NatGas

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
eranet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: eranet »

ile kosztuje 0,1 lota?
pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to....

Awatar użytkownika
eranet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: eranet »

ja na xtb mam 30 pkt spread
pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to....

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

depo zabez. wartosc pipsa
NATGAS 630USD 3USD

na 0,1 lota. nie polecam grac z kontem ponizej 30tys nawet na 0,1lota bo psychicznie gdy zlecicie na -5tys a mozna momentalnie to nie wytrzymacie .

snupie
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: snupie »

uważaj na rolowanie pozycji pod koniec miesiąca
przy longu moze wyczyscic konto

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Patrząc na dzień dzisiejszy zaczynam myśleć poważnie nad tym instrumentem..., ruch dzienny na poziomie 100-200 pipsów a dzisiaj ok 600 pipsów co daje nam nawet przy 0,1 lota całkiem pokaźne zyski...
Moim zdaniem jednak sprawdza się system ze średnią i RSI a nie takie wyłapywanie dołków i szczytów...
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
Toreus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Toreus »

Do natgas świetnie nadaje sie system Gandalfa http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... highlight=
Tylko trzeba uwazac bo zanim konik ruszy moze byc w portfelu wahanie nawet te 70-100 pipsikow! XTB ostatnio obnizylo spread na natgas i mozna grac na 0,05lota:) wiec jest troche bezpieczniej:)
Fortuna kołem się toczy...

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Tak, spread jet mniejszy. Jeśli grać to max 0,1-0,2 lota, przynajmniej na razie. Co do procentu składanego to jest dobry do MM, ale mi chodzi o precyzyjne sygnały wejścia/wyjścia z rynku.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
Toreus
Stały bywalec
Stały bywalec

No dobra. To dorzuc do tego sysa jeszcze EMA 55 to bedziesz mial potwierdzenie TRSI. Wchodz w rynek jak TRSI da sygnal i otwarcie lub zamkniecie bedzie tuz powyzej lub ponizej sredniej. Jesli chodzi o wyjscie to proponuje trailing stopa na 80-100pips lub przeciwny stgnal na TRSI. Jak ktos ma jakies inne pomysły to dajcie znac. Jak bede mial troche wiecej czasu to zamieszcze pare screenow.

Awatar użytkownika
Toreus
Stały bywalec
Stały bywalec

No to znalazlem chwilke. Strzalki mowia sell or buy. EMA 55 jest na zółto. Żółte kółeczka to sygnały na kupno i sprzedaż na open powyzej i ponizej sredniej, ale bez potwierdzenia. Prostokąty żółte to miejsca sygnałów samego TRSI. Najlepsze są te fioletowe, bo otwarcia powyzej sredniej maja potwierdzenie w TRSI i generują najwiecej zysków - co prawda są najrzadsze i nalezy sie przygotowac na duze wahania portfela. Gorzej juz jest z wyjsciem. W zaleznosci od rodzaju sygnału proponuje łapac od kilkunastu do kilkuset pips:) lub szybko uciekac. Teraz można na XTB kupic 0,05lota za niewiele ponad 800zł to tak zeby potestowac. Wszystkie komentarze mile widziane. Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Przeanalizowałem i stwierdzam, że:
  • Do otwierania całkiem dobrze nadaje się wykres M15 i TRSI(14) oraz EMA(55) i EMA(12)
  • Zamykanie pozycji może być następujące: o nominalny zysk, szeroki TS (jakieś 50-75, ale spory bufor jest) oraz wskazania systemu, dla każdego wedle uznania.
  • Ryzykujemy nie więcej niż 5% (i tak dużo) bo inaczej wysprzęgli nas w SL
  • Nie mam jeszcze koncepcji ustawiania SL
Sposób całkiem ciekawy, instrument też...

ODPOWIEDZ