next

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Deszcz
Pasjonat
Pasjonat

Re: next

Nieprzeczytany post autor: Deszcz »

-rookie- pisze:(...) to był mój plan który jak widać nie wypalił...
-rookie- w takim razie czy masz jakieś upodobania do strategii którą chciałbyś stosować?
Ja mogę polecić w 100% naukę strategi Podaż/Popyt (Supply & Demand), którą umożliwia granie i na dużych interwałach czasowych, np. D1 i przez analogię na niższych np. m15.
---> Podaż i Popyt ---> Sukces!
Zapraszam do kontaktu.
Dział Supply & Demand trading
. . . . . . . .(link w profilu)

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

Deszcz pisze:
-rookie- pisze:(...) to był mój plan który jak widać nie wypalił...
-rookie- w takim razie czy masz jakieś upodobania do strategii którą chciałbyś stosować?
Ja mogę polecić w 100% naukę strategi Podaż/Popyt (Supply & Demand), którą umożliwia granie i na dużych interwałach czasowych, np. D1 i przez analogię na niższych np. m15.
Ale ja chyba z tej techniki czasami korzystam, tylko nie określam tego co robię jako S/D.

Zacząłem analizować wykresy teraz bo to trochę dziwne żeby takimi seriami tracić. Przejrzałem teraz powierzchownie kilka ostatnich transakcji w różnych TF, od wykresu miesięcznego do M5/M1 i próbowałem przeanalizować "dlaczego wszedłem w tym kierunku / dlaczego tutaj" itp. Stracić 9 pips gdzie dzienny zasięg od dołka do szczytu to 45 a potem jeszcze 2-3x powtórzyć wejście w złym kierunku.... Troche to nieciekawie wygląda...

-rookie-
Maniak
Maniak

09.03.2017_USD_JPY_15_bearish gartley.png
Na ten moment wszystko wygląda perfekcyjnie, wierzchołki B, C są w punkt. Jeśli na wierzchołku D będzie reakcja w dół to będzie mój setup na dziś, a potem zobacze. TP może wypaść na B i nagle zawrócą do góry... jednak licze na większy ruch w dół niż do B jeśli odbiją od poziomów na D. Tylko 1 setup, bo ostatnio działałem jak wariat...

Nie wiem czy to się sprawdzi, ale dziś ogranicze granie i przejrzę dokładnie ostatnie transakcje bo nabiłem już 60 pozycji i nawet ich nie przeanalizowałem jeszcze, a skoro trace seriami i nie widać wcale poprawy, trzeba do tego w końcu zaglądnąć.

7:50 - Chyba nic z tego pierwszego układu nie będzie, więc opcja druga dla mnie to
Chart_USD_JPY_5 Mins_Bullish Gartley.png
8:40 - W końcu ani jedno ani drugie, więc dziś sobie daruje, bo wyzeruje to konto w ten sposób.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2017, 08:42 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

@rookie - wczoraj zadałem sobie trud przejrzenia trejdów na wysokich TFach (D1 i H4, mam wszystko na screenach), które popełniłem w 2015 i 2016 roku. Podzieliłem je na okres zyskowny i stratny (bo też tak było) i sprawdzałem krytycznym okiem dlaczego w pewnym okresie byłem na zysku a w następnym na stracie. Do ciekawych wniosków doszedłem, mianowicie technika jaką wtedy stosowałem (Ichimoku) nie była tutaj kluczem. Najlepsze i najzyskowniejsze trejdy powstały poprzez wejście w pullbacki gdy trend był klarowny i zdecydowany.
Więc analizuj, przeglądaj i na bazie zdobywanego doświadczenia oceniaj to, co już popełniłeś aby poprawić swoje poczynania w przyszłości.

-rookie-
Maniak
Maniak

Do pomarańczowej linii pierwszy wariant miałby sens gdyby wybili pod 78.6 / 88.6, ale zrobili to co zaznaczyłem w kółku i mimo że nie pasowało to do szablonu, bo fala CD nie może być taka rozjechana to wszedłem na wierzchołku D pierwszego scenariusza w sell na 114.592 dla testu i mnie przewiozło troche do 114.87 ( -27 pips ), ale na innym demo.
Chart_USD_JPY_15 Mins_snapshot.png
Już drugie demo wyczyściłem w ciągu kilku dni. Jeśli mam takie fatalne wyniki na demo gdzie nie ma żadnych emocji to co byłoby gdybym grał na realne pieniądze...

Fatalnie to wszystko teraz wygląda, nie tylko jeśli chodzi o wyniki - pod każdym względem.

irmentruda
Maniak
Maniak

rookie, wg mnie kopiesz się z koniem próbując trejdować na interwałach niższych niż H4, da się zarobić bo wielu tak robi ale to pożera mnóstwo czasu i jeśli jesteś niestabilny emocjonalnie to nie prowadzi do niczego dobrego, po prostu za dużo bodźców naraz, w dodatku wiele sprzecznych ze sobą.
Zresztą dziwię się, że jeszcze nikt Ci nie napisał, że powinieneś zaczynać od Daily. Oczywiście zaraz pojawi się ktoś, że to tylko wolniej traci się pieniądze, być może prawda ale za to jest więcej czasu na samokrytykę :)

Ledwo co zamknięty trejd, formacja 123J + dywergencja na rsi. Na upartego jest tam jeszcze rgr, pierwsze pozycje zbyt wczesne (zanim setup uformował się) i ze źle postawionym stopem (górę wzięła obawa przed dużą stratą, stąd zawężenie stopa), ostatnia pozycja wczoraj, zamknięta z palca na ZLce, teraz pozostaje czekać, czy dzisiejsza świeca zamknie się tak jak jest lub wyżej, czy też poniżej czerwonego teraz wsparcia. Jeśli powyżej to tylko rzut oka na H4 czy było testowanie wsparcia, może też jutro będzie testowanie i jeśli będzie pozytywne to można myśleć nad ponownym wejściem.

-rookie-
Maniak
Maniak

irmentruda, teoretyzujesz i znowu skaczesz po systemach. Nie masz rachunku prowadzanego w jeden sposób przez kilka miesięcy żeby stwierdzić czy coś działa czy nie jednoznacznie albo jakie błędy popełniłeś itd. Jesteś w podobnym miejscu co ja, dopiero zacząłeś ogarniać to co robisz. Myślisz że nie widziałem wykresu dziennego albo tygodniowego?

Awatar użytkownika
pol75
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pol75 »

rookie byłeś już prawie blisko celu rano. Bierz pod uwagę formacje harmoniczne z zewnętrznymi fibo czyli 127 i 161. Reakcja na 127 była i dodatkowo w tym przypadku jeszcze dywergencja była potwierdzeniem.

irmentruda
Maniak
Maniak

-rookie- pisze:irmentruda, teoretyzujesz i znowu skaczesz po systemach. Nie masz rachunku prowadzanego w jeden sposób przez kilka miesięcy żeby stwierdzić czy coś działa czy nie jednoznacznie albo jakie błędy popełniłeś itd.
Mam. Pisałem o tym zresztą kilka postów wcześniej.
-rookie- pisze: Jesteś w podobnym miejscu co ja, dopiero zacząłeś ogarniać to co robisz.
Wypłacałeś już zyski?

-rookie-
Maniak
Maniak

Pos-62 - EURUSDM30_closed.png
Pos-63 - USDJPYM5_open.png
62 już zamknięta. Chciałem trzymać dłużej ale może będzie okazja jeszcze raz wejść po lepszej cenie. Tak przynajmniej teraz myślę ( wydaje mi się że będzie jeszcze szansa i nie pojadą do góry bez korekty ). Pozycja 63 jest otwarta, zabezpieczyłem na BE, ale jednak przesunąłem z powrotem SL nad wierzchołki.

15:35 - Zamknąłem USDJPY na poziomach wierzchołka B po 114.737

16:12 - EURUSD spada, USDJPY wygląda jakby chciało przebić się przez poziom 114.940. Już nie planuje wejścia dzisiaj. Chciałem wejść jeszcze raz w krótką na USDJPY pod ten setup przy 88.6 mierzenia, ale się rozmyśliłem. Troche za wysoko podeszli, więc pewnie nie ma tam żadnego harmonika.

Ok, to tyle.

16:53 - Jednak wziąłem jeszcze sell na USDJPY 114.845 / SL 114.993. To może być zalążek RGR.
Pos-64 - USDJPYH1 .png

Zablokowany