Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Ja na m15 mam ustawione na 5, nic od początku nie zmieniałem.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
freeman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freeman »

A ja jak tego używałem według NLA miałem wskaźnik włączony dwa razy na wykresie m5 i jeden miał ustawiony iperiod na 5, a drugi na 15. Każdy miał ustawione inne kolory kropek i widziałem na wykresie M5 też SR z M15 (to ten z ustawieniem iperiod na 15). Tak na marginesie, to nie wiem, czy zastanawialiście się jak to działa, a działa w ten sposób, że pokazuje najwyższy i najniższy punkt z ostatnich X okresów (świec), gdzie X to właśnie iperiod.

Egor
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Egor »

Witam jestem nowy zarówno na forum jak i fx, wcześniej ponad rok gpw ze zmiennymi rezultatami. Zanim przeczytałem posty NLA inwestowałem średnimi i liniami trendu na demo z niezłym rezultatem. jak tylko zacząłem stosować nla to większość straty choć przyznam szczerze ze większość to moja wina (próby wejść na siłę).

Tak mnie zastanawia jak to możliwe ze ten sys działa przecież praktycznie wszystko zależny od ustawię iperiods i TF. Teoretycznie żeby sys działał trzeba sie wpasować w ruch ceny czyli większości rynku z danej chwili, czyli większość ludzi musiałaby wejść w tym samym czasie short lub long, biorąc pod uwagę ze ludzi korzystających z sysa jest ułamek procenta i pewnie jest x TF'ow i ipriods ustawionych na różne sposoby to jak to możliwe ze to działa. Przecież w zależności od iperiods i TF rożne osoby będą miały sygnał wejścia w rożnym momencie. w sumie ktoś juz pisał ze sys jest mocno uznaniowy i chyba chodzi w nim o to co w większości sysow czyli aby nie kierować sie emocjami tylko "obiektywnym" sygnalem który nie jest wcale taki obiektywny. to taka dygresja na marginesie.

czytałem forum dwa razy ( zaraz będzie pewnie hasło żebym przeczytał osiem:)
Pytanie do Majka Skofilda bo jest wyrozumiały i zawsze służy radą bez głupich docinek (ale wazelina:)

1. Wchodzę short lub long na początki pełnej godziny zgodnie z H1 i najlepiej D1. gdy jest cofka i H1 zmienia kolor to natychmiast wyskok?
2. Ta sama sytuacja, po zmianie koloru H1 wyskok ale h1 wraca do pierwotnego koloru, wskakujesz ponownie?
3. wchodzisz tylko gdy świeca M5 lub M15 przetnie linie buy / sell czy tez gdy jej dotknie? ( jesli dobrze rozumiem wystarczy ze jej dotknie stąd wielokrotne wejścia w trakcje jednej H1 PS jak to jest z tymi wielokrotnymi wejściami na 1 H1?)
4. Sytuacja: 1 świeca m15 spadkowa (H1 czerwona w związku z tym) następna świeca m15 zaczyna odbijać (pierwsza lub druga świeca w międzyczasie zahaczyła o linię buy) i zmienia H1 na zieloną czy w tym momencie wchodzisz czy już w taką H1 nie wchodzisz?

DO FSZYSKICH:)

Czy ktoś próbował stosować ten sys na wykresie H1? Tam zaobserwowałem że jak zaistnieje taka sytuacja jak przebicie lini buy lub sell to wykresik zazwyczaj rośnie lub spada i zasięg pipsów odpowiednio większy

Z góry dzięki za odp i pewnie zapytam o to lub owo

PS ogólnie mam wrażenie jak już pisałem wcześniej że za często chciałbym wejść i robię to na siłę:(

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

Egor pisze:Pytanie do Majka Skofilda bo jest wyrozumiały i zawsze służy radą bez głupich docinek
Dobrze facet pisze ... :lol:

Teraz do rzeczy. Ciężko trochę odpowiadać tak "na sucho" bez wykresu, ale spróbuję:
Egor pisze:1. Wchodzę short lub long na początki pełnej godziny zgodnie z H1 i najlepiej D1. gdy jest cofka i H1 zmienia kolor to natychmiast wyskok?
Nie koniecznie wejścia są tylko na początku pełnej godziny, ale to z reguły bardzo istotny moment, bo wtedy akurat rozpoczynają się nowe świece M5, M15, M30 i H1, więc wielu traderów wtedy podejmuje jakieś decyzje ...
Patrzę co się dzieje na M15 i M5, wchodzę jeśli "dodatkowo" pokrywa się to z sytuacją na H1.
Czyli jeśli np na M5 szykuje się long, ale "jesteśmy" akurat w dużej czarnej świecy H1, to odpuszczam taki trejd.

Egor pisze:2. Ta sama sytuacja, po zmianie koloru H1 wyskok ale h1 wraca do pierwotnego koloru, wskakujesz ponownie?
Jak już jestem w trejdzie to albo musi być SL, albo BE, albo TP. Nie podejmuję pochopnych decyzji tylko dlatego, że świeca H1 akurat zmieniła na chwilę kolor ...

Egor pisze:3. wchodzisz tylko gdy świeca M5 lub M15 przetnie linie buy / sell czy tez gdy jej dotknie?
Jak już pisałem, nie używam tych linii, ale moim zdaniem powinno przebić conajmniej 1 pipsem ...

Egor pisze:4. Sytuacja: 1 świeca m15 spadkowa (H1 czerwona w związku z tym) następna świeca m15 zaczyna odbijać (pierwsza lub druga świeca w międzyczasie zahaczyła o linię buy) i zmienia H1 na zieloną czy w tym momencie wchodzisz czy już w taką H1 nie wchodzisz?
Ciężko odpowiedzieć bez wykresu. Przecież jak M15 jest spadkowa, to H1 wcale nie musi być spadkowa ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

dzikus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dzikus »

Egor pisze:Czy ktoś próbował stosować ten sys na wykresie H1? Tam zaobserwowałem że jak zaistnieje taka sytuacja jak przebicie lini buy lub sell to wykresik zazwyczaj rośnie lub spada i zasięg pipsów odpowiednio większy
M15 x 4 = H1
ustawienia custom candle --> 60 x 4 = 240

SL taki sam jak przy m15 może trochę większy, minimalny TP kilka razy większy . Po prostu RR cudo . Jak komuś się nudzi czekając na wejście to m15 katować na drugim wykresie . A tu czekać na setup . Masz browara Egor
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Price Action

Egor
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Egor »

widzę ze stosujecie SL od 10 do 20 p, które sprawdzają się wam najlepiej?

http://www.youtube.com/watch?v=wzCaowoZg_A uczmy się języków:)

Awatar użytkownika
koluh
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: koluh »

Dopiero zaczynam testować NLA ,
nie pojawjaja sie u mnie linie buy / sell niewiem dlaczego ?
Lista moich wskaźników
TRO_Multi_Meter_CandleColor
CustomCandle
TRO_DYNAMIC_FIBS_SR
EMA 200 i 50
Obrazek
Nie pracuj za pieniądze, niech pieniądze pracują dla ciebie.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

koluh pisze:nie pojawjaja sie u mnie linie buy / sell niewiem dlaczego ?
W opcjach TRO_DYNAMIC_FIBS_SR musisz ustawić "Plot.Alert" na "true".
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
koluh
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: koluh »

Wielkie dzięki Mike_Scofield

Dodano po 3 godzinach 53 minutach:

Mam pytanie ile średnio dokonujecie transakcji na jednej parze walut dziennie korzystając z NLA przy spełnieniu wszystkich warunków .
H1 D1 zielone
przecięcie Lini Bay/ sell
EMA 50 /200 zgodnie z transakcją
Nie pracuj za pieniądze, niech pieniądze pracują dla ciebie.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

koluh pisze:Mam pytanie ile średnio dokonujecie transakcji na jednej parze walut dziennie korzystając z NLA przy spełnieniu wszystkich warunków .
To zależy od rynku. Np. ostatni tydzień dla wersji NLA z kanałem EMA - czyli tak jak ja gram był cienki - mało sygnałów - dobre były poniedziałek, wtorek, piątek - piątek na kablu ugrałem +40p.

Np. dzisiaj był bardzo dobry dzień. Na trzech parach tj. edek, kabel i ejek - na, których gram było łącznie 4 sygnały. :) Na ile pipsów to już sobie sprawdź :D

Natomiast jeszcze dwa, trzy tygodnie temu było jeszcze lepiej. Także wszystko zależy od rynku - na co pozwoli. Ale jak dla mnie nawet jeden a dobry sygnał na dzień wystarczy. Dokładniejszą analizę wejść zamieszczę w dzienniku. 8)

Także wersja z kanałem wcale nie jest taka zła jak to ostatnio pisano na forum.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

ODPOWIEDZ