NatGas
Sprawdzalem interwał 15min i lepiej go nie polecać - jest duzo dobrych sygnalow ktore niestety okazuja sie mylne ze wzgledu na wielkosc swapa -25 pips to jednak jest sporo na 15min nawet jak na Natgas - dotyczy to gry z potwierdzeniem TRSI przez MA 55 niestety swap wykancza. No chyba ze ktos ma jaja i trzyma kilka godzin zlecenie na Natgazie:)
Fortuna kołem się toczy...
Hehe, na pewno są tacy...
Co do tematu to dzisiejsza luka otwarcia była całkiem spora..., bagatela 241 pips
Jeśli chodzi o system gry to TRSI i EMA55 - przy nim swap wykańcza, ale są inne i też moim zdaniem skuteczne... - czują się jak ryba w wodzie na M15
EDIT 22.01.07 20:30
Dzisiaj przyglądałem się wykresom M1 i M15... grałem na sucho, tj. na kartce papieru (dobry sposób na sprawdzenie siebie) i jedyne co stwierdziłem, że trzeba mieć naprawdę stalowe nerwy...
Co do tematu to dzisiejsza luka otwarcia była całkiem spora..., bagatela 241 pips

EDIT 22.01.07 20:30
Dzisiaj przyglądałem się wykresom M1 i M15... grałem na sucho, tj. na kartce papieru (dobry sposób na sprawdzenie siebie) i jedyne co stwierdziłem, że trzeba mieć naprawdę stalowe nerwy...
wiem jak to się robi, tylko, że ja nie gram na xtb, a chciałbym sobie wrzucić do forextestera te dane i się pobawić. Demo sobie założyłem, ale na demo nie można w to grać, więc proszę tych którzy grają real, żeby wrzucili.
No i napiszczie ile teraz wynosi spread na tym wynalazku.

No i napiszczie ile teraz wynosi spread na tym wynalazku.

...NO ONE WILL STOP ME...
dokladnie
.
na xtb spread to 25 pipsow.
pytanie do interesujacych sie natgasem...
czy natgas jest skorelowany z jakims instrumentem finansowym? probuje sie ostatnio czegos takiego doszukac ale trudno znalezc.
i jakie zasady fundamentalne moga pomoc w jego analizie?
wahania sa nieziemskie
.
w jednej minucie, grajac 0,05 lotem, mam +150zł, a w drugiej juz -230zł
.

na xtb spread to 25 pipsow.
pytanie do interesujacych sie natgasem...
czy natgas jest skorelowany z jakims instrumentem finansowym? probuje sie ostatnio czegos takiego doszukac ale trudno znalezc.
i jakie zasady fundamentalne moga pomoc w jego analizie?
wahania sa nieziemskie

w jednej minucie, grajac 0,05 lotem, mam +150zł, a w drugiej juz -230zł

Natgas nie jest z niczym skorelowany a przynajmniej mi tego nie wiadomo. Co do niego to polecam średnie, wsparcia, opory i duuuzo szczescia i kasy, bo czasami na nim sa niezle jazdy i moze wyczyscic portfel, lepiej nie zostawiac zlecen na nastepny dzien i zamykac wczesniej tzn przed 22.30. Chociaz czasami na Natgazie analiza nic nie daje jak sie nie ma nerwów.
Fortuna kołem się toczy...