Od frajera do milionera..

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

Spragniony pisze:bardzo krótko trzymas pozycje, bo wychodzi średnio 10 pips na zyskowną transakcję. kiedyś zastanawiałem się czy nie iść w stronę właśnie tego typu gry, krótko plus dobra skuteczność przy RR min. 1:1. tym razem troche też pokombinuje z tego typu systemem.
Mnie to też daje dużo do myślenia.
Gdybym w dniu dzisiejszym zamykał wszystko na +10 byłbym na ładnym plusie, a tak jestem na minusie niestety ... bo zaliczyłem 6 razy BE i raz SL ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: diver3 »

Spragniony pisze:bardzo krótko trzymas pozycje, bo wychodzi średnio 10 pips na zyskowną transakcję. kiedyś zastanawiałem się czy nie iść w stronę właśnie tego typu gry, krótko plus dobra skuteczność przy RR min. 1:1. tym razem troche też pokombinuje z tego typu systemem
Wszystko zalezy od ...Ciebie, jednym to odpowiada innym nie, ale jak nie sprobujesz to nie bedziesz wiedzial. Zycze sukcesow i skutecznosci powyzej 50% :lol:

pozdr.
Rób to co lubisz, a nie będziesz musiał pracować ani jednego dnia w życiu.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Mike_Scofield pisze:Mnie to też daje dużo do myślenia.
Gdybym w dniu dzisiejszym zamykał wszystko na +10 byłbym na ładnym plusie, a tak jestem na minusie niestety ... bo zaliczyłem 6 razy BE i raz SL ...
Jezeli trzymales sie swojego planu to sie nie przejmuj i trzymaj sie go dalej. Ale jesli przetrzymales pozycje liczac na wieksze zyski od zakladanych to czas zastanowic sie nad... soba :D

pozdr.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

diver3 pisze:Jezeli trzymales sie swojego planu to sie nie przejmuj i trzymaj sie go dalej.
Trzymałem się planu, ale zastanawiam się teraz czy plan jest dobry ...

Dużo mi dało do myślenia Twoje stwierdzenie, że trejd na +5 jest już godny uwagi ...
TRO też tak mówił ...

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Mike_Scofield pisze:Trzymałem się planu, ale zastanawiam się teraz czy plan jest dobry
Popatrz na niego z troche wiekszej perspektywy , a nie oceniaj go po jednym dniu.. Jesli przynosi Ci zyski na przestrzeni powiedzmy 2 miesiecy to tak jak powiedzialem trzymaj sie go i probuj ulepszac. Jesli nie to do d...y z takim planem :lol:

pozdr.

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

No i właśnie tu jest pies pogrzebany z tą Twoką hiper skutecznością ;)
Czytając Twój dziennik byłem pod wrażeniem tak wysokiej skuteczności. Jak widać na fx nie ma jednej drogi choć jak byś ustalił sztywne TP to skuteczność sporo by pewnie spadła...

ps. prawda jest taka, że i tak najważniejsza jest kasa na koncie a nie metoda :)

Pozdrawiam i dalszych sukcesów życzę :)

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

diver3 pisze:Popatrz na niego z troche wiekszej perspektywy , a nie oceniaj go po jednym dniu..
To jest tak, że plan może i nie jest zły, ale takie dni jak dzisiaj nie działają dobrze na moją psychikę.
Straciłem dzisiaj sporo czasu, nerwów i jestem na minusie ...

Jak już musiałem odejść od kompa przed 16-tą, to właśnie po 16-tej był setup, na który dzisiaj czekałem ... i tak jest niestety często ...
Dlatego zastanawiam się czy plan jest dobry ...

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Ciekawy pisze:prawda jest taka, że i tak najważniejsza jest kasa na koncie a nie metoda
No wreszcie sie doczekalem, ze ktos zaczyna gadac ludzkim glosem... :lol:

pozdr.

Awatar użytkownika
diver3
Gaduła
Gaduła

Mike_Scofield pisze:
diver3 pisze:Popatrz na niego z troche wiekszej perspektywy , a nie oceniaj go po jednym dniu..
To jest tak, że plan może i nie jest zły, ale takie dni jak dzisiaj nie działają dobrze na moją psychikę.
Straciłem dzisiaj sporo czasu, nerwów i jestem na minusie ...

Jak już musiałem odejść od kompa przed 16-tą, to właśnie po 16-tej był setup, na który dzisiaj czekałem ... i tak jest niestety często ...
Dlatego zastanawiam się czy plan jest dobry ...
Stary, bez urazy ale w tym fachu nie ma "moze", tu operuje sie tylko "jest" , "nie ma" . Sys przynosi zyski albo nie...bo zaczynam tracic orientacje.. :roll:

pozdr.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

diver3 pisze:Stary, bez urazy ale w tym fachu nie ma "moze", tu operuje sie tylko "jest" , "nie ma" . Sys przynosi zyski albo nie...bo zaczynam tracic orientacje..
Jak mam wystarczającą ilość czasu, żeby siedzieć przy kompie to tak.
Ale czasami (jak np dzisiaj) jest tak, że siedziałem (z małymi przerwami) od 8 do 15.30 i skończyłem na minusie, bo akurat trejd na który czekałem był dopiero po 16-tej ... a mnie juz nie było ...

Więc zastanawiam się jednak nie nastawić się na mniejsze ruchy.
Dzisiaj miałbym już fajrant po 10-tej ...

ODPOWIEDZ