pol75 pisze:Ed, kabel , kiwi , kangur, loonie U/J i niekiedy CAD/JPY , E/J , G/J
Patrze przez różne TF-y ale zgodnie z trendem. Szukam formacji na niższym TF zgodnych z trendem z wyższego lub szukam formacji odwrócenia na ważnych poziomach + fibo i wtedy jade pod włos , ale wiem z jakiego konkretnego powodu. Przesłanki do zamknięcia są zgodnie z planem. Przy wchodzeniu w pozycje wiem czemu wchodzę , wiem gdzie będę realizował stratę a gdzie zysk. Przykład dzis z nocy na edku. Była flaga i wtedy gram na równość swingów. Widzisz gdzie rynek się zatrzymał , bo to działa.
Hej pol75, a jak radzisz Sobie ze stratnymi tygodniami, ewentualnie oscylującymi wokół zera? Grasz sztywną wartością lota czy dostosowujesz do kapitału? Ja Sobie obliczyłem że 1 lot Mi starczy na wszystko bo staram się łapać długie ruchy i teraz pytanie czy lepiej zwiększać pozycje wraz ze wzrostem kapitału i wypłatami po drodze czy trzymać się sztywnej pozycji? Generalnie przy serii zysków zwiększanie da większe profity ale przy serii strat po tych że zyskach już tak fajnie to nie wygląda. Widziałem na myfxbook dziennik gościa który zarabia od 5 lat i cały czas gra 3 lota na pozycje od 5 lat.
Co do ujka to bym nie grał bo po pierwsze prawe ramię wyszło na sesji azjatyckiej na której nie gram, po drugie zbyt mocno ostatnio odbili w górę ale jestem wlasnie w shorcie na usdcad łapany na samym czubie pod formację i long na kangurze pod ''zbyt wiele sygnałów czego nie lubię''. już widzę że ma problem i zamknę go albo na zero albo na pare pestek straty. Jak byś rozrysował fibo do tych par?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.