Kiedy grałem na koncie micro robiłem podobne akcje, też pare razy udało mi się wyjść kiedy mnie złapało jak tutaj ale w końcu i tak zaliczyłem MC. Też tak kombinowałem jak dziś. I dziś miałem troche farta znowu że jednak wrócili. Kapitał zachowany więc jest ok, ale właśnie przypomniała mi się ta sytuacja z micro konta... Też polecieli 150 pips wyżej a ja trzymałem to i potem kombinowałem grając o pare złotych.fx-technik pisze:A co by było, gdyby po drugiej pozycji edek dalej poszedł jeszcze wyżej???
Uśrednianie pozycji to poroniony pomysł.
Prawda jest taka, że miałeś DD 800 PLN, żeby wziąć 30 PLN.
Ile razy ci się to uda zanim stracisz wszystko?
Jeszcze jedno jest czego nie widać. Czesto mam DD 2x większe od zysku jaki biorę.fx-technik pisze:Prawda jest taka, że miałeś DD 800 PLN, żeby wziąć 30 PLN.
Ale, tu nie trzeba niczego przewidywać.-rookie- pisze:W tym miejscu miałem otwierć hedge ale czekałem że jednak wrócą ale potem spadali, i już nie wrócili a że nie otworzyłem hedge to zacząłem uśredniać. Nie da się tego wszystkiego przewidzieć, troche improwizuje chyba za bardzo dalej... i faktycznie gram troche życzeniowo. Ale to się łatwo pisze po fakcie. A potem kolejny trejd i znowu trzeba będzie kombinować jak nie utne straty szybko. Na razie zastanowie sie co z tym zrobić. Takie błędy prowadza do MC. Juz to przerabialem, więc mam tego świadomość że robie źle.Jeszcze jedno jest czego nie widać. Czesto mam DD 2x większe od zysku jaki biorę.fx-technik pisze:Prawda jest taka, że miałeś DD 800 PLN, żeby wziąć 30 PLN.
Tak jak napisałem, zrobie przerwe kilka dni bo nie ma co pisać od rzeczy...
Ten styl też nie jest poprawny, ale może przynosić spore zyski.