bo nie bardzo rozumiem co masz na mysli... za duzo siedze?...za malo wejsc?.. ze gram na kilku parach?...czy ze co mi umyka? :lol:

pozdrawiam
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

luka...18 pisze:Jeśli siedzi tyle przed monitorem to z tąd ta skuteczność.

Pozdrawiam
Czyli logiczny wniosek nasuwa sie sam... Skutecznosc gry na FX jest wprost proporcjonalna wielkoscia do czasu spedzonego przed monitorem :lol: , a stad juz tylko jeden krok do matematycznego wyrazenia tego zalozenia

Czyli S=T x Wm ,gdzie S-skutecznosc, T-czas, Wm-wielkosc monitora :wink:

pozdrawiam

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

co tu tlumaczyc na polski, siedzisz od groma czsu przy kompie gapisz sie na wykresy a efekt mizerny jak sa czyste wejscia to ty w nie nie wchodzisz o to pytam.pozdr

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Uno nie zawsze czas = korzyść :D

secundo - Kiker - nie znasz jego systemu więc nie możesz nic mówić o jego grze.. skąd wiesz że te sygnały które są dla Ciebie czyste/czytelne dla niego nie mają żadnego znaczenia bo system np mówi nie? Ja np przeanalizowałem swoje wejścia i doszedłem do wniosku że mniej w moim przypadku = lepiej. Jak widać u kolegi Drivera też :)

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

Tak na marginesie diver3 nie mam zamiaru na ciebie naskakiwac za twoja gre.Jakas krytyka moze ci sie przydac .Przegladalem forex juornal i ty jako jedyny czyms sie mozesz pochwalic. Podajesz swoje wejscia Live.Zaczales ten jurnal pisac dlatego ze wiesz ze to co grasz przyniesie zyski bo inaczej nie robilbys wejsc live.Wiekszesc co tu pisze swoje poczynania to podnieca sie przez kilka dni az do powaznej wtopy.No i teraz nasuwa sie pytanie po co taki jurnal live zaraz chlopaki zazuca Cie pytaniami jak grasz jaki sys itp.Moze to tylko pokazanie ze mozna zarobic na forex?

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

kiker pisze:co tu tlumaczyc na polski, siedzisz od groma czsu przy kompie gapisz sie na wykresy a efekt mizerny jak sa czyste wejscia to ty w nie nie wchodzisz o to pytam.pozdr
Efekt mizerny?
Hehehe kolega może za klowna tutaj robi?

Awatar użytkownika
macius.forex
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: macius.forex »

diver3 pisze:Czyli S=T x Wm ,gdzie S-skutecznosc, T-czas, Wm-wielkosc monitora
Cos jest nie tak bo z Twojego wzoru wynika ze jednostka skutecznosci to
[S] = s x m^2
a przeciez S jest liczba bezwymiarowa (S=liczba zyskow/liczba wejsc). Wzor trzeba poprawic na

S=k x T x Wm, gdzie k - uniwersalna stala o wymiarze 1/[S].

Gratuluje wyniku.

edit: 1/[S] poprzedniego wzoru czyli w 1/(m s^2)

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

kiker pisze:Tak na marginesie diver3 nie mam zamiaru na ciebie naskakiwac za twoja gre.Jakas krytyka moze ci sie przydac .Przegladalem forex juornal i ty jako jedyny czyms sie mozesz pochwalic. Podajesz swoje wejscia Live.Zaczales ten jurnal pisac dlatego ze wiesz ze to co grasz przyniesie zyski bo inaczej nie robilbys wejsc live.Wiekszesc co tu pisze swoje poczynania to podnieca sie przez kilka dni az do powaznej wtopy.No i teraz nasuwa sie pytanie po co taki jurnal live zaraz chlopaki zazuca Cie pytaniami jak grasz jaki sys itp.Moze to tylko pokazanie ze mozna zarobic na forex?
Naskoczyc byloby Ci bardzo trudno - mam 2,06m wzrostu wiec sam rozumiesz.... :lol: Krytyka przydaje sie zawsze, ale krytyka konstruktywna poparta przykladami, gdybys np zechcial udostepnic swoje zagrania, najlepiej z konta real i pokazac co mozna bylo zrobic lepiej i dlaczego to zrobiles to rozumiem, a tak to takie klapanie dziobkiem nie ma sensu. Stawia cie tylko w szeregu z innymi frustratami ktorzy brdzo duzo i glosno mowia , ale nie maja nic do powiedzenia...A co do twojego pytania po co ten journal coz- patrz strona 1

pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

macius.forex pisze:
diver3 pisze:Czyli S=T x Wm ,gdzie S-skutecznosc, T-czas, Wm-wielkosc monitora
Cos jest nie tak bo z Twojego wzoru wynika ze jednostka skutecznosci to
[S] = s x m^2
a przeciez S jest liczba bezwymiarowa (S=liczba zyskow/liczba wejsc). Wzor trzeba poprawic na

S=k x T x Wm, gdzie k - uniwersalna stala o wymiarze 1/[S].

Gratuluje wyniku.

edit: 1/[S] poprzedniego wzoru czyli w 1/(m s^2)
Juz na pierwszej stronie napisalem ze z matmy bylem cienki dlatego gram na FX.. :lol:

Dzieki za poprawke...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

kiker pisze:co tu tlumaczyc na polski, siedzisz od groma czasu przy kompie gapisz sie na wykresy, a efekt mizerny
No cóż kiker, wypadałoby teraz samemu pokazać co potrafisz.

W przeciwnym wypadku wyjdziesz na skończonego głupka, nie sądzisz?
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

ODPOWIEDZ